Thursday, 11 February 2016

INSAN STRESS - MENYESAL SELEPAS BERSAMA TUKANG URUT


Saya nak tanya abang,

1) Adakah ujian darah yang saya buat tu yang menunjukkan semua status darah saya seperti darah putih dan platlet semua menunjukkan saya bebas HIV? Saya ada baca bebrapa medical part, kalau total wbc normal and pecahan sel darah putih seperti lymphocytes and macam-macam normal tiada jangkitan berlaku, keputusan ujian darah tersebut saya dapat selepas sebulan aktiviti berisiko..

2) Stress jugak akan menjadi punca gejala seperti mual pening and lemah badan tu ke.

3) Macam mana diistilah sakit kepala untuk simptom ni abang NJajmi.sakit kepala dimaksudkan sakit berdenyut ke atau bermaksud pening. Saya risau sebab saya tak pernah rasa mual aan pening kepala dan berlanjutan selama dua tiga hari..biasanye sakit kepala tu akan berterusan lebih dri seminggu ke..

4) Biasa simptom ni akan dialami secara berterusan ke?atau ada on off.

5) Simptom demam dan ruam dalam entri abang Najmi ni kebiasaan akan berlaku pada individu yang terkena jangkitan ke, saya faham yang setengah orang tak ada simptom.tapi secara keseluruhannya dari pengalaman abang dengan kenalan, kebanyakan simptom demam dan ruam akan berlaku pada individu yang terkena ke..

Terima kasih abang Najmi melayan pertanyaan dan kemuskilan saya. Saye bertaubat abang Najmi, saya tak kan teruskan perbuatan yang tak elok ni lagi , ianya sangat menginsafkan saya.

INSAN STRESS
Monday, February 01, 2016 5:32:00 pm



Cuba baca entry mengenai HIV berapa lama hiv boleh hidup diluar badan manusia - KLIK DISINI

1 Yang penting buat ujian selepas 3 bulan dari tarikh aktiviti berisiko sebab lepas 3 bulan itu dikatakan result itu telah konkrit, muktamad.

2 Ya stress ni jahat, boleh buat pening kepala, akan menyebabkan siatem imunisasi badan lemah, bila lemah senang dapat jangkitan seperti selesema demam sakit sana sakit sini

3 Sakit kepala mungkin berbeza antara satu sama lain, abang tak pasti samaada hanya berdenyut atau pening-pening aje

4 Simptom mungkin hanya sementara lepas tu ianya akan hilang, dan kita akan kelihatan sihat walaupun hakikatnya dalam badan kita telah ada HIV, kita hidup sihat sehinggalah untuk beberapa tahun, jika tidak dapatkan rawatan kita akan dapat AIDS, baca entri lalu mengenai pekara ini

5 Pengalaman abang dulu lepas dijangkiti abang alami ruam satu badan, macam gelegata, tapi hanya dalam seminggu dua macam tu kemudian ia sembuh, sampai sekarang abang tak pernah alami gelegata macam tu lagi alhamdulillah, dikatakan simptom-simptom tu kita alami apabila kuman dalam proses nak sebatikan diri dalam badan kita, lepas dia dah sesuai maka simprom-simptom tu akan hilang kita nampak seperti orang sihat tapi hakikatnya kita dah ada HIV


Nasihat abg buat aje uian lepas 3 bulan, sebab lepas 3 bulan reault dah dikatakan konkrit....- NAJMI



LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (15) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (59) najmi jumpa doktor (10) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (90) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (10) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)