Friday, 23 May 2014

GUARDIAN ANGEL - DIA LELAKI YANG BAIK, CUMA NAFSUNYA SAHAJA YANG SONGSANG.

photo hanya hiasan - www.qwoc.org

Abang Najmi,

Saya seorang wanita berkawan baik dengan seorang lelaki biseksual yang nyata mempunyai orientasi lebih kepada lelaki berbanding wanita. 

Permulaan hidup dia sebagai straight guy dan kerana asyik dipermainkan wanita makanya dia kemudian memutuskan untuk jadi seorang biseks. Saya sayangkan kawan baik saya. Dan saya kalau boleh nak jadi "guardian angel" kepada diri dia. Dia lelaki yang baik, cuma nafsu.

Baru-baru ni dia katakan kepada saya dia ada problem dengan hati (liver). And after saya make a lot of research i guess its hepatitis either A or C. Rasa macam hep B coz orang yang mendapat hepatitis B kebanyakan adalah golongan gay.

Saya nak bagi sokongan dan galakan kepada dia supaya dia boleh bangkit, coz semua kawan dia disekeliling dia dah tiada kecuali saya. Ya saya sahaja.

Apakah daya dan usaha yang mampu saya berikan untuk dia
a) berhenti mencari lelaki dan lelaki mencari dia
b) agar dia mencari erti kehidupan yang lebih baik
c) agar dia tahu bahawa kehidupan sentiasa ada peluang untuk berubah
d) agar dia mendekati diri kepada-NYA 

Bantulah saya untuk membantu rakan saya agar dia menjadi orang yang lebih baik. Sekian, terima kasih.


GUARDIAN ANGEL



Salam "Guardian Angel"

Alhamdulillah, saudari seorang rakan yang baik. Bukan senang saudari hendak menasihatkan dia agar berubah, saudari tidak boleh paksa dia agar berubah, pada abang agak sukar dia nak dengar nasihat saudari. 

Apa yang penting perlu ada niat hendak berubah, mengawal diri serta mendekatkan diri kepada Allah didalam diri rakan saudari itu, jika sudah ada niat dan kesungguhan maka bantuan sokongan dari saudari mungkin akan menjadi lebih mudah.

Teruskan usaha saudari untuk membantu dia, sentiasa ambil tahu keperluan dirinya, berbual dengan dia mengenai soal agama, boleh juga ajak dia kemajlis-majlis ilmu. Ajak dia bergaul dengan rakan-rakan saudari yang lain, beriadah beramai-ramai. Yang penting dia kena ada bersama orang-orang yang baik, rakan-rakan yang boleh mendorongnya kearah melakukan kebaikan. 

Tetapi jika rakan lelaki itu tidak ada kesungguhan hendak berubah mengawal diri dari semua aktiviti-aktiviti yang tidak berfaedah maka bantuan sokongan saudari mungkin hanya sia-sia sahaja. 

Jika benar dia seorang bisekual, alhamdulillah sebab itu lebih baik daripada mereka yang gay tegar.  Sokongan saudari kepadanya tidak mustahil kelak boleh membuahkan rasa kasih sayang dia kepada saudari. Dan tidak salah sekiranya saudari ajak dia kahwin heeee, sebab abang boleh rasa yang saudari ada hati kepadanya kan

Selain itu berdoa kepada Allah mudah-mudahan Allah mendengar doa saudari, menolong mengubah hala tuju hidup rakan lelaki saudari itu kearah yang lebih baik dan yang diredhaiNya....:) - NajMi 



Sumber dari Ruang 
Komen Didalam Entri DISINI


 

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (15) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (59) najmi jumpa doktor (10) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (90) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (10) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)