Friday, 20 December 2013

CIKGU NIZAM - SUKARNYA HENDAK BERPISAH DENGAN ADIK ANGKAT, APA PERLU SAYA LAKUKAN?

Seorang pembaca mengirim email kepada saya. Buat pembaca blog ini semua, bacalah kisah pengalaman saudara Nizam ini dengan hati dan minda terbuka. 

Kisah benar seperti ini sememangnya ada berlaku disekeliling kita, cuma ramai terutama golongan ibubapa kalangan mereka yang normal yang tidak perasan atau buat tidak tahu akan wujudnya permasaalah ini. Contohnya kisah yang berlaku di asrama lelaki semuanya diceritakan oleh saudara Nizam, benarkah wujud aktiviti meliwat rakan seasrama ditonton oleh ramai penghuni lain? Selamatkah anak lelaki anda yang tinggal diasrama-asrama? 

Salah seorang anak saudara saya mendapat keputusan PMR yang sangat baik berjela-jela "A" nya dan bakal tinggal disebuah asrama pada tahun hadapan, tapi saya tidak risaukan dia sangat, sebab tubuhnya yang gedempul mungkin tiada pelajar nak goda dia (walaupun karekter ia agak lembut) tetapi kemungkinan dia boleh menjadi mangsa buli tetap ada, tapi saya harap sangat lah agar kehidupan dia diasrama kelak baik-baik sahaja dan dijauhi dari aktiviti yang tidak sihat ni.

Ada pembaca melahirkan rasa kurang senang apabila saya paparkan perkongsian yang adakala diceritakan secara detail tentang kehidupan seorang gay, perkataan lucah (gambaran lucah), bercinta sesama jenis dan sebagainya yang tiada kena mengenai mengenai persoalan HIV. Saya tidak dapat memuaskan kehendak hati semua orang, apa yang saya kongsikan dalam blog ini saya pasti sedikit sebanyak ada pengajarannya buat kita semua, mungkin sesuatu pekara itu anda telah mengetahuinya tetapi ada pembaca lain yang tidak tahu mengenainya. 

Pernah dengar kisah remaja lelaki yang buat “project” dengan anak jiran dan bapa anak jiran sekali gus? (kisah ini klik disini) 

Pernah dengar kisah tabligh yang mendera isteri dalam masa yang sama mengugut mahu meliwat anak lelakinya? 

Pernah dengar seorang isteri yang ketakutan tinggal bersama suaminya yang mempunyai kelakuan yang tidak baik, malah bergelar ustaz yang nampak pada luarannya seorang yang baik? 

Saya mendapat kisah-kisah sebegini yang diceritakan kepada saya TETAPI tanpa kebenaran mereka saya tidak dapat berkongsi detail kisah ini dengan anda semua dalam blog ini.


Assalamuallaikum....
 

Pertamanya,  saya  nak ucapkan terima kasih pada abang Najmi sebab sudi publish email luahan hati saya ni. Saya cuma nak minta pandangan kawan-kawan  tentang masalah saya ni. Tak tahu nak mintak pandangan dari siapa lagi. 

Nama saya  Nizam.  

Kalau nak dikutkan saya antara facebookers yang popular jugak dikalangan kaum-kaum gay ni. Ramai yang kenal saya sebab saya ni ada tulis blog suatu ketika dulu. Tetapi sekarang saya sudah tidak menulis lagi sebab saya rasa sudah banyak sangat berdosa yang saya buat daripada aktiviti menulis blog ni. Memalukan orang pun satu hal. 

Kat sini saya nak cerita dululah asal usul macamana saya terlibat dalam aktiviti songsang ni.

Sekolah Rendah

Yang saya ingat, saya dah naluri sukakan lelaki ni semenjak dari bangku sekolah rendah lagi. Saya suka tengok cikgu-cikgu lelaki yang kurus and hensem. Penah jugak saya buat  gila time skolah rendaah dulu saya skodeng seorang cikgu lelaki ni tengah berak. Hahaha. Masa tu rasa sangat puas dapat tengok live. Disebabkan suka kat cikgu lelaki lah, saya bercita-cita nak jadi cikgu dan saya  dapat capai cita-cita tersebut. 

Ya, saya seorang CIKGU.Tapi saya bukan lelaki lembut. Saya nampak str8. Sebab saya memang tak suka tengok orang lembut macam perempuan. Mungkin sebab itu lah saya tidak ada nafsu dengan perempuan. Saya suka betul kalau lelaki tu badan keras macam lelaki kerja kampung and mat-mat rempit. Sungguh merembes... hahaha.. 

Masuk sekolah menengah 

Saya masuk sekolah agama anak yatim, sebab ayah saya meninggal dunia semasa saya dalam darjah 5. Boleh dikatakan saya ni comel jugak lah orangnya. Masa saya masuk asrama  sekolah tu, ramai yang nak ambil saya jadi adik angkat diaorang. Seingat saya, saya ada 10 orang abang angkat. Tiap-tiap malam tidur gilir-gilir dengan abang angkat. Tapi masa tu tak ada buat apa-apa, just dia orang peluk-peluk sahaja. Dia orang suka kot sebab saya comel. Badan saya kecik je. Tinggi 160cm, berat 55kg. Sampai lah sekarang tidak berubah. Tapi nak bagitahu yang sekolah anak yatim ni memang ramai gay. 

Yang str8 pun boleh terjebak jugak dengan aktiviti liwat meliwat ni. Mungkin sebab dah budaya kat situ kot. Siapa yang kena liwat malam tu, kita orang akan tengok live ramai-ramai. Memang open betul asrama ni. Sekolah agama pulak  tu..huhu.. 

So, dari sekolah ni lah saya dapat mendalami selok belok gay ni. Ramai jugak yang saya makan kat sekolah ni. Terutama kawan-kawan saya and adik-adik angkat saya. Ramai jugak yang lingkup diribaan saya. Tapi masa sekolah menengah saya tidak terlibat lagi dengan aktiviti liwat ni. Just ringan-ringan and hi**p-hi**p sahaja. Kalau nak diikutkan semua kawan-kawan saya yang jambu and hensem dah saya kerjakan. Sebab dia orang ni open sangat. Mandi pun boleh bogel ramai-ramai. So, memang mudahlah nak dapat. Bermula kisah saya main liwat-liwat ni sebab ada seorang adik angkat saya yang ajar. Masa tu dia sekolah rendah lagi manakala saya dah habis  SPM, dia yang ajar saya. 

Tamat ijazah 

Dipendekkan cerita, habis sahaja belajar ijazah, saya terus dapat kerja jadi cikgu. Masa tu saya masih aktif lagi buat aktiviti sonsang ni. Tapi saya tetap amalkan aktiviti yang selamat, pakai pelindung. Saya belum lagi buat blood test. Tapi saya memang rajin derma darah. So, tidak ada orang hospital call saya, maknanya darah saya bersih. Memang saya tahu perbuatan ni salah, tapi saya akan buat blood test tu untuk comfirmkan. 

Buat pengetahuan abang Najmi, saya sudah 2 tahun stop buat aktiviti berisiko. Dah tak ada dah. Dah tidak ada jumpe siapa-siapa lagi. Tidak ada buat blind date atau cube mengorat mana-mana lelaki. Semuanya sebab adik angkat saya.

Adik angkat 

Saya berkenalan dengan adik angkat saya semasa sukan daerah. Saya hantar budak sekolah saya untuk wakil sekolah dalam olahraga. Kat situ lah saya berjumpe dengan adik angkat saya ni. Saya terpikat  dengan dia bukan sebab dia comel atau hensem, tapi sebab......entahlah, saya pun tak tahu kenapa  la saya suka dia...mungkin dimata saya aje kut nampak dia comel...ntah la...tak paham dengan naluri ni.

Saya berkenalan dengan dia dan dia terima saya dengan baik tanpa tahu asal usul saya dan saya pun tidak tahu asal usul die. Bermula dengan mintak no henset. Saya mintak dia jadi adik angkat saya. Barulah saya tahu yang dia ni atlit  negeri dan top 10 dalam malaysia bawah 18 tahun. Atlit olahraga. Pastu barulah saya tahu yang dia ni orang susah. Mak ayah dia orang susah, tapi mak ayah dia senang terima saya. Mak ayah dia sangat sporting sampikan peluk-peluk  cium-cium and kami mandi sama-sama pun dia orang tak kisah. Mungkin dia orang pikirkan yang kami hanya sayang antara abang dan adik. 

Untuk pengetahuan abang Najmi,

Adik angkat saya ni str8, memang str8. Walaupun dia layan aje apa yang saya buat, sikit pun tidak menyongsangkan dia. Dan dia juga bukan bisex. Dia ada nafsu hanya kat saya aje. Kat lelaki lain mungkin dia bagi makan kaki. Huhu. Saya pun tak tahu kenapa dia boleh terima saya macam ni. Adik saya dah ada awek dan sangat-sangat baik. Sembahyang tak tinggal, kuat mengaji, dan sebab dia lah saya dah stop buat aktiviti seks bebas. Dan dengan adik saya tak pernah buat sex. Cume ringan-ringan and hi***-hi*** aje. Dia banyak kali nasihatkan saya supaya berhenti buat aktiviti ni. Tapi saya memang tidak kuat, dan adik saya pun tidak kuat.

Saya dah 4 tahun bersama adik.

Dan sekarang ni adik duduk dengan family saya sebab ayah and mak dia sudah berpisah, dah bawa haluan masing-masing and balik ke kampung halaman. Adik saya tak nak ikut mak and ayah dia. Die tetap nak bersama dengan saya walaupun banyak kali saya pujuk dia supaya ikut mak dia balik kampung.  Tapi dia tak nak. 

Abang Najmi, 

Saya sudah banyak kali bergaduh dengan adik, tapi kasih sayang kami still kukuh. Kalau nak ikutkan, sampai nak putus pun ada, tapi sebab sayang tu lebih kuat, kita orang teruskan jugak. Kalau nak ikutkan, bukan saya yang banyak mengalah, tapi adik saya yang banyak mengalah. Walaupun kalau saya yang salah. Ego saya tinggi, tapi adik seorang yang pemaaf and penyabar. Adik memang sayang gila kat saya. Dia penah nasihatkan saya untuk stop buat aktiviti ringan-ringan ni. Saya setuju dengan syarat, saya kena jadi kawan biase aje and berjauhan dari dia. Untuk mngelakkan saya dari terus buat aktiviti terkutuk ni. Tapi adik yang tidak sanggup nak berjauhan and jadi kawan biasa. Dia yang tak nak. Dia banyak kali merayu-rayu kat saya supaya jangan pergi jauh dari dia.
 
Dia korban ape saja demi saya. Dia amat-amat  sayangkan saya. Jadi, dia cakap dia rela dengan apa yang saya buat kat dia. Saya tak boleh langsung sebut pasal putus atau nak tinggalkan dia, macam orang gila jadinye dia. Memang dari mula kenal dengan dia, memang dia macam tu, sebab dia dah cakap yang dia susah nak benci and tinggalkan orang yang dia sayang. Sampai satu tahap pernah saya ugut kalau dia tak nak putus dangan awek dia, saya akan tinggalkan dia. Dengan serta merta dia putuskan perhubungan dia dengan aweknya. Tapi sekarng saya relakan aje dia ada awek. Saya tak nak larang-larang dah. Masa dia sekolah dulu je saya larang, tapi sekarng dia dah habis sekolah. 

Selain dari mengajar sebagai Cikgu, saya pun berniaga. Dan sekarang ni dia kerja dengan saya. Saya dengan dia bagai tidak boleh dipisahkan. Saya pun tak tahu macam mana nak jauh dari dia. Dia dah janji yang akan sayang saya sampai bila-bila. Walaupun dia dah berkahwin nanti,dia tetap akan sayang saya sebagai abang. Saya rasa dah tak nak buat benda-benda yang  tidak elok dengan dia lagi. Tapi kadang-kadang saya tak mampu. Kadang- kadang adik yang ajak buat bila dia sanggap. Dia punye goda, huhu, A class...huhu...maklumla, budak atlit. Badan memang mengiurkan. Bayangkan, nak mandi ajak mandi sama-sama. Nak tidur kena saya dodoikan. Tidur pun nak peluk saya, dalam bilik, telanjang aje kiranya. Macammana saya tak tergoda..aduh...saya boleh stop semua ni kalau saya jauh dari dia. Tapi dia tak nak. Saya tak mampu nak halang.


Nak berubah tapi sukar

Tapi, dengan nasihat dialah sayamula berubah. Banyak benda yang dulu tidak betul yang saya lakukan, dialah yang  perbetulkan. Sekarang ni alhamdulilah, solat saya pun hampir ok. Jarang dah tinggal solat. Selalu solat jemaah, baca Al Quran dengan dia. Tapi bila datang bab manja-manja ni saya kalah. Saya cuma buat dengan dia sahaja. Tidak ada buat dengan  orang lain. 

Sekarang ni saya pun sudah ada awek. Dia pun ada awek. Dan saya merancang nak kahwin tahun depan. Saya nak cuba jugak untuk hidup berkeluarga, moga-moga  saya dapat berubah. Bagi saya, saya masih boleh bagi nafkah batin pada isteri saya dan saya amat-amat sayang dengan awek saya. Dia amat-amat memahami saya. Tapi masalahnya, adik saya ni, masih tak nak tinggalkan saya walaupun saya dah kahwin kelak. 

Saya takut saya akan masih buat benda tu walaupun selepas saya berkahwin nanti. Memang saya sayang adik saya sangat-sangat. Saya boleh gila kalau dia tidak ada. Tapi dalam masa yang sama saya bingung, pening kadang-kadang bila fikirkan masalah ini. Tentang adik saya, dia akan buat apa sahaja supaya saya tidak menjauhkan diri darinya, mungkin sebab dia terlalu sayangkan saya. 

Boleh tak abang Najmi bagi pandangan tentang dilema yang saya hadapi ni...mmmmm....Penin r


NIZAM




Salam Nizam, 

Ringkasnya ini masaalah perhubungan antara anda berdua, bila masa adik angkat nak berubah Nizam pula yang mengugut macam-macam sehingga adik angkat serba salah. Dan apabila Nizam hendak berubah adik angkat pula akan mengoda manja-manja. Semua ini dugaan godaan syaitan terutama kalau kita tingga bersama. 

Melalui kisah yang Nizam luahkan ni abang dapat rasa bahawa adik angkat Nizam pada mula berkenalan mungkin berniat baik hanya mahukan Nizam menjadi seorang abang angkat yang baik, tetapi pada ketika Nizam berkenalan dengan adik angkat abang pasti gelora hati Nizam pada waktu itu lebih menjurus kepada hawa nafsu kan. Dan apabila adik angkat yang dah mula sayang pada Nizam maka kemahuan Nizam terpaksa dia turuti sebab dah sayang. 

Sekarang kita bukan cerita tentang perhubungan antara seorang adik angkat dengan abang angkatnya TETAPI lebih menjurus kepada perhubungan sepasang kekasih songsang yang tengah hangat bercinta, naluri manusia tidak kira siapa pun mesti ingin merasai cinta.

Walaubagaimanapun kebanyakkan kisah yang diluahkan oleh saudara Nizam kebanyakannya telah berlalu, dan pada hari ini anda berdua sudah mempunyai teman wanita masing-masing, Cuma anda berdua sudah tidak dapat dipisahkan. 

Kalau macam ni gayanya sekiranya anda berdua sudah mendirikan rumah tangga kemungkinan perhubungan perlakuan aktiviti ringan-ringan masih boleh berlaku. Saudara Nizam boleh memulakan langkah pertama, jangan beritahu adik angkan yang Nizam nak berpisah dengan dia tetapi lakukan (jarakkan perhubungan anda berdua) secara berperingkat-peringkat perlahan-lahan.

Tinggal berasingan adalah permulaan, mungkin sukar bagi adik angkat Nizam tetapi itu lah caranya yang terbaik buat masa ini. Sampai bila anda berdua hendak tinggal bersama? Sedangkan anda berdua mempunyai niat mahu mendirikan rumahtangga suatu hari kelak, tak kan bila kedua-dua dah berkahwin kedua-dua suami isteri tinggal satu rumah adoiiii…lain jadinya nanti.. 

Bila sudah tinggal berasingan,ketika itu elakkan diri dari berjumpa, ketika inilah Nizam perlu jarakkan perhubungan anda berdua, beri lah alasan apa-apa sahaja agar tidak kerap bertemu. Perasaan adik angkat akan semakin kurang sekiranya Nizam tidak bertemu selalu dengan dia, lain lah kalau Nizam sendiri yang tak boleh berpisah dari dia. 

Nizam kena tunjukan yang Nizam sudah tidak sayang kepada adik angkat lagi (walaupun terpaksa menipu)……adoiii susah abang nak beri pandangan nasihat sebab abang yakin anda berdua memang tidak dapat dipisahkan. 

Kahwin lah cepat Nizam oiiii…..dan tinggal jauh-jauh seorang diselatan tanah air dan seorang lain diutara. Jenuh abang fikirkan jalan penyelesaian, tapi jalan terbaik anda berdua kena tinggal berasingan kalau tinggal jarak yang jauh itu adalah lebih baik bagi mengurangkan rasa kasih sayang songsang antara anda berdua. Mula-mula memang rasa perit tapi lama kelamaan kasih sayang songsang itu boleh dikurangkan, dan tidak mustahil anda berdua masih boleh berkawan atau mempunyai perhubungan sebagai adik dan abang angkat TANPA berkeingian hendak melakukan lagi sebarang aktiviti songsang walaupun yang ringan-ringan dimasa hadapan, terutama apabila masing-masing sudah mendirikan rumah tangga. 

Mungkin ada pembaca lain yang boleh beri pandangan mereka. – Naj Mi




LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (15) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (59) najmi jumpa doktor (10) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (90) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (10) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)