Wednesday, 10 April 2013

EZ-TRUST HIV RAPID SCREEN TEST - BELI DAN LAKUKAN SENDIRI DI RUMAH

Ujian HIV secara privasi dirumah
Ia hanya mengambil masa 5 minit untuk mendapatkan keputusan anda. Tidak ada keperluan untuk mengemukakan sampel darah untuk ujian. Ia boleh dilakukan dalam keselesaan dan privasi didalam rumah anda sendiri.

Private HIV Home Test
It only take 5 minutes to get your results. There is no need to submit blood samples for testing. It can be done within the comfort and privacy of your own home. 







Where to get this HIV Test Kit?
You can buy our HIV Kit directly from this website or from the pharmacies in Malaysia. You can check the location of the pharmacies from www.hivtest.com.my/pharmacies.php

What is HIV Test Kit?
The Nexus Laboratories HIV Home Test Kit is just like a normal HIV test apart from the fact that you don't need to go to a clinic to have your blood taken, but collect a blood sample at home and get the result on the spot.

There are dozen of HIV Test Kit in the market and which one is reliable?
Our products comply with ISO 9001 therefore they are reliable and safe to use. The HIV Kit are different from any other unknown China manufactured HIV Test Kit that you might come across online as the HIV Test Kit are fully certified and approved by major bodies. Any manufacturing errors are unlikely therefore the HIV Kit will give you very accurate and reliable results.

The advantage of a Rapid HIV Test Kit is that you do not have to return to get your test result - results are usually available in about 5 minutes. Rapid HIV tests are single-use and do not require laboratory facilities or highly trained staff.




Klik diSini - http://www.ihivtest.com.my/ 



Saya minta seorang pembaca bernama Farizul telah sudi berceritakan mengenai pengalaman beliau membeli dan menggunakan alat HIV TEST KIT ini dan jawabnya:

 
Boleh..tidak ada masalah, saya dari blog ni mulanya. 
Lepas itu ikut link yang diberikan, beli online sahaja dan guna maybank2u. Dalam 3 hari dah sampai. Tapi kat webpage tu ada bagi senarai nama kedai yang ada jual test kit ni, kebanyakkannya ada di Penang dan KL, 

Saya pernah tengok dalam Alibaba, murah je sebenarnya, tidak sampai pun 1USD. Tapi kat malaysia ni dijual dalam RM48, beli 2 dapat RM90 (jimat RM6 ringgit) 
Tak semua farmasi ada test kit ni...sy bagi url dia okey. http://www.ihivtest.com.my/pharmacies.php 

So far kat sini je ada, dah tanya kat Guardian dan kedai farmasi biasa, memang tak ada dijual. 
Penggunaan sangat mudah, dalam kotak yang dibeli, ada jarum, alkohol pad, alkohol, tester tu, dengan picagari mini. So cuci jari dengan alkohol pad dan buka jarum tu kemudian letakkan dekat jari lepas itu tekan je butang. Direct je dia cucuk jari kita, tak sakit pun. Tekan jari sikit lepas itu ambil darah dalam 2 titik guna picagari mini tu, kemudian letak kat tester. Lepas itu letak alkohol dalam botol tu 2 titik. Dan dalam 5 minit dah nampak kesan..

Tapi saya nasihat kat sini, amik darah banyak sikit, saya letak sikit sangat hari itu, sebab tu lah lambat nak nampak kesan. Saya kena tunggu 10 minit baru darah tu mengalir sebab sikit. So letak banyak sikit tau. Dalam 5 minit dah nampak dah jalur ada HIV atau TIDAK (negatif atau positif).

Saya promote untuk kita semua dapatkan, mungkin kita tidak melakukan aktiviti berisiko tetapi bagaimana dengan pasangan kita. Ini URL last saya bagi, sama sahaja dengan yang saya gunakan hari itu. 
http://www.youtube.com/watch?v=DbQeGer6kM4 Selamat mencuba dan miliki, TQ abang Najmi, semoga Allah berkati hidup awak.


farizul@ Riz
nak tahu lebih lanjut boleh hubungi saya di alamat emel.. ilzaluziraf@gmail.com
insyaallah saya akan membantu memberi penjelasan.



LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (15) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (59) najmi jumpa doktor (10) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (90) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (10) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)