Saturday, 3 March 2012

PENYAKIT KELAMIN (STD) - PHOTO KEDUA

Peringatan Buat Songsang Dan Yang Tidak Songsang Akibat Sex Rambang



Maaf kalau photo ini membuatkan anda berasa loya

Sexually Transmitted Diseases (STDs) adalah penyakit kelamin yang kebiasaannya boleh kita dapati melalui sex rambang. Ini ada lah photo-photo kesan daripada sex rambang yang saya perolehi bertebaran didalam alam maya. Saya pernah siarkan photo yang hampir serupa tujuan dan maksudnya pada entry saya yang ke 5 dulu. Tapi adakah anda suka melihat photo seperti ini, ya kalau nak harap kita mencari memang tak da lah, kalau ternampak pun cepat-cepat terus alih ketempat lain dan kebanyakan dari kita terutama golongan remaja jarang nak tengok dan mengambil peringatan kerana itu lah tidak ada rasa gerun dan takut maka bagi mereka sex rambang dah jadi biasa jer kan.

Jijikkan.

Penyakit kelamin ada macam-macam jenis, nama dan rupa seperti  STDs Chlamydia, Genital warts, Herpes, Gonorrhea, Hepatitis and Syphilis.

Tujuan saya gabungkankan photo-photo ini bagi memudahkan anda terutama golongan remaja untuk melihat kesan yang anda mungkin anda dapat melalui dari sex rambang. Kebanyakan mereka yang mendapat penyakit ini adalah kerana mereka sendiri yang pergi mencari dan ramai juga yang mendapat kerana terainaya terutama suri rumah dan anak kecil akibat perbuatan suami dan bapa yang berbuat sumbang di luar rumah. Photo seperti ini juga anda boleh tengok terpampang didinding klinik dan hospital. Kalau tak tengok mana nak tahukan, mana nak ada rasa takutkan.

Kebanyakan golongan songsang diluar sana saya percaya ramai yang menghabiskan masa waktu ini dihari dan malam minggu disauna-sauna sekitar ibukota juga di Penang dan JB. Ingat bahaya jangkitan ini sangat mudah berlaku didalam sauna yang gelap itu, malah anda sendiri tidak nampak symptom yang jelas seperti photo diatas jika berada didalam sekitaran bilik yang gelap. Begitu juga pada mereka yang suka ke urut batin dengan special service ingat alas tilam sentuhan tangan dan badan juga penyebab anda mendapat penyakit ini. Bagi bukan songsang yang suka  kerumah urut kerana nak membantu menaikkan taraf kehidupan "amoi-amoi" kat situ juga diperingatkan disini tolong lah JANGAN melanggan, terutama para sang suami, anda kenalah ingat kesian isteri dan anak-anak dirumah.

Saya berpesan dan ingatkan terutamanya pada diri ini dan mereka yang diluar sana, kalau tak dijangkiti hiv sekali pun, penyakit seperti atas ni senang nak dapat kalau kita selalu melakukan sex rambang. Besar kemungkinan akan kita memang akan dapat.


Beringat Sebelum Terkena

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (15) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (59) najmi jumpa doktor (10) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (90) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (10) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)