Saturday, 5 December 2015

NUR - TELAH BERSAMA DENGAN TIGA LELAKI TANPA KONDOM

photo hanya hiasan
Saya Nur, saya ringkaskan saje cerita saya ni.

Dulu saya dicurangi ex saya, sejak dari itu saya keluar je dengan mana-mana laki yang nak keluar dengan saya, sehinggakan saya pernah ditipu dan disihir dengan seorang penghisap ice dan saya sedar-sedar saya dah bersama (seks) dengan dia dan lebih malang lagi barang saya telah dicurinya. 

Setelah itu saya minta dengan orang yang sudi tolong tebuskan balik barang tu sebab itu barang sepupu saya. Sekali lagi saya ditipu even saya sudah buat laporan polis. Saya sudah bersama dengannya tanpa kondom. 

Selepas dari peristiwa itu saya tutup kes sebab saya cuma melaporkan barang saya dicuri sahaja dan saya tidak melaporkan yang saya telah dirogol sebeb saya takut akan dibuang kolej. 

Setelah beberapa bulan saya bertemu dengan lelaki lain dan sekali lagi saya ditipunya dan telah bersama dengannya. Selepas bersama dengannya saya mengalami batuk yang berpanjangan dan gatal-gatal di tangan dan sekarang saya dah ok, tetapi saya sudah bersama dengan tiga lelaki yang saya tidak tahu status kesihatan mereka. 

Adakah saya (boleh) dijangkiti HIV ye abang Naj Mi.

NUR
Monday, May 11, 2015 11:41:00 p.m.
sumber dari ruang komen didalam entri tanda-tanda anda dijangkiti HIV



Salam Nur,

Abang simpati dengan saudari, perlu ditekankan disini setiap aktiviti seks sama ada suka sama suka atau sebaliknya TANPA KONDOM dengan pasangan yang kita tidak kenali status kesihatan mereka, adalah berisiko dijangkiti HIV dan penyakit kelamin lain.

Dalam kes Nur, abang nasihatkan buat lah ujian HIV, mudah-mudahan pasangan-pasangan Nur itu bukan pembawa penyakit. Batuk dan gatal-gatal tangan tidak semestinya sebab telah dijangkiti HIV, walaupun ianya antara tanda-tanda dijangkiti, mungkin sebab masaalah lain. Yang penting adalah jalani ujian darah bagi mengesahkan. 

Kiriman Nur pada 11 May lalu, hampir setahun abang tidak aktif berblog dan memeriksa email, jadi hanya sekarang abang boleh balas. Jadi sekiranya Nur ada baca entri ini, boleh ceritakan perkembangan terbaru Nur pada abang nanti - NajMi



No comments:

Post a Comment

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST