Tuesday, 8 December 2015

KEHIDUPAN EMPAT WANITA BERSAMA LELAKI GAY



1 - Anonymous said...
Puan Am, Ya Allah..Sama macam kisah hidup saya. Saya berkenalan dengan suami pada 2011. Berkahwin 2012. Dikurniakan anak 2013. Tapi hujung tahun 2014, suami saya mula jumpa kenalan lelaki yang memikat hatinya dan saya mula mengesyaki dia mempunyai naluri ini. Perbuatannya dan layanannya terhadap lelaki tersebut "wan" mengalahkan seorang kekasih. Sanggup bawak pergi outstation, balik tidor kat kampung meninggalkan saya, beli hadiah macam-macam...Hmm;( hanya kekasih yang buat beginikan abang? Dan tiada lagi nafkah batin kan, tiada lagi kata-kata mesra sudah 6 bulan sejak itu. Maka apa tinggal untuk saya dan anak-anak lagi? Kalau setakat

Sumber dari ruang komen DISINI
Friday, May 22, 2015 11:51:00 am 



2 - Anonymous said..
Assalamualaikum, saya tertarik dengan komen-komen diatas. Untuk makluman abang NajMi, saya pernah merancang utnuk bertunang dengan seseorang lelaki yang saya kenal dalam tempoh yang singkat..pertunangan dirancang atas sebab saya yang tidak mahu hubungan tanpa ikatan..

Namun Allah Maha Kaya..beberapa minggu selepas perbincangan dibuat, dia terkantoi dengan saya dalam instagram..gambarnya dengan seorang lelaki..cara posing yang membuatkan saya tertanya-tanya apa hubungn diaorang. Selepas diselidiki, memohon pertolongan kawan, saya dapat tahu dia seorang gay, tak sure bottom or top..

Saya jadi bingung, tak dapatt memikirkan apa yang wajar saya lakukan..saya terima dia selepas beberapa kali membuat solat istikarah. Saya sangat sedih..lantas menjauhkan diri daripadanya..dan dia pun tak kisah dengan kehilangan saya since dah ada teman pengganti...

Namun ada satu insiden yang mendekatkan kami semula...dia jatuh sakit yang teruk sehingga terpaksa berbuat cara perubatan Islam...since sakit, dia kembali rapat dengan saya...saya terima dia kembali atas dasar kawan..now we r so close..tapi saya tidak pernah bertanyakan status kami..saya serahkan segalanya kepada Allah..dia seorang yang sangat baik in person..sangat caring dan bertanggungjawab...

Nampak dia berubah kearah kebaikan..selalu ke masjid...mendengar ceramah...saya sentiasa berdoa harap agar dia berubah..bukan untuk saya..tetapi demi masa depan dia dan keluarganya...bila baca banyak komen yan golongan ini sukar berubah..saya sangat sedih...tapi inshaa allah...Allah Maha Mengasihani. Semoga hidayah dan taufik Allah bersamanya..aamiin..

Sumber dari ruang komen DISINI
Tuesday, May 19, 2015 4:33:00 pm 



3 - Anonymous said... 
Assalamualaikum..Saya isteri kepada seorang gay saya kira. Kami sudah 2 tahun berkahwin dan pada mulanya dia tidak menunjukkan apa-apa tanda dia seorang gay kecuali kurang gemar hubungan intim. Syukur kami dikurniakan seorang anak sekarang. 

Sehinggalah dia berkenalan dengan seorang lelaki dan menunjukkan ciri-ciri seperti bercinta dengan lelaki tersebut. Setelah beberapa bulan saya dapat menangkap hubungan mereka, walau bagaimanapun awalnya suami menidakkannya. Namun begitu, walaupun dia yang bersalah, suami menunjukkan pelbagai perangai yang luar biasa, sering memarahi saya, menolak langsung sebarang physical contact. 

Saya cuba mendapatkan bantuan nasihat dari segenap pihak seperti ustaz, kaunselor dan pakar psykiatri untuk perilaku suami. Semua mereka mengatakan sikap suami padan dengan seorang gay. Walaupun begitu saya masih percaya pada suami kerana dia beberapa kali mengatakan yang dia bukan begitu. Saya terus bersabar dengan karenahnya.

Tetapi akhirnya, Allah beri hidayah untuk dia berterus terang. Mungkin kerana hatinya tidak tenang. Rupanya dia mula terjebak setelah bersekolah di sekolah asrama lelaki dan di"ganggu" oleh senior. Lama-kelamaan dia mula menyukai perbuatan tersebut dan meneruskan perbuatan tersebut sehingga ke alam pekerjaan. 

Walau bagaimanapun, katanya dia benar-benar ingin berubah dan sudah meninggalkan perbuatan tersebut. tetapi dia masih berkawan rapat dengan kawan-kawannya yang "gay" dan juga masih berhubungan dengan mereka yang pernah mempunyai "hubungan" dengannya dahulu. Saya kira ini bukanlah sesuatu perkara yg sihat untuk masih berada di dalam kelompok gay juka benar-benar ingin berubah.

Saya tengah cuba untuk memahami suami saya yang ingin berubah dan menganggap ini adalah ujian bagi saya dan anak-anak. Allah akan bagi saya jalan untuk kehidupan yang baik dengan ujian ini. Walau bagaimanapun, sikap suami saya selepas berterus terang adalah seperti menjauhkan diri. Dia tidak seperti betul-betul mahu berusaha untuk kembali kekehidupan normal yang diperintahkan Tuhan . Bukankah dengan cara ini dia mudah terpengaruh kembali?

Tuesday, April 14, 2015 8:48:00 am



4 - Anonymous said...
Saya dapat mimpi jodoh tiga hari berturut-turut. Saya mimpi dia sebagai suami saya dan kami ada anak, saya kenal lelaki tu tapi masalahnya lelaki tu adalah seorang GAY. Dia memiliki rupa yang sangat kacak, badan yang tegap dan sangat sempurna fizikalnya sebagai seorang lelaki. Terus terang saya sangat risau andai dia memang JODOH saya, sebab mimpi ngeri bagi saya bila berkahwin dengan lelaki yang langsung tiada perasaan pada prempuan.

Pada peringkat awal, saya cuba buat endah tak endah pasal ni .. tapi lama kelamaan saya jadi taa sampai hati tengok wajah bapa dia, mesti ayah dia tak sangka kan anak dia rupanya seorang gay. Saya cuba dekati dia, tapi dia tak pernah bagi respon yang positif kecuali bila saya bagi gambar baby, barulah dia layan sikit, itu pun sekejap jer. Saya pun buntu macam mana nak buat ni. So, lepas fikir masak-masak, sebelum dia confirm JODOH saya, baik saya ubah diri dia dulu.

Saya tahu memang bukan senang, tapi sekarang ni even dia tak balas chat saya, saya try jugak bagi gambar masjid (dia dah matang, mungkin dia faham) saya cerita tentang fitrah manusia. Saya cerita pasal macam mana BESTnya kalau dia jadi lelaki normal. Saya tak tahu laa dia baca ke tak .. hehehe.... saya sedang cuba dan harap sangat dia boleh berubah. Aaminn 

Kalau korang ada cara atau idea untuk bantu saya pulihkan dia, tolonglah yer terima kasih ;)
  
Sumber dari ruang komen DISINI
Tuesday, March 24, 2015 12:03:00 pm





3 comments:

  1. Anonymous yang ada tinggalkan komen di sini MAAF banyak2 sebab saya terdelete tanpa sengaja komen anda sehingga tidak dapat di kesan, termasuk semua komen yang masuk sejak bulan 4 2015 lalu - NajMi

    ReplyDelete
  2. It's okay abg najmi. No worries :)

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST