Friday, 11 December 2015

BON VOYAGE - LUAHAN HATI SEORANG GAY - "BERDIALOG DENGAN ALLAH, MENGELUH KESAH DENGAN NYA"


Aku jatuh cinta dengan rakan lelaki satu tempat kerja. 

Kebetulan dia duduk di meja sebelah aku. Hari-hari rasa terseksa perasaan ni sebab sentiasa jumpa dia setiap hari. Kalau breakfast pun sama-sama, kalaulah perasaan ni untuk perempuan,alangkah gembiranya aku, tapi apakan daya,aku lebih menyukai lelaki, buat kerja pun sama-sama dengan dia.

Bila makan berdua, aku amik kesempatan menenung muka dia sambil dalam hati ni cakap, "kenapalah aku lebih menyintai lelaki berbanding perempuan"....dulu aku terlajak dengan seorang daddy, tu pun just kissing jek, pastu hati ni tersedar dan cepat-cepat terus tolak, kalau lah iman tak kuat, mesti aku dah terlanjur.

Bila dah solat taubat, rasa menyesal sangat-sangat, namun hari ni, kawan satu pejabat aku tu naik pangkat, sama level dengan aku, tapi dia kena kursus selama 1 tahun 6 bulan dan akan pindah. Sekarang pun sedang aku menaip senyap-senyap ni, dia tengah kemas barang..hati ni terlalu sedih tapi aku pikir logik,tak kan la aku nak bersedih sedangkan dia happy dengan bini diakan, bodoh namanya siksa diri. 

Jadi, nak tak nak, aku buat biasa la, mungkin ini aturan Tuhan supaya aku tak terseksa dengan melihat dia seharian. Jadi Tuhan pindahkan dia, dan mungkin rezeki dia juga kan jadi apa-apa pun, pikirlah diri kita ni, jangan dipikirkan orang lain yang sememangnya straight tak macam kita yang bengkok ni. 

Jadi sekarang, perasaan aku dah tak tertekan sebab tak mengadap dia hari-hari. Bila aku baca blog abang Najmi ni, rupa-rupanya ramai yang kat luar tu yang menghadapi situasi yang sama dengan aku. Jadi aku tak bolehlah merungut dan tertekan sebab ada lagi yang lebih malang daripada aku.

Sekarang aku just nak fokus pada kerje aku, sakit nak melayan perasaan ni. Tahun depan sambung belajar. Kalau orang tanya kenapa aku tak kawin, aku cakaplah tengah belajar walaupun ianya penbelajaran jarak jauh...hahaha... Umur tahun depan pun dah masuk 30 tahun. Dah tak payah pikir benda-benda ni lagi, pikir cari duit lagi bagus. 

Kepada yang senasib dengan aku, kena sabar dan kuatkan semangat. Solat memang kena buat 5 waktu sehari, tak boleh tinggal-tinggal, apa yang bestnya solat ni, lepas jek aku solat, aku selalu berdialog dengan Allah, mengeluh kesah dengan Dia macam aku tulis wall kat FB.....hahaha...

Ok lah, sekali lagi selamat dunia akhirat kepada anda semua...~~~

BON VOYAGE
Tuesday, May 26, 2015 2:06:00 pm


1 comment:

  1. sungguh syg Allah kpd saudara.. semoga Allah sentiasa pelihara saudara dan semua hamba2-Nya..

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST