Saturday, 5 December 2015

AM - KONDOM PECAH KETIKA BERSAMA DENGAN PEKERJA SEKS

photo hanya hiasan
Assalamualaikum, my name is AM.
Saya sudah berkahwin dan mempunyai seorang cahaya mata yang masih menyusu. Pada 20/9/15 adalah detik hitam dalam hidup saya. Saya dah buat satu benda yang terlarang dengan melanggan gadis rumah urut dan melakukan hubungan kelamin menggunakan kondom. Apabila selesai saja saya baru perasan kondom dah terkoyak. 

Hati terus berdebar-berdebar dan rasa macam nak meletup. Menyesal hanya Allah saja yang tahu. Sekarang sudah masuk hari ke 14. Hati saya sentiasa tidak tenang dan selalu menangis sendirian. Saya belum test darah lagi. 

Utntuk pengetahuan abang, sehari selepas benda tu terjadi mulut sayakering, lidah menjadi pedih akibat pecah-pecah dan jerawat bertambah. Seminggu kemudian tekak pulak gatal-gatal dan batuk sampai sekarang. 

Sudah seminggu. Semalam hari ke 13 dan saya dapati ada ulser pulak dalam mulut. Membuatkan hati saya semakin tidak tenang. Sekarang ialah musim jerebu. Selera nakan semua ok. Tak demam. 

Saya stress sebab dah dua tiga kali saya menolak ajakan isteri untuk bersama atas alasan penat. Saya akan buat test lagi 2 hari. Ujian dari Allah yang buatkan hati saya sentiasa tidak tenang dan sangat menginsafkan, mendekatkan lagi saya dengan Allah. Sayu melihat wajah anak serta isteri tersayang. Sekarang pun ketika taip sambil menangis. Saya buntu, saya stress, saya menyesal, saya bertaubat.... 

AM
Saturday, October 03, 2015 10:35:00 a.m.  



Salam AM, 

Pecah tu macam mana?, jika kondom pecah berderai, rabak dan saudara masih mendayung tanpa sedari, maka risiko mendapat HIV tetap ada, jika pekerja seks itu ada HIV lah. Jadi tiada cara lain melainkan melakukan ujian HIV. 

Anggap apa yang berlaku ini merupakan amaran dari Allah, agar saudara tidak melakukannya lagi. Bayangkan jika kondom tidak pecah, abang rasa saudara tetap tidak akan sedar dan akan terus dengan aktiviti itu lagi dimasa hadapan. 

So, sama ada telah dijangkiti itu hanya kita dapat pastikan dengan menjalani ujian darah, mudah-mudahan saudara tidak dijangkiti HIV, dan kembali sedar akan kesilapan perbuatan saudara itu. Beritahu perkembangan saudara dalam ruang komen dientri ini jika saudara ada membaca kisah saudara ini, maaf kerana lambat balas sebab saya telah lama tidak layan blog dan baca email - NajMi


No comments:

Post a Comment

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST