Tuesday, 3 February 2015

SHARIZAL - KETAGIH DIURUT BIMBANG DIJANGKITI HIV

photo hanya hiasan - www.pinterest.com

Today I spending most of my day reading your blog. Masih belum habis tapi semakin menarik. Rata2 yg beri komen antara mereka yg sgt memahami dan simpati. Tetapi masih ramai juga yg tidak dapat menerima insan2 yg hidup dlm kekeliruan. 

Sy SHARIZAL (nama glamour), 37 yo, good looking (haha) and still single. 

Masyarakat dikelilingi sy kalau dengar umur lebih 35 and masih single pasti ada yg tak kena. Walaupun mereka tidak berani bertanya tapi dari segi renungan sy dah boleh jangka. Pernah ada juga yg berani bertanya tapi lazimnya sy menidakkan semuanya atas alasan maruah keluarga yg perlu dijaga. Iya sy akui yg sy punya naluri gay tapi bukan krn salah ibu dan bapa ku tp tak tahu mana silapnya. 

Dulu kerja steady tapi sekarang tak menentu kerana tekanan umur yg semakin dewasa tua tapi masih membujang. Kalau dulu relax aja setiap kali org bertanya tapi sgt tertekan. Kerna itu asyik tukar tempat kerja krn tekanan mental tahap sederhana. 

Sorry I panggil you Naj aja sbb sy rasa lebih dekat. Sy melayu tp looks Chinese. Office mates always thought me that I am Chinese when first time we met. Tak tahu kenapa. Sy rasa sy mcm melayu lain. Tapi tak apa no hal. Org ckp sy handsome tp sy rasa ada org yg lebih kacak dr sy. Yg jd perbualan now kenapa kacak tp masih belum kahwin. Itu yg buat sy tertekan kelas 3. Itu lah kelemahan sy. 

Kalau umur 20an tu tak pa juga sbb still young tp now dah lepasi 35 dan hampiri 40. Kalau tak handsome at least blh buat alasan kan. Walau apapun sy bersyukur punya rupa yg blh dikategorikan menjadi tatapan umum. Haha. 

Sy tak ada bf atau rakan2 gay. Sbb sy tahu itu semua mustahil utk jangka masa panjang dan masyarakat masih tidak boleh terima. So sy lebih gemar gerak solo. 

Dulu ramai jugak lah kawan2 yg straight tp mereka semua dah kahwin. Jd now am alone. Gf dulu ada tp tak lama. Sbb paham2 lah kan. Haha. 

Sy bersyukur sbb masa sy mid 20s and early 30s sy sibuk kumpul aset. Busy 24 jam. Beli rumah, beli kereta, traveling. So sex life pada ketika itu tak rumit sgt. Semua hidup sy lakukan sendirian. Sbb sy tak suka share perihal hidup dan kewangan sy dgn org lain termasuklah keluarga. Sy pun tak berapa rapat dgn my family members. So sy dah terbiasa hidup sendirian. 

Cuma akhir2 ni rasa hidup dalam zaman gelap. Tak ada org yg boleh diajak bual bicara ttg hal2 yg rumit. Rasa diri ni tak guna pun ada. Apa ada pada harta melimpah ruah, wajah kacak, tapi hidup dlm gua. Boleh hampir sasau. 5 tahun lalu sy pernah sesal dgn perilaku sy dan keinginan pelik ni. Itupun lepas dengar lagu Maher Zahir. 

Jd sy mcm Naj jugak pergi masjid berjemaah, solat malam, dgr kuliah zohor dan marghrib, etc. Tp tak tahan lama. Now balik layan perkara yg sama dan rasa lebih berani. Mungkin byk free time dan tak busy lg. 


KETAGIH DIURUT

Sy belum pernah terlanjur tapi ringan2 tu adalah. Semuanya bermula bila pergi pusat urut di negara jiran. Sejak itu jd ketagih gila hinggalah sekarang. 

Baru 2 hari lepas pergi rumah urut lg. Lepas urut lepak dekat kedai sambil surf internet dan nampak blog sedara. Bila baca beberapa kisah dari blog sedara badan terus jadi seram sejuk. Sedangkan sebelum tu baru lepas urut sedap tiba2 jadi tak sedap lah pulak. 

Sy pernah buat medical check up last year bulan 10 tapi rasa2 tak ada jangkitan. Tak tahu lah kalau package sy tu tak ada HIV test. Tp selepas bln 10 sy ada panggil tukang urut dtg rumah lg buat urut tapi tak sampailah ada aktiviti meliwat hanya sekadar oral itupun mereka yg buat tanpa sy minta. Sy layan aja. Tapi bila renung2 balik yg jangkitan ini boleh terkena melalui oral sex, sy jadi keliru kejap. 

Ckp pasal tanda2 pernah juga dapat ruam2 pada peha dan betis tapi selepas beberapa hari hilang begitu saja. Tak tahu lah kalau itu petanda awal. Ngerinya sy. Next week I plan nak buat HIV test. Tipu kalau sy cakap tak takut padahal dalam minda sy sekarang ini asyik pikir balik siapa yg telah pernah urut sy. 

Mana tidaknya bila berani bawa tukang urut dtg rumah dan pergi pusat2 urut yg exclusive. Haha. Mcm addict lah pulak. Yg tukang urut yg sy jumpa semuanya offer urut special aja. Yg buat sy terkedu bila semua mereka offer fucking play. Tp sy tetap tolak dgn baik. Mungkin sy masih sedar risiko. 

Pernah juga hampir2 tertewas sbb budak urut my taste. Some more he his Vietnamese. Haha. Dia ajak play tp sy terdiam kejap. Selalu sy boleh kata tidak tapi tah knp kali ni sy terfikir kejap. Mungkin sy suka everything abt him. Tah mcm mana sy terus bangun pakai towel dan pergi shower. Pelik tp ini yg terjadi. Consider berjaya juga mengelak. Hanya sekadar perkongsian dgn Naj. Haha. 

Grateful sehingga kehari ini sy masih beringat selalu sblm melakukan tp selalu tewas pada oral seks. Hj tu dah jd rutin harian. Haha. I gemar swimming and running. So these activities will help me to reduce my stress and depression so far since am living loneliness jauh di perantauan. Haha.

Bila difikirkan balik rasa bagai tak lengkap kalau hanya urut badan tanpa urut batin special. Baru2 ni ada terasa juga nak pergi sauna tinjau2 tp bila baca blog sedara sy jadi takut lah pulak. Now am keep thinking to do HIV test asap sebelum apa2 hal. 

Nway thx for all infos sharing and I do appreciate it. Take care man and jgn lupa makan ubat.


SHARIZAL





12 comments:

  1. nice sharing.jhrp stay strong utk elak heavy stuff..
    *comel..ensem..:p

    ReplyDelete
  2. Salam bang,saya nak tanya sesuatu.boleh tak abang terangkan kelenjar getah bening yang abang hadapi dalam diri abang,bagaimana bentuk nya dan kedudukan nya dileher abang,setahu saya terdapat tiga kawasan bengkak iaitu leher,ketiak dan peha.Adakah abg mengalami bengkak di ketiga tiga kawasan tersebut? Itu sahaja pertayaan saya,saya berharap abg sudi jawab :) selamat sejahtera

    ReplyDelete
  3. najmi ramai org rindu kat nsjmi. moga najmi sihay

    ReplyDelete
  4. adakah hiv berjangkit jika menggantikan air liur sebagai pelincir..
    adakah hiv dapat diditect semasa tempoh tanda tanda awal kemunculan hiv...saya mengalami demam selesema dan timbul ruam di badan telinga dan bahu .. rasanya sakit bila disentuh berbanding jerawat badan yang biasa.sedikit pening dan hilang selera makan serta sakit dibahagian dada..apakah yang patut dilakukan jika saya positif hiv

    ReplyDelete
  5. adakah hiv berjangkit jika menggantikan air liur sebagai pelincir..
    adakah hiv dapat diditect semasa tempoh tanda tanda awal kemunculan hiv...saya mengalami demam selesema dan timbul ruam di badan telinga dan bahu .. rasanya sakit bila disentuh berbanding jerawat badan yang biasa.sedikit pening dan hilang selera makan serta sakit dibahagian dada..apakah yang patut dilakukan jika saya positif hiv

    ReplyDelete
  6. Salam.. Abg.. Nak tanya.. Dalam beberapa hari lepas saya ada buat hubungan seks dengan seorang pelacur.. Bila saya tanya dia ada hiv atau tidak dia kata takde.. Jadi saya telah melakukan seks dengan beliau.. Saya buat tanpa pakai kondom.. Hanya memasukkan kemaluan dalam farajnya selama beberapa minit.. Dan pancut kat luar.. Jadi peratus untuk terkenr jangkitan hiv tu sifar ke ataupun 50%? Lagi pun saya takde luka apa2..

    ReplyDelete
  7. Salam..abg naj sihat? Lama x update blog..blog abg jd kekuatan utk sy..sy doakan abg sihat selalu..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum abg najmi..how do i get respond from you for a few quest? I need your help..tapi xtau mcm mana nak anta email..bnyk cerita n nasihat yg saya perlukn..

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum abg najmi..how can i get your respond for my quest? I need your help..tapi tak tau nak anata email mcm mne..sy ada cerita nk diluahkan..

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum abg najmi..how can i get your respond for my quest? I need your help..nak anta email tp xtau mcm mne...sy ada cerita nk diluangkan dan perlukan nasihat dri abg najmi

    ReplyDelete
  11. Salam abg,saya ada buat seks dgn tukang urut, saya pakai condom tp selepas klimaks tu saya masih teruskan seks tu lebih kurang 10 saat baru saya cabut,saya takot kalau condom itu bocor..saya takot..saya ada buat pemeriksaan hiv dlm minggu kedua dan minggu keempat tp resultnya negatif,saya takot nnt lepas bulan 3 dia berubah menjadi positive..apa pandangan abg...

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST