Friday, 16 January 2015

VIDEO TENTANG HIV 3






7 comments:

  1. Assalamualaikum, saya ilham berumur 31 tahun, untuk pengetahuan abang saya ni meminati lelaki.. perasaan yang saya rasa patut tidak wujud pada saya.
    Baru-baru ini seorng lelaki telah melakukan oral pada saya.. malngnya pada zakar terdapat sedikit luka... masalahnya saya ni seorang sangt paranoid. saya rase seolah saya sudah dijangkiti penyakit hiv. banyak kali saya mesage budak tu tanya dia ada hiv ataupun dia mempunyai luka pada mulut.

    Sekarang ni saya betul2 stress dan menyesal. hari ini dah 3 minggu berlalu. menurut bacaan pada blog2, tanda jangkitan mula menunjukkan perubahan pada minggu ketiga hingga keenam... awal minggu ni bibir saya gatal2 seperti alergik, tekak sentiasa rasa haus, dan dalam mulut sedikit kesat (saya takut jika itu yis pada mulut).

    Sekarang ni setiap perubahan pada tubuh badan saya, saya akan teliti tengok perubahan.. saya jadi betul2 paranoid.. kerja saya pun tidak boleh fokus. ini la kesan melakukan hubungn terlarang..

    Saya buntu, stress.. yang pasti cukup 3 bulan saya akan lakukan ujian untuk cek hiv. saya takut bang. saya menyesal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oral seks susah sikit nak jangkit HIV, melainkan ada pendarahan di dalam mulut kita dan pendarahan luka dizakar pasangan kita, luka dengan luka bergesel baru ada kemungkinan itu, kalau tak ada luka pandangan abg tak berjangkit hiv tetapi risiko dijangkiti penyakit kelamin tetap ada...wallahuallam

      Delete
  2. Salam,

    Bang najmi, nk tanya sy ada surf internet, dan terjumpa ada ubat/suppliment nama 4life transfer factor yg dpt meningkatkan cd4 dlm darah, ape komen abg tentang benda ni, klu ok sy nk cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam

      Pandangan abg boleh sahaja kita cuba, kalau tanya abg..jika abg ada duit memang abg akan cuba amalkan supplemet tu..terpulang tapi sebaiknya rujuk pada doc jika kita nak cuba amalkan sesuatu suplement tu

      Delete
  3. Salam,

    Saya ada terbaca tentang ubat 4life transfer factory yang katanya dpt meningkatkan cd4 dlm darah, ape komen abg najmi,

    Tqvm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba rasanya ok, tapi lebih baik dapatkan nasihat dr doc dulu...kalau tanya abg, abg pun teringin nak try

      Delete
  4. Salam..kalau sudah mula ambil ubat haart boleh tak consume ubat herba lain mcm kapsul gel habbatussauda?

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST