Thursday, 15 January 2015

MARHALEM MANSOR - MINYAK KELAPA DARA (MUTIARA CopBiz) AMALAN MAKANAN TAMBAHAN KAMI (BHG 2)

Salam,
Kiraan terkini CD4 & Viral Load:
Jamaliah : 807 & below 20 copies 

Marhalem : 332 & below 20 copies 
Ujang : 800++ & below 20copies

......."kenapalah di tunggu lagi abang Marh tu. Orang lain pun sakit jugak tapi dia semakin lama semakin teruk" antara komen sinis yang pernah di lontarkan kepada kami suami isteri. 
Mentang mentanglah latar belakang ku dari kelompok pengguna dadah. Asal ada yang tidak kena sahaja dengan kesihatan mesti perkara itu yang disabitkan.
Akibatnya aku menjadi semakin tertekan. Pernah campur tangan pihak berkuasa terpaksa dipanggil dan aku dibawa ke hospital psikiterik dengan tangan bergari dan Menaiki radio car.
Bulan November 2013, emak di Kampung meminta supaya aku dihantar sahaja pulang ke sana semoga emak pula mengambil alih menjaga ku. Segala per sediaan seperti ubat ubatan, rawatan susulan, rekod perubatan rawatan metadon dan semestinya bekalan Minyak Kelapa DARA secukupnya disediakan seadanya.
Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Walaupun itulah kali pertama aku terpaksa terpisah dari isteri tercinta, demi kebaikan semua itu merupakan tindakan sewajarnya yang patut aku ambik, given the circumstances. ...
Dengan menunjukkan wajah tanpa emosi perpisahan itu terpaksa aku relakan tanpa menoleh kebelakang. Segala pesanan dan minyak kelapa DARA ku semat erat dalam dada menguat kan keazaman ku untuk pulih kembali seperti sedia kala.
Dipendikkan cerita bermulalah perjalanan ku mendaki puncak kepulihan diri dengan diiringi doa dan harapan orang tersayang. Bermula dengan pendekatan yang lebih Islamic, pengambilan ubat ubatan dan yang paling terkesan adalah dua sudu minyak kelapa DARA tiap tiap malam tanpa henti.
Berbekal usaha dan beristiqomah dalam beramal, sholat lima waktu dan sunat, berdamping semula dan mendapatkan perhatian daripada emak dan abah secukupnya sedikit demi sedikit aku mula dapat merasakan perubahan.
Berusaha, beramal, berdoa dan bertawakal kepada Allah yang Maha Berkuasa disamping terus mengamalkan pengambilan Minyak Kelapa DARA sebagai makanan tambahan menjadi kunci kepada titik tolak aku bangkit kembali dari jurang keperitan penyakit yang membelenggu diriku untuk Sekian lama.
Hari ini aku kembali sihat dan cukup berkenyakinan untuk me libatkan diri kembali aktif menjalani ke hidup an seadanya. Isteriku yang selama ini banyak berkorban menjaga ku sekian lama dah masih perlu berkerja mengambil alih tugasku menyara keluarga ketika aku tidak mampu kini menjadi suri Rumah tangga sepenuh masa.
Semenjak aku pulang dia pula terpaksa bersara dari terus berkerja lantaran kesihatannya juga agak kurang stabil. Kini dia dan Juga anak kami Ujang turut mengambil Minyak kelapa DARA sebagai makanan tambahan.
Disamping itu kami suami isteri turut serta bersama sama komuniti menyumbang tenaga serta idea sekadar termampu secara sukarela. Dengan bantuan serta sokongan anak anak dan keluarga juga kenalan yang mengambil berat kami Juga mengusahakan tanah pusaka yang sekangkang kera dengan bertani, berternak ayam Kampung dan membela ikan air tawar demi meneruskan kelangsungan hidup kami sekeluarga.
Kepada teman teman yang rapat termasuk penyumbang minyak kelapa DARA yang kini telah kami temui dan menjadi Salah seorang daripada penyokong dan penyumbang setia kami ucapan terima kasih yang tidak terhingga yang mampu kami ucap kan.
Hari ini saya isteri dan Juga anak masih tetap menggunakan minyak kelapa DARA setiap hari. Melalui Penjenamaan semula dibawah jenama MUTIARA CopBiz kami kini diberi peluang untuk menjadi agent pembekal Minyak kelapa DARA sebagai makanan tambahan dan Juga sumber kewangan tambahan buat kami sekeluarga.
Saya bersyukur ke hadrat Ilahi kerana terpilih untuk merasakan kebaikan dan Juga keajaiban Minyak kelapa DARA ini untuk memastikan kesihatan yang lebih terjamin. Melalui pengalaman peribadi saya lebih berkenyakinan untuk berkongsi kebaikan Minyak kelapa DARA jenama ini yang seratus peratus asli, halal lagi suci keluaran dan dikilangkan oleh MUTIARA DINAMIK MAJU SDN BHD, ahli koperasi Usahawan Halal Hub Melaka Berhad.
Kepada yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang produk ini sila p/m terus saya di facebook atau pun tel 01116689819 whatsapp/ line juga email marhmansor66@gmail.com
Ingat makanan tambahan ingat MINYAK KELAPA DARA CopBiz jelaaaaas berkesan! Wassalam

Harga produk:
Rm 65.90 - 200 ml
RM 18.90- 50 ml
Tidak termasuk kos penghantaran pos laju.



LAGI ENTRI MENGENAI SAUDARA MARHALEM MANSOR (klik disini)
http://hivadadidalamdarahaku.blogspot.com/2014/01/video-my-life-my-story-part-3-kisah.html
http://hivadadidalamdarahaku.blogspot.com/2012/07/pegawai-perubatan-turut-diskriminasi.html


No comments:

Post a Comment

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST