Sunday, 26 October 2014

MAJIDI - LELAKI GAY JADI PAPA KEDANA AKIBAT PERJANJIAN YANG DIBUAT SEBELUM KAHWIN

Saya ada kenal seorang perempuan. Dulu kawan rapat, tidak rapat lagi dah. Masa dia kahwin umur dia 41 tahun dan kahwin dengan seorang lelaki muda umur 27 tahun. 

Lelaki ini amat hensem, dan berperawakan lembut seperti (maaf cakap, chef Wan, Aznil, Azwan ataupun Jaafar Onn). Setelah merapati perkahwinan tersebut saya baru sedar beberapa perkara:


1. Si suami mahu menutup pressure dari pihak keluarga dengan berkahwin.

2. Suami sanggup membayar lebih kurang RM8,500 sebulan kepada kawan ppuan saya itu kerana bersetuju kahwin dengan dia.

3. Suami lembut itu juga berjanji memberi pakej perlancongan kepada isteri tipu ini setiap tahun seperti ke Itali, Jepun dan Kanada.

4. Perempuan ini (isterinya) atau kawan saya tidak bekerja. Dulu dia bekerja tetapi setelah "berkahwin" dia cuma melakukan business online.

5. Lelaki/suami ini cuma duduk di flat di pinggir Kuala Lumpur kerana dia tidak punya wang lagi kerana semuanya sudah diserahkan kepada kawan wanita saya ni.

6. Rakan wanita saya ini sekarang tinggal di kondominium di Kota Damansara bersama-sama dengan rakannya yang lain. Kondo ini adalah pembelian "suaminya" dan termaktub di dalam perjanjian.

7. Apabila keluarga lelaki ini ingin melawat atau kebetulan berada di Kuala Lumpur, mereka akan "memulakan lakonan mereka" seperti masak sama-sama, tidur dalam bilik yang sama, berkucupan di ruang tamu... kawan saya pernah beritahu yang mereka pernah berpura-pura berbuat bunyi-bunyian seperti mereka tengah "bersama" semasa keluarga mereka tidur di ruang tamu.

Jadi, tepuk dada tanya selera. Jangan desperate untuk kahwin sehingga jadi papa kedana. Saya sudah nasihatkan kawan perempuan saya dan jawapan dia kepada saya adalah "ADA AKU KESAH???"

MAJIDI 

sumber dari ruang komen didalam entri disini 
http://hivadadidalamdarahaku.blogspot.com/2014/10/shahwaty-suami-saya-buat-hal-dia
minat.html?showComment=1414305919546#c3565672836666630945


4 comments:

  1. Kesiannya kat kedua2 belah pihak. Ini semua salah masyarakat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini bukan masalah masyarakat. Ini masalah lelaki bersikap dan bersifat lembut. Mrk tidak perlu berkahwin kalau tidak mampu. Tengok aje ROSLAN SHAH. Beliau bertunang dgn gadis Beranang. Tetapi tidak berkahwin. Jadi mulut masyarakat sudah tertutup. Roslan Shah bijak di dalam hal ini. Beliau tahu yg beliau tidak mahu berkahwin dan menjadikan gadis Beranang sebagai cover beliau. BIJAK !!!

      Delete
  2. Pelik je..mcm x matang..dah kawin teruskan je la..jalankan tanggungjawab..gay pun adik tu kalo belai2 tetap akan tegang.. Masukkan je la dlm lubang tu..budak yg nk sunat yg tgh ketakutan tu pun dokter urut2 boleh keras erm..pasangan tu jdkn teman rapat saling membantu susah senang..bila dah rapat mesti dtng syg..tp dlm kes ni nmpk yg perempuan mcm ambil kesempatan pd lelaki tu..geram btul..pompuan mcm sama je semua

    ReplyDelete
  3. nau'zubillah..pnah gak t'pikir cmni..tp end up klo wat cmtu,laki plu mcm sy ni la yg akn jd mngsa..haih..

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST