Sunday, 28 September 2014

KISAH PUAN AJA DAN PUAN KK BERSUAMI GAY

SAYA SAKIT DARI SEGI MENTAL DAN FIZIKAL, SEDIH DIPERBODOHKAN - PUAN AJA

photo hanya hiasan

Salam, 

Saya adalah silent reader blog abang Najmi dan senasib dengan cerita-cerita Puan diatas (dalam entri disini). Saya kenalkan diri saya Puan Aja (puan ke cik x taulah) FYI, kami baru bernikah pada akhir bulan May 2014 dan jatuh pada same date with my birthday. Tempoh bertunang almost 8 months and perkenalan kami singkat, dikenalkan oleh cousin bekas suami. 

Pada awal berkenalan, dia yang nampak beria-ia, sedangkan saya masih so-so dan dia yang beria-ia nak jumpa. Dengan izin Allah kami berjumpa and my first impression dia adalah lelaki yang "sopan" tapi bukan lembut. Sejak dari moment tue dia rajin bertanya khabar and message, dan dia nak jumpa sangat mak ayah untuk merisik. Tengok pada agama..backgroundnya, keluarga saya pun setuju terima dia padahal tiada rasa cinta pada dia (berazam love after married)

And dengan izin Allah kami bernikah, but unfortunately hanya bertahan hanya 2 month and half. 

SubhanaAllah hanya Allah yang tahu perasaan saya ketika nie, dia lepaskan saya disaat saya mula sayangkan dia, di saat saya sudah mula cintakan dia, sebab niat saya berkahwin kerana Allah Ta'ala. Memang malam pertama kami tidak berjaya dalam keadaan dia yang tergopoh-gopoh and sejak dari itu dia upset and selalu mengelak bila diajak bersama.

Kami pasangan PJJ (pasangan jarak jauh) dia di Borneo saya pula di Kuala Lumpur, and bila berjumpa, saya try untuk bermesra, dia dingin and bagi alasan penat nak tengok TV. Masa tu saya tak detect apa-apa lagi, sampai lah satu masa second week of Syawal lepas raya holiday, dia memang nampak ganjil. Saya memang perasan sejak mula kahwin sebab dia selalu "berzikir" dengan HP. HP tak lekang dari tangan. Apabila ditanya, "hal kerja sayang, nak buat macam mana" Masa tu boleh lagi bersangka baik, saya lah yang pegang tangan dulu and serba serbi saya yang akan mulakan dulu, alat dia memang tak boleh naik, saya sangka dia mati pucuk, bila diajak berubat ada sahaja alasan.

Diringkaskan cerita, 

He is Gay, selama ni hidup dalam penipuan, menipu semua orang and berkahwin atas sebab keluarga kononya, padahal nak hidekan identity. 

Sejak dia lafaz talak through HP sejak tu lah saya jadi detective conan, saya dapat access email dia, and MENGEJUTKAN!! subhanaAllah...keji!! ramai skandal yang sejiwa, yang suka bebird. Saya nak pengsan!!! dia tidak pernah sayangkan saya sebagai seorang isteri,  perwatakan dia yang nampak alim rupanya munafiq, kenapa nak mainkan agama. Saya sedih. 

Sepatutnya kami masih lagi tempoh bulan madu, saya tak minta berkahwin untuk jadi janda and bukan saya yang mintak kahwin dengan dia, dia yang beria-ia sangat. Setiap kali dia outstation dia akan call escort man. Rumah sewa bujang yang dia sewa seorang dekat Borneo pun selalu dikunjungi "orang". Saya sedih diperbodohkan, sakit dari segi mental, fizikal bila manusia bertuhankan nafsu lupa halal haram, sampai partner tidur beratus-ratus sampai dia pun lupa siapa..Ya..Allah

And sekarang kami dalam process settle down dekat mahkamah, and dia menyesal atas semua perbuatan dia, menipu family dua-dua belah pihak, and menyesal semua toknek maksiat yang dia buat.

Saya doakan dia istiqamah dalam bertaubat, maybe ni semua menjadi asbab kebaikkan for all. Saya rasa paranoid dengan lelaki.. :( 


PUAN AJA
sumber dari ruang komen disini
http://hivadadidalamdarahaku.blogspot.com/2014/03/5-luahan-hati-isteri-yang-bersuami.html




SAYA YAKIN ALLAH SENTIASA MEMIMPIN SUAMI SAYA DALAM JIHAD MELAWAN NAFSUNYA - PUAN KK

photo hanya hiasan

Saya juga senasib dengan kisah ini (kisah didalam entri disini). bersuamikan seorang lelaki yang bernafsu kepada lelaki. Alhamdulillah. Suami telah meninggalkan aktiviti luarnya. Tapi dalam hati sentiasa ada perasaan curiga terhadap suami. Bisikan syaitan selalu datang, menghasut saya supaya tidak percayakan suami,berprasangka buruk pada suami. 

Usia perkahwinan kami masih muda tidak sampai 3 tahun, saya ingin berkongsi sedikit pengalaman saya dalam membantu suami agar sentiasa berada di jalan yang betul. 

Dulu, saya selalu marah-marah and perli suami. Tapi bila saya fikir balik, bukan begitu cara yg baik untuk ajak suami berubah. Sekarang ni, saya cuba bertanya keadaannya, bagaimana dia melawan nafsunya. Saya sentiasa minta dia ingatkan Allah and ibubapanya. Pada masa yang sama agar dia mengasihani saya dan anak-anak. Saya percaya bila suami ingat Allah and ibunya, dia akan berfikir banyak kali sebelum hendak melakukan benda-benda yang tidak elok (eg. tengok website, skype @ chat degan gay lain ..etc). Suami anak mak...itu sahaja lah senjata saya.

Saya penah ke majlis agama and diberi kaunseling, tapi suami saya seorang yang berpendidikan dan ego. Padanya ustaz hanya pandai cakap saja. Tapi sekurang-kurangnya saya bersyukur kerana dia sudi juga pergi sesi kaunseling tu. Sekarang ni kami dah tak pergi lagi.

Saya selalu cuba mengajak suami solat jemaah bersama-sama, puasa bersama-sama and mengaji bersama. Alhamdulillah...suami mudah diajak.

Saya penah menasihatinya agar tidak lagi "kontek" dengan kawan-kawa gay nya, tapi ini sesuatu yang sukar bagi suami, kerana dia merasakan dia tidak boleh nak berkawan baik dengan lelaki straight. Mungkin pengalaman dulu dia selalu diejek and dikeji menyebabkan dia tak hingin berbaik-baik dengan lelaki straight. Apa yang saya buat, saya selalu ikut kalau dia ada gathering dengan kawan-kawannya, selain nak elak suami buat benda-benda tak elok, saya cuba selami gelagat and perasaan kaum gay ni, dengan harapan saya lebih memahami suami saya.

Bagi pihak saya pula..saya selalu ingtkan diri tentang kebaikan and kelebihan suami. Kerana dia sememangnya seorang suami yang baik, ringan tulang dan lembut hatinya. Saya sentiasa berdoa agar Allah berikan kekuatan dan kesabaran kepada saya. Saya yakin Allah sentiasa memimpin suami saya dalam jihad melawan nafsunya.


PUAN KK 
sumber dari ruang komen disini
http://hivadadidalamdarahaku.blogspot.com/2014/03/5-luahan-hati-isteri-yang-bersuami.html


 

MISS Q - HUBUNGAN SAYA DENGAN LELAKI LEMBUT

photo hnya hiasan - www.islamsunni.cl


Salam Abg Najmi. 

Saya Q dan baru-baru ni saya berkawan rapat dengan Hasnan (bukan nama sebenar). Saya seorang yang suka menyanyi & berkarok. Saya juga seorang yang very open minded. I can be friend with anyone but i'll still be me. Suatu hari, seorang kenalan saya bernama Naz (bukan nama sebenar) mengajak saya ke studio milik Hasnan. Disitu lah kali pertama saya melihat Hasnan dan saya agak keliru sama ada Hasnan adalah seperti Naz seorang gay atau tidak, kerana, Hasnan tidak kelihatan seperti yang lain-lain, dia seorang musician dan bersuara rock. Begitulah pada pertemuan ke tiga, ke empat, dan seterusnya. 

Jadi saya cuma membuat kesimpulan bahawa Hasnan juga adalah gay yang kurang aktif. Tapi atu hari tu, saya pernah bertanya soalan yang selalu saya tanya pada member-member PLU saya, "ko orarg ni tak terfikir nak kahwin ke?" Jadi Hasnan menyuarakan bahaw memang tak ada orang yang boleh terima orang seperti dia. Bermula dari itu kami berkongsi cerita berkenaan diri kami. 

Selepas itu, Hasnan mula menunjukkan rasa minat kepada saya, lalu mengajak saya keluar. Kami makan-makan, dan bersembang panjang. Hasnan menyuarakan minatnya pada diri saya dengan harapan jika saya boleh mnerima dia dan membantu dia untuk memperbetulkan kehidupannya. 

Hasnan memberitahu yang Hasnan pernah bercinta dengan perempuan tapi telah dikecewakan. Hasnan  juga mengaku pernah "drag" walaupun tidak aktif dan tidak kritikal. Pada masa itu, saya tidak menolak dan tidak juga menerima. Saya hanya selesa berkawan dengan Hasnan kerana minat kami yang sama, muzik, kucing, dll. Tapi untuk lebih daripada itu adalah diluar jangkauan pemikiran saya. Tapi lama kelamaan saya timbul perasaan sayang pada nya sebab Hasnan selalu mengambil berat tentang diri saya, berjanji untuk buat yang terbaik untuk saya, mengubah cara berpakaian, cara bercakap. Saya ada nampak effort Hasnan di situ. Jadi saya ada bertanya future plan Hasnan dan Hasnan lebih berminat nak tahu status kami. 

Setelah sesi meluah kerisauan dan isi hati, saya meneruskan hubungan ke peringkat seterusnya. Hasnan memanggil saya sayang dan semalam Hasnan membawa saya dinner dan movie. Selepas itu, Hasnan telah meluahkan kerisauannya tentang hubungan kami jika dia tidak mampu berubah (saya minta dia be a bit masculine, simpan kumis or janggut but he refused kumis dan janggut tu :( ). 

So dia bertanya kalau-kalau saya akan tinggal kan dia? Pada saya, saya tidak terfikir soal berpisah. Sebab saya nak yang terbaik untuk kami. Jadi, Hasnan mengaku yang saya sekarang sebahagian dari hidup dia dan saya adalah objektif hidup dia sekarang. Jadi pada Hasnan, apa jua yang saya minta, dia akan cuba buat tapi itu akan mengambil masa. Hasnan juga minta support daripada saya sebab dia dah tak layan kawan-kawan dia yang sama-sama lembut (pondan) dan dia lebih fokus kepada saya. Saya menerangkan yang saya tidak kisah walau pun kelakuan dia sedikit lembut. Tapi untuk mengambil hati family saya, saya mengharapkan beberapa perubahan pada diri dia. Melalui talk from heart to heart malam tadi, saya faham kesusahan dia untuk berrubah dan dugaan yang kuat untuk dia lupakan keinginan songsang tu. Syukur dia berusaha ke arah yang terbaik. 

Hasnan juga faham niat saya, bukan untuk mendapatkan Mr Fantasy tapi itu yang terbaik untuk dia ambil hati family saya. Untuk pengetahuan abag Najmi, saya seorang yang berkerjaya dan Hasnan juga mempunyai kerja tetap di samping rajin membuat kerja-kerja sampingan muziknya. 

Sejak malam tadi, Hasnan ingin saya membahasakan dirinya 'abang' dan dia dengan selamba dah start bahasakan diri dia abang dengan saya. Hasnan muda 4 tahun dari saya. Tapi saya tak nak down kan dia. Jadi saya terima je.

Persoalannya sekarang, walau bagaimana pun, saya masih risau tentang Hasnan, jujurkah dia, sayang kah dia pada saya. Mampu kah dia melawan keinginan songsang tu. 


Jadi, saya nak minta pandangan ikhlas daripada abang Najmi, mohon beri pendapat dan nasihat kepada saya. Macam mana nak tangani kerisauan (opkos saya sentiasa berdoa di setiap sujud) tentang Hasnan dan masa depan kami. Saya juga risau kalau-kalau dia "bisek" tapi dia dah mengaku dia tidak akan pandang perempuan lain. Cuma dia sedang usaha lawan keinginan yang satu itu. 

Mohon beri pandangan cara-cara yang sesuai untuk saya mengenal pasti tahap keikhlasan, kejujuran dan  kebolehan untuk mengubati melupakan keinginan dia yang lagi satu tu. Untuk pengetahuan abang Najmi, Hasnan sekarang ni semakin romantik seperti lelaki biasa yang mahukan belaian manja daripada seorang perempuan. Tolong bantu saya yang buntu ni. Terima kasih. 


MISS Q
sumber dari ruang komen didalam entri disini
http://hivadadidalamdarahaku.blogspot.com/2014/06/rita-marriage-with-biseksual-is-not-easy.html?m=1




Salam Q.

Dalam perhubungan sesuatu persahabatan, kita kena ada niat berkawan kerana Allah, jika bukan kerana Allah maka hubungan tersebut boleh terpesong kearah lain. Mengikut cerita Q mengenai Hasnan, abang dapat rasa kemungkinan Hasnan sudah ada hati terhadap Q. Mungkin dia berperwatakkan sedikit lembut dan mungkin juga seorang bisekual, atas usaha dan doa dia selama ini untuk berubah tidak mustahil hati dan nalurinya hari ini lebih menjurus sayang kepada seorang wanita.

Pandangan abang naluri songsang memang tidak boleh dihapuskan TETAPI naluri itu boleh dikawal, dikawal dengan iman dan takwa.

Mungkin juga kehadiran Q dalam hidup dia berlaku dalam waktu dan masa yang tepat. Sikap Q mungkin telah menyebabkan dia semakin yakin mampu untuk melangkah lebih jauh dalam hubungan dengan seorang wanita. Percayalah jika hati dan nalurinya masih ada kuat kepada kaum sejenis, dia tidak akan menjadi begitu rapat dengan Q seperti hari ini dan pastinya agak mustahil untuk dia bertemu serta cuba mengambil hati keluarga Q.

Abang percaya jika Q melihat tingkah lakunya lebih banyak (ada kesungguhan) kearah kebaikan, contohnya lah solat 5 waktu tidak diabaikannya maka itu petanda baik yang dia bersungguh mahu berubah, dan mungkin perubahan telah berlaku dalam diri dia dengan bantuan Allah SWT.

Kehadiran Q mungkin diutus Allah untuk bersama dia. Abang yakin dengan bantuan Q hidup disisinya selalu akan dapat membantu dia. Q perlu lebih berfikir positif mengenai dirinya jangan fikir sangat mengenai pekara yang bukan-bukan mengenai dirinya. Abang yakin Q telah nampak sedikit demi sedikit "true colour" Hasnan pada hari ini. Kita bukan malaikat yang boleh mengenal pasti 100%  keikhlasan kejujuran hati seseorang, mungkin hari ini dia baik, tapi esok lusa berubah laku tidak baik atau berubah laku menjadi lebih baik lagi. Sebab itu jangan lupa kita minta bantuan Allah, Allah mengetahui apa yang terbaik buat diri Q dan Hasnan.

Sekarang terpulang kepada Q, sama ada Q ada hati kepada dia atau tidak, sama ada Q mampu menerima Hasnan lebih daripada seorang kawan. Ikutlah gerak hati dalam menentukan hala tuju kehidupan Q - NAJMI

ZU HAIR - DUNIA SONGSANG MENYELUBUNGI HIDUP KU

photo hanya hiasan
Assalamualaikum abang najmi.

Blog abang memang terbaik untuk gay-gay yang nak berubah termasuklah saya, saya pun tak tau macam mana saya boleh terbaca blog abang. 1st time tengok blog abang, cerita semua amat related dengan saya, saya amat terharu, sebak dan menitiskan air mata ketika membaca kisah-kisah dalam blog abang. Saya amat memahami perasaan mereka semua tu, sebab saya memang dalam golongan dia orang. 

Abang, nak je saya jumpa abang, luahkan semua apa yang saya terpaksa pendamkan selama ni. Saya tidak ada tempat mengadu untuk naluri songsang saya ni. Saya amat sedih sekarang ni, naluri songsang saya semakin meningkat..saya nak luahkan kat dalam email ni boleh? Ya Allah ampunkanlah segala dosa-dosaku.

Dunia songsang saya bermula dari rumah

Eh abang..lupa lak nak kenalkan diri. Nama saya Zu hair @ Juai, usia saya 28 tahun, ada 10 orang adik beradik dan saya yang last sekali. Saya tak tahu bila saya stat jadi gay ni, tapi kalau abang nak tahu, dunia songsang saya ni segalanya bermula di rumah, sewaktu saya kecil, abang saya kerap sangat tanggalkan seluar saya dan main anu saya sewaktu saya tidur, saya diam saja sebab tak tau benda tu sebenarnya salah. 

Sampai lah saya belasan tahun, abang saya masih lagi buat perkara yang sama, mula-mula saya nak marah abang saya, tapi tak terdaya, saya amat takut dengan abang saya kerana dia amat garang, jadi saya tak berani nak buat ap-apa. Saya pun tak ada cerita apa yang dia buat kepada sesiapa. Saya tak nak dia malu. Tapi abang saya ni baik orang nya, tapi tulah, dia suka sangat main anu saya..lama-lama saya rasa seronok pulak bila dia main anu saya. 

Jadi apa yang berlaku saya alami semasa dirumah tu, saya buat pada orang lain pulak, saya kerap juga tidur rumah kawan-kawan apa lagi, saya pun buat lah benda yang sama apa yang abang saya pernah buat dekat saya. Rasa senorok sangat dapat pegang and tengok anu kawan-kawan saya..sampai jadi tabiat pulak buat benda tu. Naluri songsang saya semakin kuat, pendek kata, sesiapa saja yang tidur bersama saya, pasti saya akan mencabul mereka ketika tidur. Astaqfirullahalazim..saya sampai ketagih buat benda tu. 

Sampailah saya masuk IPT,

Saya pun buat benda yang sama terhadap kawan-kawan IPT saya. Ada sorang classmate, dia memang comel..muka jambu..saya teringin sangat nak tidur dengan dia..ditakdirkan, saya dapat tidur bersama nya sebilik..apa lagi, saya pun buat lah perkara yang biasa saya buat. Puas nya bila dapat..fuhhhh...saya semakin seronok..lam-lama saya macam dah jatuh cinta dengan dia, semasa cuti semester, saya amat merindui dia, tak keruan rasenya bila tak dapat bersua...Astaqfirullahalazim.

Apabila saya mengenal dunia gay di alam maya semasa di IPT..terdapat banyak website-website dan blog-blog gay..alangkah terkejutnya saya, rupa-rupanya ramai giler gay kat dunia ni..saya semakin seronok..bermula lah episod dunia gay di alam maya..tiap-tiap minggu saya akan ke cybercafe untuk layan web-web gay tu....Astaqfirullahalazim.

Tamat study kat IPT.

Saya ada folow kelab belia kat kampung..selalu lah saya buat partime jadi fasilitator..perghh bertapa ramai nya saya berjumpa dengan remaja-remaj lelaki. Saya semakin tidak keruan..hati saya membuak-buak ingin membuat tabiat saya terhadap remaja-remaja tersebut, tapi apa kan daya, saya tak dapat nak lunaskan nafsu saya terhadap remaja-remaja tersebut. Lama kelamaan, nafsu saya tidak dapat dibendung..saya semakin aktif dengan website-website gay untuk melunaskan nafsu saya kerana tak dapat nak buat tabiat saya tu.. 

Pada tahun 2011, kelab belia tersebut ada buat 1 camping, saya jadi salah seorang fasilitator..semua peserta pelajar sekolah..ada sepasang kembar lelaki, comel sangat. Saya sudah tertarik pada kembar tersebut..setiap gerak gerinya saya perhatikan..sehingga lah hari terakhir camping, ketika hendak berpisah..hati saya sangat sebak..sangat sedih..akan berpisah dengan kembar tersebut. Ketika dia melambai-lambai dalam bas, air mata saya mengalir dari situ detik permulaan saya ingin berubah..dalam hati, sampai bila aku harus begini..setiap perpisahan, air mata aku titiskan, bukan kerana persahabatan tetapi kerana tuttttt...subhanallah

Bermulanya detik perubahan dalam diri saya, saya bertaubat tak akan tengak website-website gay lagi. Tak nak ada naluri songsang lag. Tak nak tengok remaja-remaja lelaki lagi. Saya tak nak rosakkan hati saya. Saya mula solat 5 waktu..setiap hari berdoa agar Allah jadikan saya lelaki normal..doa dan terus berdoa..sehingga hampir setahun lamanya saya tidak tengok dan layari langsung website-website gay. Alhamdulillah...syukur pada Allah..akan tetapi nafsu terhadap lelaki masih ada..kadang-kadang saya menangis lagi..mengapa masih ada naluri songsang ni dalam diri saya?? Saya nak berubah..saya nak berubah..kenapa masih ada?? Saya menangis..Ya Allah bantu lah aku Ya Allah...jatuh bangun nya saya dalam perubahan, Allah sahaja yang tahu penderitaan saya melawan nafsu songsang ni. 

Berkahwin

Pada tahun 2012, saya mula ada awek..awek saya sangat sayangkan saya..tapi saya biasa-biasa je terhadap dia. Sampailah sewaktu ketika, dia ajak saya kawin, meremang saya dibuat nya..kawin?? "Ya Allah..adakah dah tiba masanya untuk aku berumah tangga? sedangkan naluri aku masih belum pulih lagi...aku tak sanggup..."


Hari demi hari berlalu, sampai juga hari pernikahan ku..sekarang aku dah jadi suami orang. Pada malam pertama..alangkah gementarnya saya, anu saya tidak naik..Ya Allah..malu nya saya terhadap isteri, macam mana nak naik, sebab tidak ada langsung nafsu pun kat perempuan..seksa nya ada naluri songsang ni..Allah uji lagi dengan tak dapat bersama isteri..saya tetap terus berdoa agar dapat bersama isteri..Alhamdulillah..selepas 2 minggu kemudian, anu sya naik..dan dapat lah bersama isteri.

Walaupun telah bergelar suami selama 10 bulan, naluri saya terhadap lelaki masih ada..masih lagi usha-usha lelaki. Cemburunya saya melihat kawan-kawan saya yang normal hidup bahagia bersama isteri..sedangkan saya, terseksa jiwa perpura-pura mencintai isteri..saya dah cuba untuk tulus mencintai isteri saya..tetapi gagal.. "Ya Allah..sampai bilakah naluri songsang akan ada dalam diri ku ini". 

Saya tak putus-putus berdoa..agar Allah tukar naluri saya..setiap hari berperang dengan nafsu songsang..alangkah peritnya untuk saya lalui semua ini...kadang-kadang saya menyalahkan abang saya yang memperlakukan perkara terkutuk tersebut terhadap saya dulu..kerana dialah yang memperkenalkannya kepada saya naluri ini. 

Sekarang saya semakin buntu bang...Dunia songsang menyelubungi dalam hidup saya..makin hari makin meningkat nafsu songsang saya ni..kerana dah lama saya tidak layari website gay. Saya takut saya terjebak semula dengan dunia gay..hati saya meronta-ronta mahu lunaskan naluri songsang ni...kadang-kadang saya duduk berseorangan..memikirkan masa depan..memikirkan dosa-dosa...mengapa aku masih ada naluri songsang?? Sampai bila? Sampai bila? 

Abang...harap abang dapat reply email saya saya sangat sedih sekarang ni bang..

ZU HAIR 



Salam Zuhair,

Pandangan abang naluri gay memang tidak boleh dihilangkan sama sekali, ianya akan dibawa sehingga ke mati, tetapi abang percaya naluri itu boleh dikawal, dikawal dengan iman dan takwa.

Ada keberanian dan keyakinan dalam diri saudara, jika tidak ada keyakinan tentu saudara tidak akan bersetuju untuk mendirikan rumah tangga. Ada kesungguhan dalam diri Zuhair untuk cuba mengawal diri dari terus terjebak lagi dalam aktiviti songsang ini.

Tidak ada sesiapa yang boleh membantu saudara, hanya saudara sendiri yang boleh mengubah mengawal diri. Jika saudara boleh "berpuasa" dari tidak melayari laman-laman gay selama lebih setahun, maka abang yakin saudara boleh melakukannya berterusan.

Cuba lipat gandakan amalan kepada Allah, jika sebelum ini tidak atau jarang bangun malam melakukan solat malam, cuba lakukannya semula. Antara masa doa yang paling mustajab ialah doa ketika solat malam. Cuba baca buku-buku agama, sejarah mengenai sejarah Islam dan sebagainya. Perbanyakkan amalan-amalan puasa-puasa sunat.

Cuba paksa sibukkan diri dengan aktiviti-aktiviti bersama isteri, beriadah bercuti bersama. Cuba tanamkan didalam minda saudara akan kecantikan rupa paras isteri bukannya terus melayan berangan-angan akan susuk tubuh lelaki lagi.

Macam abang kata perlunya ada kesungguhan, serta niat untuk berubah mengawal diri. Tidak ada sesiapa yang boleh membantu kita melainkan kita sendiri dan melalui pertolongan dari Allah. Teruslah berdoa pada Allah, abang yakin Allah akan membantu saudara. Cuba rujuk jawapan abang berkaitan masaalah yang hampir sama ini didalam entri-entri yang lalu didalam blog ini ya. - NAJMI


JOIN SECRET GROUP " STRAIGHT STRUGGLE" (LGBT!!! atau apa sahaja istilah PLU? Anda yang berjuang mencari JALAN PULANG.) 
 








AKU PLHIV REDHA - PERJALANAN HIDUP SAYA

photo hanya hiasan

1) (FIRST POSTING) - AKU PLHIV REDHA - 16 September 2014

Assalamualaikum. Saya juga ingin berkongsi pengalaman hidup sebagai PLHIV.
Pertama kali di diagnose with HIV para March 2014. Pada mulanya, memang saya tidak percaya dengan result test saya, tetapi saya buat sendiri Rapid Test sebanyak 10 kali, akhir nya saya dapat menerima keadaan saya.

Pada April 2014, saya membuat pemeriksaan CD4 dan result adalah 339. Memang agak sedih. Jadi saya buat keputusan untuk pergi ke hospital swasta bagi mendapatkan rawatan secepat mungkin. Alhamdullillah, saya berkemampuan untuk pergi ke hospital swasta dan mendapat nasihat dari doctor terbaik di Malaysia. Tetapi atas nasihat doctor, beliau menggalakkan saya untuk membuat pemeriksaan dan meneruskan rawatan di Hospital Kerajaan yang amat menjimatkan.

Di hospital swasta, saya memulakan rawatan HAART dan membuat VIROL LOAD test sebagai base line. Result VIROL LOAD test pada bulan 5 yang lalu adalah 105,000 copies. Sangat banyak dan saya sangat takut. Setelah 3 bulan makan ubat (HAART), saya membuat VIROL LOAD test and CD4 count again pada bulan July (end). Dan alhamdullillah, result yang sangat mengejutkan dan syukur kepada Illahii kerana membantu.

CD4 saya meningkat kepada 996 dan Viral Load test suppressed to 73 copies. My target is to keep this momentum and ensure my CD4 is at highest level as possible and also to suppressed the viral load to undetectable. InsyaAllah, doakan saya. Dan saya juga mendoakan semua tidak kira siapa.


-AKU PLHIV REDHA –
sumber dari ruang komen didalam entri disini
http://hivadadidalamdarahaku.blogspot.com/2014/09/8-saya-positif-cd4-aku-meningkat-dari.html




2) AKU PLHIV REDHA (2ND POST) : Meminang Gadis Hati - 8 Oktober 2014

Assalamualaikum.

Sejak seminggu yang lepas, hati tetap rasa gusar. Hujung minggu ini, saya akan bertemu dengan keluarga gadis hati saya. Apa yang membuatkan saya rasa gusar kerana sehingga kini saya masih tidak memberitahu kepada dia tentang status saya sebagai PLHIV.

Bermacam perkara yang bermain di dalam fikiran saya
- what is her response?
- what will happen next?
- are we going to get married?
- is she going to accept me?

Sungguh, hanya solat dan al-quran yang mampu menenangkan segala keresahan ini. Saya sedang cuba untuk memberitahu perkara ini kepada dia. Doakan saya kawan2.
 


-AKU PLHIV REDHA – 




3) AKU PLHIV REDHA - VIROL LOAD, CD4 AND MARRIAGE STATUS - 24 November 2014

Assalamualaikum Abg Najmi. Diharapkan abg najmi sentiasa sihat sejahtera. Banyak perkara yang ingin saya kongsikan di sini. Berita sedih, dan berita gembira. 
Kita mulakan dengan berita sedih.

Jikalau pembaca masih ingat, saya pernah menulis mengenai kisah saya untuk meminang seorang gadis idaman saya. Malangnya, pinangan saya ditolak oleh pihak keluarga setelah mengetahui status diri saya sebagai seorang PLHIV. Ya, memang sukar untuk saya menerima kisah ini. Bukan senang. Namun hati tetap redha. Saya mengambil peluang menceritakan kisah ini bersama Doctor saya, dan dia terkejut dan sedih tetapi sentiasa memberi harapan dan galakan agar tidak berputus asa. InsyaAllah, saya akan tetap berusaha. 

Untuk cerita gembira pula.

Alhamdullillah, viral load saya sudah mencapai tahap Undetected level. Syukur sangat. Perkara paling penting adalah untuk patuh kepada ubat. Sentiasa makan ubat on-time. Untuk CD4 level saya pula, result saya jatuh dari 996 kepada 768. Doctor menyatakan, CD4 level akan turun dan naik mengikut keadaan. Yang paling penting kena make sure CD4 level above 500. Umum mengetahui bahawa if CD4 level above 500, we can live just the same like normal people and potential to get potential diseases is low.

InsyaAllah, saya mendoakan untuk semua orang agar sentiasa sihat, dan dipermudahkan segala urusan. Doakan saya juga ya. Semoga satu hari ni, kita akan sihat walafiat. Ameen. 


-AKU PLHIV REDHA-
sumber dari ruang komen disini


Salam,

HIDUP MESTI DITERUSKAN...pasti ada hikmah disebalik apa yang telah berlaku, abg harap saudara teguh dan terus kuat menghadapi dugaan ini...Insyaallah akan ada sinar bahagian yang menanti saudara, insyaallah akan ada jodoh yang lebih baik yang sedang menunggu saudara....Alhamdulillah terus jaga kesihatan harapan abg saudara terus sihat ceria sentiasa...- NAJMI






LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST