Friday, 8 August 2014

KHAIRIL - SAYA CUBA SAYANGI SEORANG WANITA TAPI MEMANG FAILED.

As salam Najmi, Saya salah seorang pengikut blog najmi. Saya Khairil (bukan nama sebenar), 29 tahun. Saya gay. Semenjak dari sekolah rendah saya memang sudah suka pada kaum lelaki. Dan dari kecik jugak saya sudah buat seks, tapi time tu ringan-ringan ajer la. 

photo hanya hiasan

Masuk sekolah menengah makin liar. Siap bercinta. Sambung masuk politeknik pun sama, macam nak gila time tu bila kena tinggal. Tapi itu lansung tak kurangkan rasa saya nak terus main cinta dengan lelaki.

Sekarang saya sudah bekerja, dan disebabkan tak pandai kontrol nafsu, lepas saya putus bercinta semasa kat politeknik hari tu saya jadi gemok. Gemok ni memang lah tak bagus untuk kesihatan tapi bagus untuk dapat BF baru. Mana ada gay suka laki gemok, tapi keinginan tu masih ada.

Lepas becinta dengan gay masa kat politeknik dalam tahun 2005.

Tahun 2012 saya try bercinta dengan perempuan, tapi memang failed. Saya ditinggalkan 5 perempuan dalam masa dua tahun. Saya tahu salah saya sebab saya tak pandai nak layan dia orang sebabnya hati saya rasa saya perlu dilayan bukan melayan.

Lepas 5 perempuan tu tinggalkan saya, tahun ni saya buat benda yang lebih extreme. Ada perempuan nak kat saya, saya terus ajak dia kahwin. Dan dia setuju, hurm...saya berusaha keras cuba nak sayangi dia dengan sepenuh hati tapi masih failed.

Dalam failed tu raya aidilfitri kedua (2014) tempoh hari family saya dah datang merisik perempuan tu. Lepas merisik hati saya terus kosong. Kami cadang nak tunang bulan november (2014) ni dan kahwin tahun hadapan.

Hati tak tenang tau sekarang, saya tak ada orang nak tanya atau share benda ni. Bila saya baca blog Najmi ada yang buat luahan perasaan, so saya cuba buat benda sama dengan hantar email ni. 

Saya betul-betul nak minta Najmi bantu saya bagi idea untuk perkara ni:- 

1. Macam mana saya nak pupuk diri untuk suka kepada wanita. Untuk pengetahuan abang perempuan kalau bogel depan saya anu saya  boleh naik, tapi kalau lelaki tak payah cerita la.

2. Saya tahu benda ni salah, tapi tetap saya buat juga. Macam mana nak elak?

3. Perlu ke saya teruskan niat untuk berkahwin tu?? 

Kalau Najmi sudi bagi pendapat saya sangat-sangat menghargainya. Thanks.


KHAIRIL 



Salam Khairil 

Abang rasa peratusan naluri songsang saudara hampir 100% kepada lelaki, tidak ada peratusan yang tinggal untuk suka pada girl. Dengan lain kata saudara ni pure gay. Kalau ada sikit suka kat perempuan mungjkin saudara boleh asah naluri tu dan boleh aje kuatkan tekad untuk berkahwin.

Macam saudara kata zakar tak naik walaupun melihat wanita bogel depan mata, maknanya saudara masih tidak mampu nak beri nafkah batin kepada seorang isteri. Ingat nafkah batin pun wajib diberi kepada isteri, berdosa jika saudara abaikan. 

Saudara boleh selak balik beberapa entri didalam blog abang ni, bukan abang aje yang kata malah ramai rakan-rakan lain yang beri pandangan yang sama, sekiranya kita tidak bersedia, tidak ada keyakinan dan tidak mampu hendak beri nafkah batin pada isteri JANGAN berkahwin. Sebab kalau berkahwin nanti akan timbul berbagai-bagai masaalah, hidup saudara pun akan stress, malah sangat berdosa jika tidak melayan kehendak isteri.

Kalau tanya abang, setelah baca kisah saudara, nasihat abang, JANGAN BERKAHWIN. Berkahwinlah apabila saudara telah benar-benar bersedia dan yakin dengan diri memikul tanggung jawab sebagai seorang suami. Bukan berkahwin semata-masa menutup kelemahan diri.

Bagaimana hendak elak dari aktiviti sejenis? Pastinya agak sukar terutama bagi mereka yang masih muda ni, ketika nafsu membuak-buak. Tetapi kalau ada kesungguhan abang yakin saudara boleh mengawal diri dari tidak berterusan melakukan aktiviti songsang lagi. Kita kenalah banyak berdoa kepada Allah, solat jangan ditinggalkan, elak dari melayari laman-laman web lucah (gay). Jangan berkawan dengan lelaki gay (mereka yang boleh mempengaruhi diri kita untuk terus melakukan aktiviti tersebut) sama ada diluar atau didalam alam maya, tetapi berkawanlah dengan mereka yang baik budi pekerti dan akhlak mereka. Mereka yang sentiasa berusaha mendekatkan diri mereka dengan Allah.

Macam abang kata buat masa ini JANGAN berkahwin dulu, kalau saudara tidak ada keyakinan dan masih ragu-ragu akan kemampuan diri untuk melaksanakan tugas sebagai seorang suami. Ingat perkahwinan bukan suatu benda yang boleh dibuat main-main. - NAJMI


No comments:

Post a Comment

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST