Thursday, 10 July 2014

NOVEL - MEMBAKAR SYURGA, MENGGUYUR NERAKA OLEH HANA

Saya berbalas email dengan pengarang novel ini beberapa bulan lalu, ketika beliau sedang sibuk menyiapkan novel terbarunya.

Tujuan beliau hanya kerana mahu mengetahui serba sedikit mengenai kehidupan serta sifat-sifat seorang lelaki gay kerana terdapat watak lelaki gay didalam novel terbarunya ini. Hadi merupakan watak yang mewakili golongan gay didalam novel ini. Insyaallah jika berpeluang nanti, saya akan cuba membaca novel itu nanti.

Bagi pembaca yang berminat untuk membaca novel yang bertajuk, "Membakar syurga, mengguyur neraka" ini boleh dapatkan dikedai-kedai buku berdekatan atau boleh membeli melalui online - KLIK DISINI - NAJMI



NAJIHA... Demi merealisasikan hasrat dan menggembirakan Dona, dia menghubungi Rahul yang  membawa diri ke Amerika selama tiga tahun. Demi kebahagiaan sahabatnya yang beragama Hindu itu, dia memujuk Rahul agar pulang ke pangkuan keluarga. Namun, siapa sangka niatnya menghubungi Rahul membawa episod baru dalam hidup Rahul.  

“Kalau saya tahu hidup saya akan terganggu macam ni, tak ingin saya hubungi awak dulu.” - NAJIHA 

“From now on, I'll follow you you like a shadow of your life, Jiha.” - RAHUL 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
RAHUL... Kepulangan Rahul menggembirakan seisi keluarga Dona tetapi tidak bagi Najiha. Hidupnya menjadi huru-hara setelah Rahul mengetahui Dona bukan sekadar merahsiakan tentang penyakitnya, tapi Dona mempunyai rahsia yang lebih besar daripada itu. Dona mahu memeluk agama Islam. Siapa lagi yang harus dipersalahkan selain sahabat baik adiknya, Najiha? 

Perdebatan dan kesangsian Rahul terhadap Najiha luntur sedikit demi sedikit melalui penerangan dan sikap Najiha. Baginya, Najiha lain berbanding dengan perempuan beragama Islam yang pernah dicintainya suatu ketika dulu. Hatinya mula tertarik. 

Tapi lain pula bagi Najiha. Cita rasanya cuma kepada lelaki gred A yang tahu menghormatinya. Dan syarat utama mesti Islam! Namun pada yang sama, Dona turut membuat permintaan. 

“Kalau aku minta kau mengguyur neraka seseorang? Kau sudi tak?” - DONA 

“Neraka siapa pula kau nak aku guyur ni?” - NAJIHA 

“Rahul...” - DONA  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HADI... Kehadiran Hadi, lelaki misteri yang mempunyai kecelaruan naluri turut menambahkan rasa dalam hatinya. Kehadiran Hadi yang muncul tiba-tiba membawa kesan terhadap perjuanganya. 

“Sudikah kau mengguyur nerakaku?” – HADI 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Demi sahabat dunia dan akhiratnya, haruskah Najiha memadamkan perasaannya terhadap lelaki gred A yang selama ini begitu didambakan? Bagaimana bila benci bertukar cinta? Mampukah Najiha menepisnya? Bila tiba-tiba lelaki songsang mahu menagih cinta, perlukah Najiha membuktikan jihadnya? Antara lelaki gred A, lelaki musyrik dan lelaki songsang... siapa sebenarnya yang bertakhta dalam hatinya? 

Product: Membakar Syurga, Mengguyur Neraka 
Semenanjung : RM30  
Sabah/Sarawak : RM33  
(Diskaun RM3 Untuk Pembelian Online) 
Beli secara Online - KLIK DISINI 



NOVEL - PEREMPUAN LINDUNGAN KAABAH



Manakala novel pertama Hana Ilhami yang bertajuk, PEREMPUAN LINDUNGAN KAABAH telah dijadikan sebuah drama supertele sempena Ramadhan yang akan disiarkan di Astro xclusive pada 16 julai 2014 ini. Adaptasi drama mungkin sedikit longgar, kerana cerita dari buku setebal 800 muka surat lebih telah cuba diringkaskan menjadi drama selama 2 jam saja.

Boleh klik di sini,
http://instagram.com/p/qWJFFzH4EE

Pelakun Perempuan Lindungan Kaabah - sumber dari http://admya.blogspot.com

Sinopsis novel Perempuan Lindungan Kabaah:

Perempuan Lindungan Kaabah. Itulah gelaran yang diberikan oleh orang di sekelilingnya kepada Hanan disebabkan sikapnya yang sempurna sebagai Muslimah solehah. Kehadiran lelaki yang mendambakannya menjadi isteri telah membuat hati Hanan keliru untuk memilih antara jasa dan rasa. Alex? Amir? Fareez?

Demi membalas budi, Hanan berkorban. Dia akhirnya memilih lelaki yang tidak pernah dia fikir akan menjadi pasangan hidupnya. Lelaki yang sering mengabaikan perintah Tuhan dan kehadiran Sally teman wanita lelaki itu menguji bahtera yang di bina.

Demi mendapat redha Ilahi, Hanan cuba bertahan dan memenangi hati lelaki itu yang bergelar suami. Tapi, perlukah dia mengorbankan prinsip hidupnya demi kebahagiaan yang dia sendiri tak pasti.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Alhamdulillah.....

Hari ini (14-7-2014) saya terima senaskah novel MEMBAKAR SYURGA, MENGGUYUR NERAKA dari Hana Ilhami, insyaallah saya akan baca novel tersebut. 

Terima kasih Hana. - NAJMI





7 comments:

  1. waah, mcm best je bang...sy pon peminat novel..tp dh lme xbce coz xde mase n x dipupukkn minat tu..huhu..btw,ap mksud 'mengguyur"?

    ReplyDelete
    Replies
    1. warkah kembara,

      Entah abg pun tak pasti maksud mengguyur tu, mungkin kena baca novel tu baru faham maksud tu, tapi bila abg google mungkin maksudnya dalam bahasa Indonesia "menyiram". Wallahuallam

      Delete
  2. Replies
    1. Nabihah

      Cuba cari dikedai2 buku..dan kalau tak silap abg boleh order melalui online...

      Delete
  3. time dona tulis jurnal dia tu sedih sngt...

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST