Tuesday, 27 May 2014

LAVENDER DISEMBER - I DO LOVE HIM NOT BECAUSE OF HIS SEX ORIENTATION

Lavender Disember telah tinggalkan komen dalam ruang komen didalam entri bertajuk "HANA – "TOLONGLAH SAYA, SAYA JATUH HATI DENGAN KAWAN BAIK SAYA SEORANG GAY"

photo hanya hiasan

Lerrr.. Aku ingat aku seorang kena masalah macam ni hehehe 

Hana, 

You are not alone. Apa yang Hana dah cerita tuh sama. 

Yang lebih BESAR lagi bila my man (or infront of him). My bestfriend has become PLHIV and I am the first person who knows about it. Two years he has become my bestfriend, then dia suka untuk cerita pasal lelaki-lelaki yang dia suka. Sehingga dia ajar saya macam mana nak tengok orang tu sama ada dia gay, top or bottom. Saya sudah terlalu peka sehingga saya sudah tahu lelaki itu gay cuma apabila mendengar suara dan melihat cara jalan! 

Hana, 

I've been in love with this man more than 2 years. I suspected he was a gay at first, then he confessed to me as a bisex in the middle of our friendship. Of course I am disappointed because my expectation is real, but I dont know I do have a strength to accept. But I just accept as the way he is because I do love him not because of his sex orientation, but HE IS. Sebab dia. 

Hana,

Izinkan untuk saya bagitahu, we are special, because we can accept the truth meanwhile the others not. Then he ever asked me, 

'Why u still want to be friend with me since u know who I am?" 

I said,

"Friendship has no aim. Kita nak berkawan bukan kerana ada tujuan atau apa-apa kita berkawan kerana keikhlasan." 

But I never thought the keikhlasan I gave also with love and feelings. 

Hana,

Nasihat saya, to be in love with this kind of guy needs a strong mentality. He is not perfect guy, he is not like a Prince Charm that we dreamt for. To be with this kind of guy, u have to LOVE MORE than him can give to you. Selepas itu barulah dia boleh memberi perasaan pada Hana. At least pun, rasa sayang. 

Hana,

Tidak dapat dinafikan, tipulah saya jika tidak ada AIR MATA YANG MENGALIR.  Mengalir pun air mata kerana rasa cinta dan perasaan sebagai seorang perempuan biasa. Hati kita kena lebih kuat dari dia. Baru dia boleh kuat untuk kita. Women is a mirror of her man. If her man are not strong, means his woman are not strong enough. 

Maaflah jika ada yang mengira saya sebagai seorang yang BODOH. Tetapi percayalah, ada juga perempuan seperti saya dan Hana di dunia ini. 

Satu sahaja yang saya kejar. Jika jodoh itu milik saya dan dia, anggaplah apa yang saya lakukan ini seperti mengejar destinasi syurga saya yang seterusnya. Walau tersembunyi, walau terhijab, tetap akan ada syurga didalamnya. Be Strong Hana. Semoga sama-sama kita kuat. Amin. 


-lavenderdisember-

Sumber Dari Ruang Komen DISINI


 











1 comment:

  1. Thank you lavenderdisember. You have make me realize and remember my real intention when i married my bestfriend who is a bisexual. Tengah berfikir to quit bila tau lepas kawen dia still ada someone. It's not easy to face the fact that even i'm his wife, i am not his prioritiy.Tapi bila baca makes me want to cry. I love him so much even i know what he is. I just wish i had the patience a little bit more. Thank you for sharing. I'll keep on reminding myself on what you here. I never blame naluri dia tapi marah that he doesn't even try to control nafsu dia.

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST