Sunday, 6 April 2014

VIDEO - TRILER "THE NORMAL HEART" - USAHA MEMBERI KESEDARAN MENGENAI BAHAYA HIV AIDS


Saya pernah berkongsi kisah mengenai filem ini didalam entri yang lalu (klik disini)

Film HBO berjudul “The Normal Heart” arahan Ryan Murphy telah mula menayangkan trailernya yang berdurasi 45 saat. Menerusi trailer tersebut, ia telah menampilkan adegan bercumbuan antara dua orang actor ialitu Mark Ruffalo dan Matt Bomer, yang memainkan watak pasangan sesama jenis.

Mark memegang karekter Ned Weeks, seorang penulis berbangsa Amerika yang mencuba meningkatkan kesedaran mengenai bahaya HIV dan AIDS. Sementara itu Matt pula memegang watak sebagai Felix Turner, yang juga merupakan cinta pertama Ned dalam filem tersebut.


Selain Mark dan Matt, filem yang diarah oleh pengarah drama bersiri “GLEE” ini juga turut menampilkan Julia Roberts yang memegang watak sebagai Dr Emma Brookner yang kurang upaya. 

Filem yang diangkat dari kisah benar yang terjadi pada awal tahun 1980an ini mengisahkan mengenai Ned yang mencuba membuka lembaran baru buat komuniti homoseksual di Amerika agar lebih menjaga keselamatan diri mereka. – Sumber dari majalah Media Hiburan
 



Watch the New Trailer for HBO's Adaptation of The Normal Heart 
Coming to the small screen on May 25

Coming to HBO is Ryan Murphy's long-awaited adaptation of The Normal Heart. Larry Kramer's award-winning play chronicles the rise of AIDS in the 1980s. In the chilling new trailer, Felix Turner (Matt Bomer) falls victim to the disease as Ned Weeks (Mark Ruffalo) and Dr. Emma Brookner (Julia Roberts) raise from opposite ends to figure out what's happening.

The film also stars Jim Parsons, Taylor Kitsch, Jonathan Groff and Alfred Molina. - Sumber Disini



TERKINI - Matt Bomer is so handsome while walking the red carpet at the 2014 Critics’ Choice Television Awards held at the Beverly Hilton Hotel on Thursday (June 19, 2014) in Beverly Hills, Calif. The 36-year-old actor picked up the award for Best Supporting Actor in a Movie/Miniseries for his work in the movie The Normal Heart.

We can’t wait to see if Matt gets an Emmy nomination next month. We’re pretty sure he will!


6 comments:

  1. Hmmm...kat hosp sg buloh ni sy tgk cam takda pengisian agama utk pengidap hiv islam...kesudahan nya da keluar masuk blk...semua pon kalau tak amik iv drug mesti active chase...solat pon ntah kemana...sapa2 volunter yg nak dekati gol2 ni nak bg pengisian agama adalah sgt dialu2 kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syaz Wani,

      Kan ada beritahu mengenai seorang mualaf (positif HIV) yang nak belajar agam Islam? Syaz ceritalah detail sikit mengenai mualaf tu, dan bagaimana nak jumpa mualaf tu (dimana) siapa dia, dan apa sahaja malumat yang mungkin abang boleh share kat status facebook abang, insyaallah ada lah orang yang perihatin yang mungkin boleh bantu saudara mualaf tu...:)

      Abang tunggu email dari Syaz Wani tapi tak berbalas pun. War2 kan kat dalam ruang komen ni pun boleh nanti abang panjang kan ke facebook....:)

      Delete
    2. Erk sorry sebab sy rotation ward lain...tak sempat plak nak pi jumpa uncle tu

      Delete
  2. OMG! Hopefully dpt cari filem nie kat torrent. hehehhehe..... satu2nya filem yang i tunggu2 selama nie.

    Syaz Wani : I know it may hard for you to see those patients yang ulang alik ke ID Klinik that you meet Which some of them nampak xde pengisian agama. But don't you think bila diberi pengisian agama membuatkan patient tersebut lebih depress kerana terlalu rasa berdosa sgt terutamanya bagi Newly diagnosed? Dalam konteks kaunselling, it is ok utk selitkan agama ( dakwah ) sedikit demi sedikit. Sebab kita sesama Islam dan menjalankan tanggung jawap.

    However, it is up to them to realize bahawa Pengisian agama itu juga penting dalam menjalani kehidupan sebagai seorang Islam. Ape yang paling penting ialah memberikan Ilmu pengetahuan tentang HIV / AIDS, Adherence to Medications, Safe SEX and so on whichever that might related to HIV.

    and based on ur observation, Syazwani already make an assumption without have the prove. Kita jgn lah sesekali membuat andaian melalui ape yang kita lihat tanpa bukti yang kukuh, tp lihatlah kebaikan seseorang itu wlupun hanya satu kebaikan sahaja yang anda lihat. dan Doa pada org itu semoga dia dibukakan hati untuk lebih memahami dengan pengisian agama sebagai seorang Islam.

    Contohnya - Saya kalau ternampak seseorang membaca buku agama terutamanya Al-quran dalam LRT. Saya akan berdoa kepada org tersebut pada Allah ( doa yang baik2 untuk org tersebut ) Sebab bila kita melihat sesuatu kebaikan pasa seseorang itu, (tanpa memikirkan yang org tu saja nak menunjuk baik ataopun orang alim.)

    Hati akan sentiasa bersih dan mudah untuk kita beri nasihat ( tak kiralah dari segi agama mahupun memberi kaunselling ). Eventually they will feel it....

    The moral of the story is that, Don't judge the book by it's cover. But judge the content of the book after u read them. :)

    Imzan


    ReplyDelete
  3. Syazwani ni student medic ke nurse?

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST