Friday, 14 February 2014

DUBAI - SYURGA GAY DI TANAH ARAB

"I nak cari arab, i nak b**** punya, kat mana boleh dapat?" tanya kawan saya sebelum dia berangkat ke Dubai pada awal bulan januari lalu melalui SMS. Macamlah saya ni pandai sangat. 

"You google aje lah,"  balas saya.

Sejak dulu memang saya pernah dengar mengenai bandar Dubai ini, dikatakan bandar ini syurga bagi golongan gay, cuma sangat sukar hendak mengenal tempat-tempat tumpuan golongan ini, kita hanya akan tahu melalui internet sahaja.

Saya terbaca sebuah blog mengatakan bahawa hampir 90% lelaki arab ialah gay (pernah terlibat dalam aktiviti ini benarkan seperti yang dikatakan itu?) - NajMi


DUBAI - Sebagai salah sebuah bandar dinegara Arab yang terkaya di Timur Tengah ternyata bandar ini menyimpan sebuah sisi gelap yang tidak dimiliki oleh negara-negara Arab lain. Apa itu? 

Tiada lain, tiada bukan, Dubai telah menjadi syurga kaum gay - utamanya yang berasal dari tanah Arab. Tidak seperti negara-negara Arab lain, para gay di Dubai tidak mendapat tekanan yang keras dari pemerintah, malah mereka mencari kebebasan di sini. 

"Dubai adalah tempat terbaik di dunia untuk kaum gay!" kata Emirati, 25 tahun, sambil tangannya memeluk teman lelakinya yang berusia 31 tahun, "Kami tinggal di sini. Kami boleh bertemu." 

Sebenarnya undang-undang adalah "illegal" untuk menjadi seorang gay di Dubai, dan jika didapati seseorang itu pengamal seks songsang dia akan dihukum penjara 10 tahun. Namun lokasi terbaru kelab-kelab gay secara tidak rasmi beredar "online" (internet). Dan laki-laki yang mempunyai kelainan orientasi seksual disana, seolah-olah tidak takut kepada polis." Mereka hanya patung, dan mereka hanya akan meleraikan kami sahaja," kata salah satu dari mereka. "Polisi hanya sesuatu yang berbeza." 

Disetiap bandar besar, gay mempunyai cara bagaimana untuk mencari satu sama lain, tetapi Dubai jelas telah menjadi wilayah bagi golongan homoseksual, ianya suatu tempat di mana mereka boleh hidup dengan aman.  

Saleh, seorang pegawai swasta di Arab Saudi, datang ke Dubai untuk menonton konsert Coldplay, dan memberitahu bahawa Dubai ramai kaum gay. "Semua lelaki gay arab ingin tinggal di Dubai," ujarnya. (sa / islampos / independent )

Sumber Disini




"Dapat????," tanya saya sebaik bertemu dengan rakan saya itu ketika dia pulang kekampung untuk meraikan Tahun Baru Cina, selepas tamatnya percutiannya di bandar Dubai.

"Tak....sebab kakak ada ikut sama," balasnya sambil mencebik mulutnya.


Kemudian dia tergesa-gesa kembali ke keretanya mengambil ubat yang perlu dimakannya. Ubat antibiotik bagi Herpes 1 yang dialaminya. 

Biasanya kuman herpes memang ada didalam tubuh hampir kesemua orang, cuma sama ada ianya aktif atau tidak sahaja. Kebiasannya simptom herpes akan muncul jika sistem imunisasi badan kita lemah dan adakala akan muncul apabila kita stress. Herpes 1 tidak bahaya seperti mana herpes 2, tetapi sekali kena kuman akan berada didalam badan sepanjang hayat.

Terbaru ujian darah menunjukkan dia tetap masih negatif HIV tetapi kuman herpes 1 nya semakin meningkat.

"Awak kerap buat seks ker," tanya doktor yang merawatnya. Jadi dia terpaksa menelan ubatan antibiotik berharga RM400 yang diberi.

Sememangnya dia ni aktiviti seks, walaupun mengunakan kondom, dia kerap menggunakan khidmat tukang urut yang mudah dicari di sekitar KL. Kerap dia mengadu takut dijangkiti HIV kepada saya, mudah aje jawab saya kepadanya. "Jangan buat".


"I akan bunuh diri kalau i dapat HIV", ayat yang selalu dia ulang-ulangkan kepada saya.
Tapi seperti ketagih dadah dia masih tetap meneruskan aktiviti tersebut.

"Jangan lupa, kalau you nak bunuh diri wasiatkan duit you kat i ok....:)," balas saya - Naj Mi
 

2 comments:

  1. apa la bro ni..Dubai adalah 'sebuah bandaraya'..bukannya 'sebuah negara'...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betoi lah saya kata dubai sebuah bandaraya, cuba baca wording yang merah diatas tu..kan saya kata bandar Dubai.

      Yang tulisan warna hitam tu saya copy dari sumber lain dan tidak sempat tak perasan nak perbetulkan. Tapi kalau sesiapa yang baca pasti dapat menangkap maksud yang ditulis diatas....Apa pun terima kasih kerana menegur....:)

      Delete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST