Friday, 1 November 2013

LUAHAN HATI TIGA LELAKI GAY - BAHAGIAN 2

Saya share disini tiga luahan lelaki gay dari ruang komen didalam entri di "AZRI - LETIH SUDAH NAK MENEMPUH DUGAAN PUNYAI NALURI SONGSANG INI". Renungan buat kita semua.
 

LUAHAN LELAKI PERTAMA


Saya tertarik membaca entry Azri coz usia saya pun dah masuk 30 an, to be exact this year I'll be reaching 31, insya Allah ...

Cerita orang tanya bila nak kahwin pulak memang biasalah, mujurlah at this moment saya still ikuti distance learning study, so ada alasan nak fokus belajar. Cuma itulah, tak taulah apa nak jawab kalau orang tanya soalan cepumas " hang gay ke ? " 

When it comes bab terpandang lelaki hensem, u guyz tell me who doesn't feel the same like Azri ? dalam hati siapalah yang tahu betapa syoknya perasaan @ perasan but in the end of the day I guess we just have to left our thoughts unspoken.

Macam Azri, saya pun ada rumah, kereta n kerjaya tetap ... but still, org rumah yg tak dak 

Namun saya rasa Azri lebih beruntung, coz 

1) Kalau betul dia straight acting, he still have unprejudice friends to hang out &

2) Kalau betul dia attractive, he still have somebody who wish him as a boyfriend 

As for me, my act is not that straight & I'm not a slim guy, more over I've got the strong feeling that people around me may suspected that I'm a gay right from the start I speak.  

So, for Azri, I guess u are more fortunate compared to me but actually I'm also fortunate as well, coz for us who deals with depression by being gay, there are people out there however who finds depression is a luxury

Why ? coz there are survival issues such as poverty, matters of life & death that those people dealing in their everyday life, which they don’t have time to despair.

So, even the clock is ticking fast and time flies, stop worrying too much & let's just hope that one day that God will change our sexual orientation back to where it suppose to be . Amin

Anonymous



LUAHAN LELAKI KE DUA 


My situation is almost the same dengan azri. Tapi Alhamdulillah, saya bisex. I found out that im bisex sejak kecil. Mula-mula keliru dengan hidup sendiri. Masa paling teruk masa sekolah menengah ketika hormon2 tidak stable (im in medical line, so saya conclude masa tu around puberty so, mesti ade kaitan dengan hormone). 

Sampai sekarang saya still tidak boleh nak control sangat nafsu songsang saya. Walapun macam tu, saya still fighting lawan nafsu ni walapun pernah kalah suatu masa dulu - hubungan ringan, saya tidak benarkan (aktiviti) meliwat/diliwat. 

Pastu saya menyesal sangat sebab masa tu saya dah mula amalkan agama, mendalami agama. Keluarga dan sahabat terdekat langsung tak tau pasal keadaaan saya, mereka anggap saya macam pak ustaz dah. Solat berjemaah, quran, puasa sunat, tapi dalam diri saya, naluri kearah lelaki still mendominasi. 

Terbaca kisah Azri, memang banyak persamaan, termasuklah ketika pergi jogging keadaan yang sama dengan Azri. Saya dah lama melawan nafsu ni. Setiap hari. kawan-kawan sekitar saya ramai yang menarik minat saya. Hari-hari saya bergaul dengan mereka. 

Seksa sungguh. 

Letih. 

Sekarang, saya cuba busy kan diri saya supaya tidak ada masa nak buat benda-benda tidak berfaedah. Tapi still, saya masih lemah dalaman. Saya selalu kalah dengan nafsu walapun saya puasa - tu dapat halang waktu siang jer, malamnya saya akan puaskan nafsu dengan masturbate. Its a never ending war within myself...

Jadi any kawan-kawan yang sudi bagi nasihat kat saya terutamanye nasihat berunsur agama adalah dialu-alukan. Saya sangat-sangat perlukan kawan yang boleh bagi nasihat supaya saya terus tabah dan kuat lawan diri saya. Tq


umatnabi89@gmail.com. 



LUAHAN LELAKI KE TIGA 


Salam,

Saya silent reader je selama ni tapi bila baca entry ni memamg sangat kagum dengan Azri. 32 tahun melawan nafsu gay. Tahniah dan teruskan. 

How I wish I was as strong as u are. Kegilaan saya sangat sukar dikawal. Saya takda masalah cintan cintun ni. It's all physical buat saya. Bila dapat gaji je ke sauna and pusat urut. Walaupun dah jauh tersasar niat nak bertaubat tetap ada. 

Housemate saya baru disahkan HIV positif dan saya semakin takut tapi masalahnya tetap susah nak tinggal wat jahat. Setiap kali wat jahat saja saya bertaubat, menangis. Tapi selang sebulan aje buat balik. Sampai dah macam fake je taubat tu.

Jadi nasihat saya pada azri, teruskan kawal diri, jangan cuba benda-benda gila ni. Sangat bahaya kalau dah terjebak.

-ROY-














1 comment:

  1. To all of you guys, ambiklah tindakan yang terbaik untuk diri sendiri, memang sukar nak buang tapi perlahan2 kita berubah. Bukan anda sahaja tetapi kami juga perlu berubah secara perlahan2.
    Jaga diri

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST