Friday, 4 October 2013

ZAKRI - BAGAIMANA SAYA MEMBESAR MENJADI SONGSANG

Saya Zakri, saya dilahirkan seorang lelaki dalam keluarga yang serdehana. Tiada bezanya saya seperti orang lain, sama je. Alhamdulilah saya sihat, tiada cacat cela. Cukup pancaindera kaki tangan dan kurnia Nya. 

photo hiasan

Cuma saya kurang hensem tak macam orang lain, hensem dan segak bergaya. Saya hensem biasa-biasa je. Nasib baik saya tak hensem sangat macam orang lain. Kalau tidak pasti kena kacau para gay durjana hahaha...sorry abang Naj Mi gurau sikit hehehehe

Saya membesar seperti orang lain. Saya anak ke 2 dari 4 beradik. Cuma nya saya tersedar saya tak macam budak lelaki yang lain. Kecik-kecik saya ada tabiat pelik.

Pertamanya ketika kecil saya suka minum air milo sambil raba anu saya. Pelik kan. Saya rasa ada kenikmatan raba anu sendiri sambil minum milo. Kenikmatannya saya sendiri je yang tahu, entahlah lain orang lain "peel" masing-masingkan. Tapi nasib baik apabila besar tabiat tu dah hilang sendirinya. 

Keduanya semasa kecil ketika saya tak tahu apa itu seks, saya sudah mula suka main kemaluan sendiri. Sampaikan saya suruh adik lelaki saya pegang anu saya. Bertambah stim lah time tu. Macam layan ganja kot..haha. Time tu kira saya kecik lagi so tak tau apa-apa. Rasanya saya umur 7 tahun adik laki umur 4. 

Yang ke tiga saya suka tengok lelaki dan ada rasa keinginan nak berpakaian seperti wanita. Segar di ingatan saya dulu semasa kecik-kecik, ternampak kasut tinggi dan handbeg mak. Terus diam-diam kunci pintu then cuba kasut tinggi dan handbeg mak. Melaramlah saya pakai benda tu sambil catwalk berbogel dalam bilik. Haha. terasa geli dan keji je bila teringat semula bila dah besar panjang sekarang.

Alhamduliah bila besar tiada perasaan lagi seperti bapok @ kewanitaan disebabkan ibu saya tidak suka lelaki berperwataan lembut @ nyah. Kalau mak nampak pondan dan bapok mak terus kutuk. Mungkin disebabkan ibu saya tidak menyenangikan perwatakan golongan mak nyah maka Tuhan menduga saya menjadi seperti mereka. Tapi saya tak salahkan ibu saya. Tuhan dah bagi so saya pasrah aje lah.

Sekarang dah besar dah ni so nampak str8 lah. Tapi sikit lembut kot (nampak dari gambar or video sendiri) huhu

Saya sebenarnya seorang pemalu dan pendiam. Tidak pandai bergaul dan suka duduk kat rumah saja. Di sebabkan itu diusia remaja saya gemar melayari "blue" diinternet sama ada di cyber café atau di rumah sahaja. Dan dari situlah bertambahnya bibit bibit songsang saya dengan membuka laman social terkenal ketika tu My Space. Berkenalan dengan segolongan seperti saya.

Namun ketika itu dengan usia saya masih belasan tahun alhamdulillah, saya masih tidak memberanikan diri untuk bertemu “ face to face“ dengan kenalan dari laman social itu walaupun mereka mengajak berjumpa berkali kali dan sebagainya.

Apa yang saya harap agar saya mampu mengawal diri dari tidak terlajak lebih jauh, saya tahu perbuatan songsang ini salah, yang pasti saya tahu naluri ini merupakan dugaan buat diri saya. Jika Allah hendak menghukum saya, Dia boleh memberi dugaan yang lebih teruk kepada saya. HIV juga pun Dia boleh bagi pada saya bila-bila masa jika saya tidak mahu beringat.

Saya yakin setiap diantara kita mempunyai pengalaman tersendiri ketika waktu kecil yang mendorong kita kepada aktiviti songsang. Saya dengan cara dan pengalaman saya dan anda juga punya cara dan pengalaman tersendiri, masing-masing menempuhi pengalaman membesar dengan cara persekitaran kehidupan yang berbeza tapi dugaannya tetap sama  kita bernaluri "songsang"

Bak kata abang Naj Mi hanya kebijaksanaan akal kita berfikir bagi membezakan mana yang baik dan buruk, yang mana halal dan haram sahaja yang mampu menyelamatkan kehidupan kita didunia dan diakhirat.


ZAKRI

*Entry ini telah saya edit, tambah dan kurangkan apa yang patut supaya sesuai dibaca di blog ini.- Naj Mi

2 comments:

  1. Alhmadulillah masih boleh bertahan dan semoga dia akan terus bertahan. take care

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Syukurlah adik mempunyai kebijaksaan berfikir. Membezakan yang mana haram dan halal. Mmg naluri itu susah utk dibuang dan maka dgn itu kita manusia diberi akal. Kakak sendiri pernah diherdik oleh seorang plu. Katanya "kau perempuan yg tak tahu apa2 dalam dunia kami dan jangan memandai2 nk cakap apa2. dgn bongkak, bertanya pada kakak...kalau naluri plu ni salah, kenapa Allah cipta?"....dan bila soalan itu sudah ditanya, maka kakak rasa tak perlulah kakak meneruskan perbualan lg dengannya. Cuma kakak jawab soalannya dgn soalan ini, "jika babi itu haram dimakan, jadi mengapa Allah menciptanya?" Jawapannya akan sama saja....Allah beri akal untuk kita fikir dan melawan ajakan/hasutan syaitan untuk berbuat dosa. Semuanya bergantung pada kemahuan kita sendiri. Pilihlah mahe ke syurga atau neraka. Wallahualam

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST