Followers

Sunday, 25 November 2012

MASJID MESRA "GAY" AKAN DIBUKA DI PERANCIS

Sebuah masjid untuk golongan gay yang beragama Islam akan dibuka di Perancis lewat bulan ini, dan pengasasnya berharap untuk dapat melaksanakan perkahwinan sama-jantina di situ.
 
France's first married gay man and a crusader for LGBT Muslims announced that his NGO will open a mosque where men and women can pray together and same-sex couples can be married in Muslim ceremonies. (MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)


Mohammed Ludovic Lutfi Zahed, (klik disini) yang berasal dari Algeria dan tinggal di Perancis, merancang untuk membuka sebuah masjid khas pada 30 November ini.

Zahed seorang homoseksual, telah memutuskan untuk membuka sebuah masjid bagi golongan gay sebagai alternatif bagi masjid biasa yang dikatakan mempunyai suasana menakut buat golongan gay. Masjid itu akan ditempatkan didalam sebuah kuil Buddha disini.

Beliau memberitahu Akhbar Harian Hurriyet Turki : "Dalam masjid biasa, wanita perlu duduk di tempat duduk belakang dan memakai tudung dan lelaki gay takut berlaku pencerobohan samaada secara lisan dan fizikal.

"I am sure that if the Prophet Mohamad was still alive, he would marry gay couples," said Zahed (yang putih itu), who married his husband in February, to France24.

"Selepas menunaikan ibadah Haji, saya menyedari bahawa perlunya sebuah masjid bagi golongan gay bagi memberi kemudahan mereka yang mahu melakukan solat."

Zahed juga mengaku berasa tertekan akibat pendiriannya tentang homoseksual bila dikaitkan dengan Islam.

Ludovic Mohammed Zahed. Pix: lexpress.fr
Ludovic Mohammed Zahed. Pix: lexpress.fr -
"Apabila saya berusia 12 tahun, saya mula meneroka Islam dan mengerjakan solat. Pada mulanya, saya kagum dengan "Salafists" di Algeria, selepas itu saya menjadi jauh dari mereka akibat berlaku serangan pengganas yang mereka lakukan. Selepas malam pertama saya dengan seorang lelaki, saya menyedari bahawa saya adalah seorang gay, "kata Zahed.

Beliau juga menegaskan bahawa wanita dan lelaki masih mampu untuk berdoa bersama-sama di masjid yang baru dicadangkannya itu.

Hanya beberapa hari lalu, hampir 100,000 orang di seluruh Perancis telah mengambil bahagian berjalan ke jalan raya menentang cadangan kerajaan untuk menghalalkan perkahwinan sama-jantina.




Mosque for gays, women to open in Paris.

The organization Homosexuals Muslims in France announced it will open a mosque that will allow men and women to pray together and perform same-sex marriage ceremonies.


A mosque that will specifically cater to gay and female Muslims is set to open in Paris at the end of November, announced the association of Homosexual Muslims in France (HM2F) this week. Founder Ludovic Lütfi Zahed, who is both gay and Muslim, said the progressive space will allow women and men to pray together and will soon perform same-sex marriage ceremonies.

"In normal mosques, women have to sit in the back seats and wear a headscarf and gay men are afraid of both verbal and physical aggression," said Zahed to Turkish news site the Daily Hürriyet. "After performing the Hajj, I realized that a mosque for gays was a must for gay Muslims who want to perform their prayers."

Sumber boleh juga dibaca Disini 



Ya Allah lindungilah agama, bangsa dan negara kami dari terus diperkotak-katik oleh golongan seperti ini (mempergunakan agama untuk menegakkan sesuatu yang sudah terbukti salah, juga pastinya dipengaruhi orang kafir) saya pasti negara kita tidak mustahil boleh mengalami seperti apa yang berlaku di Perancis ini sekiranya kita tidak kuat dan tidak bersatu.

Kebencian dan dendam Yahudi dan Nasrani kepada Islam telah termaktub di dalam Al Quran. Allah berfirman:

"Sekali-kali tidak akan redha orang-orang Yahudi dan Nasrani sehinggalah kamu mengikut jalan-jalan hidup mereka." (Al Baqarah: 120)
 

11 comments:

  1. Janganlah kita menjadi golongan yang sesat dan dalam masa yang sama menyesatkan orang lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakimi

      ya betul...tapi bagi Zahed, sudah pasti ia merasakan segala tindakkannya dan apa yang difikirkannya itu adalah betul. Semoga pemikiran salah begini tidak wujud dlm minda fikiran kita semua dinegara ini khas nya. Dan masyarakat Islam diseluruh dunia..

      Delete
  2. Allah, berat ni, moga tak wujud di sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Wardah

      Semoga tak wujud dinegara ini, tetapi tak mustahil boleh berlaku kiranya tidak ada tindakan yang diambil bagi membenteras menghalang golongan ini dr terus berkembang biak dari sekarang dan sekiranya umat Islam disini terus berpecah belah...pasti pekara seumpama itu tak mustahil boleh berlaku...Wallahuallam

      Delete
  3. hurmm, berat sungguh masalah ini bila menggunakan agama untuk sesuatu memuaskan nafsu diri sendiri. Allah, moga Allah memberikanya hidayah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous

      Apa yang Zahed fikirkan..maybe dipengaruhi dari rakan2 yang bukan beragama Islam kut...dan pasti dia hanya fikir tentang apa yang logik dunia sahaja. Entah susah nak kata, semoga kita tak terpengaruh dengan kepercayaan pemikiran beliau. Semoga Allah memberi dia hidayah juga..Mudah-mudahan...

      Delete
  4. pelik bangat ni. mamat ni sebenarnya misi dia menyesatkan umat Islam lain dengan menggunakan Islam sebagai penarik.

    ReplyDelete
  5. farouq

    Tu lah pasal....may be dia dipergunakan untuk menyesatkan orang lain....wallahuallam

    ReplyDelete
  6. "Apabila saya berusia 12 tahun, saya mula meneroka Islam dan mengerjakan solat. Pada mulanya, saya kagum dengan " Salafists " di Algeria, selepas itu saya menjauhkankan diri dari mereka akibat berlaku serangan pengganas yang mereka lakukan.

    Selepas malam pertama saya dengan serang lelaki, saya menyedari bahawa saya adalah golongan gay," kata Zahed.

    Jika kita fikir, apa sebenarnya agenda yang nak di nyatakan di sini oleh Zahed ni kan Najmi, selain nak membusukkan golongan salafi yang mana kita tahu golongan salafi adalah kita semua , ahli Sunnah Waljamaah yang menjunjung sunnah Nabi Muhammad SAW.

    Jadi sudah tentu ada tersembunyi agenda Yahudi bagi ruang mencucuk jarum pada fikiran dua orang mamat ni yang cetek sekali fikirannya dengan Islam....

    ...dan apa kaitannya isu golongan Salafi dengan kenyataan beliau, selepas malam pertama dengan lelaki, baru beliau menyedari bahawa dia adalah golongan gay...what's de hell mamat oiii???...

    mereka ni sedang mencipta senjata bahaya bagi membunuh lagi umat Islam....!!!

    memang orang macam ni lah yang dicari-cari dan tak mustahil satu hari nanti mereka ini
    menjadi imam gay dalam masjid yang bakal mereka bina nanti...

    saya tak pandai nak ulas tentang kenyataan ni..Najmi.. mungkin ada pendapat lain yang lebih bijak memberi pandangan tentang " malam pertama " beliau dengan isu pembinaan masjid dalam kuil Buddha ni...

    Ya Allah selamatkan lah Islam kami...Ya Allah selamatkan lah iman kami...

    syukran jazillan

    ReplyDelete
  7. syukran jazillan

    Saya pun tak pandai nak ulas lebih2 nanti kelain lah pulak hehehe...harap ada pembaca lain diluar sana yang bijak dapat mengulas...

    Tapi ulasan awak pun rasa saya dah cukup baik...sangat membantu memberi kefahaman buat kita ...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RECENT POST