Friday, 19 October 2012

MATTHEW McCONAUGHEY HIV POSITIF

Kurusnya Matthew McConaughey


Apa sudah jadi dengan aktor Matthew McConaughey? Selama ini dia terkenal dengan suka bersenam dan memiliki susuk tubuh yang sasa, kini segala-galanya telah hilang.

Malah suami kepada model Camila McConaughey yang kini sedang mengandung anak ketiga itu hampir tidak dikenali kerana kelihatan begitu kurus dan tidak terurus. Bukan itu sahaja, keadaan tubuhnya yang tidak bermaya hingga terpaksa berpaut pada ibunya ketika berada di Austin, Texas, Amerika Syarikat baru-baru ini turut membuatkan ramai yang tertanya-tanya sama ada dia kini sedang bermasaalah.


Aktor berusia 42 tahun itu kehilangan berat badan lebih 13 kilogram dan semuanya gara-gara merealisasikan watak filem terbarunya, The Dallas Buyer's Club. Filem itu mengisahkan tentang kisah benar seorang pengidap AIDS dipertengahan 1980-an yang mencari penawar HIV untuk memanjangkan jangka hayatnya.

"Saya sepatutnya tidak kelihatan sihat menjelang saya berada disini," kata McConaughey kepada personaliti televisyen, Larry King julai lepas.

Ketika itu dia sudah pun kehilangan berat badan sebanyak enam kilogram.

"Ia umpama membersihkan rohani, mental," katanya kepada King mengenai perubahan bentuk tubuhnya itu.

Dulu Matthew McConaughey ketika berlakun dalam filem Magic Mike - Kini bersama isteri


Watak tersebut nampaknya berbeza dengan peranannya sebagai penari bogel dalam filem Magic Mike sebelum ini apabila dia bukan sahaja makan lima kali sehari dengan hanya mengambil protien malah melakukan banyak senaman untuk membentuk tubuhnya.

Sumber : Mega Hit Utusan Malaysia


The Dallas Buyer's Club(2013)
Ron Woodroof, head of the Dallas Buyer's Club, seen here holding a vial of Compound Q in the fall of 1989(Randy Eli Grothe/The Dallas Morning News)
 Told to "go home and die" after developing full-blown AIDS in 1986, electrician Ron Woodroof delves into the world of underground pharmacies that supply HIV drugs not approved for use in the U.S. in an attempt to prolong his life, and, ultimately, the lives of thousands of other people.
 
Director

Jean-Marc Vallée

Stars:

Matthew McConaughey

Gael García Bernal

 Writers: Craig Borten (screenplay),  Melisa Wallack (screenplay) 




10 comments:

  1. pelakon hollywood sanggup buat apa sahaja untuk menjiwai lakonan mereka, pernah dengar movie "Boy's Don't cry" kisah seorang lesbian yang berperwatakan lelaki dibunuh dan dirogol sekitar tahun 70an. Pelakon yang nak berlakon tu sanggup hidup menyerupai lelaki berhari-hari. Sedangkan pelakon tu amatlah girlish sebenarnya.

    Seperti juga Tom Hanks yang sangggip mengurus dan menggemukkan badannya untuk filem "Cast away".

    Malaysia...? hmmmmm....baru jela..itupun lebih ramai yang build up badan untuk filem2 gangster, nak loose weight jadi skinny macam pelakon filem ni..belum tahu lagi la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DarkAngel a.k.a MalaikatGelap

      Saya tengok kedua2 filem yang awak sebutkan tu, ""Boy's Dont't Cry" memang sedih dan pelakun tu "hilary swank" dapat pelakun terbaik wanitakan dlm Oscar. Tom Hank pun sama dlm Cast Away dia kurus berjambang dan dia juga pernah berlakun sebagai PLHIV dalam filem Philadelphia 1993 dan menag Oscar jugak.

      Mereka sanggup kurus dan kemudian kembali kepada asal badan kembali sasa... adoiiii saya ni dah kurus skrg makan banyak pun punya lah susah nak tambah berat badan pulak hehehe

      Delete
  2. dia mmg hiv ke @ kurus sbb nak berlakon je?maaf saya tak paham.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irfa,

      Berlakun aje tu.....:) awak dah kena dengan saya ni....

      Delete
  3. len betul cara pelakon2 barat utk menjiwai watak sepenuhnyer kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesuma Angsana,

      Semuanya kerana komitmen yang bersungguh-sungguh dan antara penyebabnya juga sudah tentu mengharapkan kejayaan filem tu nanti dan sudah pasti mereka bercita-cita merangkul award kan....Bila mereka bersungguh-sungguh menjiwai watak... kita yang menonton pun nanti pasti puas melihat lakunan mereka... :)

      Delete
  4. Najmi..cuti ni kan..saya terasa macam nak tonton filem yang awak pernah publishkan dulu.
    A MOTHERS PRAYER...lakonan Linda Hamilton...sememangnya saya minat dengan segala lakunan
    beliau..tapi sampai sekarang tak jumpa dvd citer tu...mungkin dengan tonton youtube..
    boleh dapat kan....satu lagi saya dah tengok intro sebuah filem dari Polland..
    SUICIDE ROOM..Lakunan Jacob Gierszel...tapi filem ni tak bape sesuai dengan kita sebagai
    orang islam Najmi...cuma moral dari citer ni sangat baik untuk saya renungkan...huhu..
    kalau Najmi nak tengok..dari youtube pun dapat.....:)

    Najmi sedang sakit pala yer..?? ...awak kena banyak rehat tau..makan ubat yer..!!

    :)


    syukran jazillan

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukran jazillan

      Movie lama kalau cari kat kedai DVD memang susah nak cari.... ya kalau internet maybe ada... boleh kita down load kan... Tapi saya nak tgk YouTube memang tak boleh.... line selalu slow .. memang cuba elak dr tgk YouTube kalau banyak tgk line cepat slow hehehe... kalau nak tgk Youtube kena pi Cyber Cafe (CC)...

      Insyaallah nak rehat lah ni...:)

      Delete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST