Wednesday, 17 October 2012

RON - SAYA ADA "GAY GENE" TETAPI SAYA TETAP LAWAN

Entah kenapa saya gembira apabila menerima email baru, dari kawan baru tidak kira dari lelaki atau wanita yang sudi hendak berkenalan dan bersahabat dengan saya, gembira kerana saya sebenarnya tidak keseorangan. 

Bersahabat tidak semestinya perlu berjumpa bertentang mata, menghabiskan masa bersama. Bagi saya melalui kiriman email walaupun tidak selalu (sekali sekala) juga boleh mengujudkan tali persahabatan dan mengeratkan silatulrahim, ada beberapa insan lelaki dan wanita yang kerap berbalas email dengan saya sebelum ini alhamdulillah dan kami sentiasa berkongsi masaalah serta bertanya khabar, saya bersyukur.

Dan baru-baru ini saya menerima seorang lagi rakan baru yang hanya mengelarkan dirinya “Ron” (non PLHIV), setelah meminta izin darinya saya sharekan kandungan email keluhan saudara Ron disini dengan anda semua;

photo hiasan
Assalamualaikum abang najmi,

Yang dikasihi, semoga dirahmati Allah selalu dalam kecintaan kepadaNya sehingga ke akhir hayat. Saya sudah lama saya tertarik dengan entry blog abang yang banyak memberikan ilmu di samping motivasi kepada pembaca di luar serta memberi inspirasi, ikhlas saya cakap bukan nak “bodek” ya…hehe…bercerita tentang diri ini;

Saya adalah seorang pemuda beragama islam berbangsa melayu berusia ** tahun dan bekerja sebagai  seorang ***** dan berperwatakan seperti lelaki biasa, yang penting disini saya juga mempunyai masalah yang sama seperti abang, mempunyai naluri terlarang sejak kecil. Tetapi alhamdulilah sehingga kini Allah masih berikan kekuatan untuk saya melawan arus sonsang dan saya bersyukur kerana tidak pernah sekali pun terjebak dalam hubungan seks sejenis ini. Saya kagum dengan semangat kehidupan yang dimiliki oleh abang pada ketika ini, alhamdulillah syukur dan syabas.


Life must go on.  

Saya cuma ingin berkongsi perasaan saya sahaja. Betapa diri ini kadang-kadang terasa sangat kosong, terasa sangat sedih dan sumtym it makes me to be emotional person (tak tahulah kalau ini becoz my genetic gay) huhuhu. 

Kadang-kadang saya  mengeluh panjang, bukan kerana tidak redha saya mempunyai naluri sebegini tetapi apabila melihat kepada cemuhan dan kutukan insan-insan normal diluar sana terhadap golongan gay. Ya lah..memang sesuatu yang salah seorang gay melakukan hubungan songsang dan bertukar-tukar pasangan tetapi adakah mereka semua pernah cuba memahami punca dari akar umbi? Terima kasih banyak kerana abang sudi reply mail saya ini..hehe terharu ni, coz sebelum ni...memang sangat susah untuk orang reply mail saya kalau saya berbicara tentang isu gay ni.

Pernah saya email bertanya masaalah saya kepada dua orang bijak pandai dalam hal berkaitan agama kerana tertekan dengan ujian menjadi seorang gay, kerana ketika itu waktu batin dan hati saya menjerit mempersoalkan (why im a gay) kenapa tuhan jadikan saya seorang gay? Susah memang susah sangat kerana mempunyai naluri terlarang ini dan ikhlas saya cakap, saya langsung tidak mendapat reply dari kedua orang ustaz tersebut, ya mungkin kali pertama setelah membaca email saya pun, sudah terkeluar perasaan jijik dan benci kepada insan yang punya  naluri ini.

Tapi alhamudulillah, kerana saya belajar  dalam bidang ***** telah banyak membuka mata saya terhadap kebesaran Allah dan alhamdulillah kerana hati ini juga dikurniakan sedikit perasaan takut dan sekarang saya sedang belajar untuk redha keatas segala ketetapan yang sudah ditentukan olehNya.


Gay Gene

Kalau abang pernah baca tentang penyakit DOWN SINDROME, pasti ramai yang sudah mengetahui tentang penyakit ini, kita seolah-olah sudah dapat membayangkan bagaimana rupa paras seorang budak bertitle down syndrome. Kita sedia maklum didalam tubuh badan manusia terkandung 46 chromosome termasuk “sex chromose” dan didalam tubuh badan budak down syndrome selalunya chromosome bernombor 21 terlebih, sepatutnya mereka ada dua tetapi mereka mempunyai tiga yang membuatkan mereka terzahir sebagai orang kurang upaya.


Kalau abang nak tahu bagi seorang gay pula, beberapa kajian sedang giat dijalankan di seluruh dunia dan mengatakan untuk menjadi seorang gay (walaupun bukan pilihan), seseorang itu kalau disemak status 46 chromosome tu, terdapat satu chromosome yang terkandung satu gene yang dipanggil Gay Gene. Kajian mendapati seseorang yang dilahirkan bersama gene ini, akan mempunyai naluri untuk mencintai jantina yang sama dengannya dan para saintis sedang menunggu masa untuk mengumumkan penemuaan terbaru bahawa gay adalah lebih kurang sama seperti penyakit down syndrom kerana mempunyai gene yang ABNORMAL..

Ingin saya tegaskan di sini, tujuan saya menyatakan tentang penemuaan saintifik ini, bukan kerana untuk menyokong golongan gay kerana bagi kita yang muslim tahu bahawa Islam sememangnya melarang seseorang itu dari terlibat melakukan PERBUATAN KAUM NABI LUTH ini.

Allah tidak menghukum seseorang yang mempunyai naluri sonsang kerana Dia yang menjadikan setiap makhluk itu, namun Allah hanya mengutuk keras insan yang mengamalkan perbuatan sonsang tersebut.

Ini membuktikan gay bukan PILIHAN (sengaja dibuat-buat) seperti yang diwar-warkan oleh sesetengah pihak. Saya cuma ingin berkongsi agar salah faham orang luar sana terhadap golongan ini dibersihkan, siapa kita untuk 'menerakakan' seseorang itu, walau sejahat dan sekejam mana sekalipun seseorang itu, namun sekiranya Allah ingin memberi rahmatNya untuk seseorang itu ke syurga Nya sesiapa pun tidak boleh menghalangnya. Siapa kita untuk memandai berbicara melabelkan hanya insan ini layak ke syurga manakala insan itu pastinya ke neraka?

Saya telah tanamkan didalam diri saya untuk menjadi seorang ***** yang berjaya dan dapat membantu orang-orang susah serta anak anak yatim dan berhasrat bercita-cita ingin pergi ke Palestin dan negara-negara yang majoritinya beragama Islam lain yang susah  untuk membantu mereka. Ya lah bang...apalagi lah yang saya boleh lakukan, nak berkeluarga mungkin tidak berkemampuan, nak ada anak sendri mungkin susah.


Abang saya dilahirkan dari famili yang kuat berpegang pada agama sejak dari kecil saya telah diasuh dididik tentang Islam, Rasul dan agama (alhamdulilah ianya suatu rahmat yang sangat besar buat diri saya). Dan dengan kuasa Allah yang maha besar alhamdulillah saya sudah pun diberikan kesempatan untuk menunaikan ibadah haji waktu muda-muda dulu.

Saya seorang yang gemar mendengar motivasi, ceramah agama dan saya sendiri motivated untuk memberi kekuatan dan share sedikit motivase dengan rakan-rakan yang lemah dalam pelbagai dugaan. Ya lah tetapi sekuat mana saya sekali pun, saya masih seorang manusia biasa.

Saya selalu terdengar bisikan selepas melakukan kebaikan, “alah, baik-baik ko pun...ko tuh gay...dilaknat...kalau org semua tahu..mana ko nak sorokkan muka ko” (yang pastinya mungkin itulah bisikan syaitan dan nafsu yang selalu menjadi penghalang kita dalam melakukan kebaikan).

Sebab itu kadang-kadang saya lawat blog abang membaca kisah didalam entry sebab saya nak belajar bersyukur, bersyukur dengan segala kurniaan Allah. Mungkin rezeki dan nasib saya lebih baik dari apa yang saya bayangkan, cuma fitrah sebagai seorang insan itu sahaja yang kurang, memang adakalanya saya jadi pelupa dan adakalanya susah hendak bersyukur.

Bercakap tentang diri saya bang.....saya memang suka jika dapat berhubung dengan abang selalu dapat memberi kata-kata semangat dalam meneruskan dunia yang fana ni. Sekejap sahaja hidup didunia ini 40, 50 or 60 tahun lamanya berbanding hidup diakhirat yang SELAMA LAMANYA, ya SELAMA LAMANYA. Kadang-kadang itulah ayat yang kerap gunakan untuk memujuk hati ini sendiri dalam meneruskan kehidupan.


Abang, memang tepat soalan abang kepada saya dan saya akui hidup saya akan sentiasa diuji, tetap akan diuji selama-lamanya sehingga ke akhir, bukankah itu tujuan jin dan manusia dijadikan Allah? supaya kita taat mengikut segala perintah, beribadat dan mengabadikan diri padaNya?


Abang najmi, alhamdulilah saya masih bersyukur sangat walaupun Allah memberi sedikit naluri (songsang) yang berbeza dari kehidupan seorang insan yang normal bergelar lelaki tetapi syukur kerana Allah cukupkan sifat saya sebagai seorang manusia, cukup sifat segala anggota tubuh badan dan alhamdulilah Allah kurniakan juga rupa paras yang mungkin agak kacak (maaf kalau nak termuntah atau rasa angkat bakul) tetapi bukankah rupa paras juga PINJAMAN Allah buat kita semua. Alhamdulillah saya juga diberi pekerjaan yang bagus.


Perkahwinan

Abang memang “parent” ada menyuruh saya agar berkahwin hehehe, tepat sekali dugaan abang, rasanya abang  boleh jadi ahli nujum ni, though dat is common question parent akan tanya kita yang masih bujang...hehe rimas memang rimas....

Sebenarnya sebelum ini ada beberapa kawan “parent” saya yang hendak menjadikan saya sebagai menantu mereka (of course situation yang tertekan) tetapi dalam kesedihan saya ketawa dan menolak secara baik niat murni mereka. Ada kalanya ibu pernah bertanya, apa masalah saya kerana tidak mahu berkahwin, sedangkan ramai perempuan yang sudi? tapi saya cuma hanya mampu mendiamkan diri sahaja.

Abang najmi, demi Allah sekiranya saya diberikan Allah rasa cintan dan nafsu walau hanya sebanyak 1% untuk saya mencintai (suka) kepada seorang wanita, saya pasti akan cuba mengasahnya bersungguh-sungguh dan pastinya akan berkahwin, berkeluarga dan tidak akan berfikir banyak lagi ketika itu. Saya langsung tidak boleh dan pernah mencintai seorang insan bernama wanita, selalu saya cuba melawan segalanya dengan melihat porn straight agar kemungkinan saya boleh tertarik kepada wanita tetapi saya tidak mampu untuk ghairah walaupun sedikit terhadap mereka dan demi Allah bukanlah perasaan itu sengaja  dibuat buat. 

Hurmmm pasal bab kahwin....Sejujurnya saya serahkan pada Allah bulat-bulat, lemah lutut bila berfikir bab kahwin ini (disuruh kahwin oleh ibubapa) langsung tidak ada rasa ghairah, tapi mana lah tau kan Allah permudahkan jalan hidup saya suatu hari nanti hehehe…..kahwin dengan orang puteh yang understanding dengan nasib saya ni hehe...Actually being honest pernah juga saya terfikir untuk kahwin dengan lesbian je..hehe so masing masing tanggung le, nafkah zahir insyallah dengan izinNya mungkin mampu saya beri tapi part batin tu...entahla bang...sumtym i just feel my life too complicated.

Saya pernah mempunyai ramai kekasih wanita, memang ramai sewaktu berusia belasan tahun tetapi saya tinggalkan seorang demi seorang kerana tidak pernah menyintai dan menyukai (semoga allah mengampunkan dosa saya kerana mempermainkan mereka dulu) Tetapi sekarang saya memang sudah 100% berubah saya bertekad tidak mahu mempermainkan mereka  lagi.

Pernah suatu hari seorang wanita message saya dia mengeluh sedih mengenangkan nasibnya yang tidak berkahwin lagi kerana susahnya mencari calon, sedangkan saya ini lain, cari saja mana-mana wanita mesti mereka sudi (dalam hati saya berkata...itulah pandangan manusia...nampak yang indah indah belaka serta memilih...dari segi luaran...namun didalam hanya Allah yang tahu) Jika wanita itu sukar mencari jodoh serahkan pada ibubapanya bantu mencari, saya tergelak sendiri membaca message itu, apakah saya sanggup menyuruh parent saya meminang seorang lelaki buat diri saya?

Dalam hati saya, selalu berkata mungkin suatu hari saya ingin meninggalkan Malaysia dan tinggal Arab Saudi atau negara Arab lain bagi menghabiskan hidup saya memberi bantuan atau beribadat sehingga saya menemui ilahi. Seolah saya cuba melarikan dari masaalah yang saya hadapi, itu yang mampu saya fikirkan.

Sungguh, selalu saya mengubati hati ini dengan berkata bercintalah dengan Allah kerana sekiranya kita bercinta pada bunga...bunga akan layu..cinta pada manusia… manusia akan mati atau BERUBAH. Saya rasa sedih dan tentu abang lebih memahami apa yang sedang saya alami ini kan.

Dan sememangnya saya akui nasib saya lebih kurang sama seperti Awan terPLU, sejak ketika usia saya lima tahun, saya sudah pun mempunyai perasaan terhadap lelaki. Saya suka melihat lelaki dan suka dipeluk lelaki. Ya Allah selamatkanlah Hamba Mu ini.


Antara cinta sesama manusia dan cinta kepada Allah

Pernah dulu ketika saya berusia awal 20an, saya bercinta dengan seorang mat salleh profesional berbangsa kristian. Actualy wajah dia memang seperti pak  arab hahaha, mata dia berwarna hijau dan berkulit putih mulus, hidung mancung hehehe sangat cute pada pandangan saya. Dia sangat mencintai saya dan begitu juga sebaliknya, namun saya bataskan pergaulan dan hubungan kami tidak sampai sehingga diatas katil, alhamdulilah cuma cara kami menzahirkan cinta hanya melalui kata-kata, melalui call yang dibuat hampir setiap hari serta message yang bertali arus. 

At last atas sebab agama perhubungan kami terputus dan kami berpisah, ya saya mengaku saya hilang arah sekejap, memang down gila beberapa bulan after that, then saya bangkit semula dan saya kembali kuat demi cinta saya kepada Allah, saya mengharap agar boleh menjadi seorang muslim yang lebih baik dan sejati… ya cukuplah cinta saya pada Allah sahaja……..itu kisah lama saya bang hehehe..

Bila saya baca pasal blog abang tentang budak 16 tahun tu (Adik MS)...memang sedih sangat, semoga kita semua ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Abang kisah-kisah yang abang paparkan, alhamdulilah boleh membuatkan saya terus kuat bersemangat untuk meneruskan hidup.

Hidup tanpa cinta manusia kadang-kadang rasa sangat susah terutama bagi orang seperti saya yang sangat mudah down, lonely, sunyi tapi seperti yang saya katakan cukuplah cinta kita hanya pada Allah. 

Mungkin mana tahu satu hari nanti bila saya sudah jadi “*********”, kita boleh bersama-sama buka rumah untuk para PLHIV, doalah saya bang, doakan saya untuk diberi kekuatan membantu orang- orang yang memerlukan, saya ingin beramal dan saya hendak sibukkan diri dengan benda-benda yang berfaedah seperti ini.

Maaf saya menggunakan email dan facebuk acount palsu...just to be in privacy minta maaf sangat sebab saya seorang yang memang discrete dan sangat malu dengan diri sendiri. Ikhlas saya cakapkan dalam kehidupan saya cuma dua orang sahaja yang tahu saya mempunyai naluri (songsang) sebegini, insyallah dengan izinnya suatu hari nanti abang akan dapat mengenali saya dengan lebih mendalam....insyallah.

Semoga Allah beri kekuatan pada diri ini dan abang dan serta semua muslim untuk meninggal didalam islam dan iman....Insyallah bang sampai sini saja dulu...

Abang jangan putus harapan walau apa pun yang berlaku...Allah is with us...Allah love us...insyallah semoga bertemu di jannah. Jangan lupa makan ubat dan kuatkan semangat, insyallah i kons u are strong.

 






Ulasan RON tentang kuthbah Hari Raya Aidil Adha Klik di sini.



53 comments:

  1. Ya Allah, jujur saya hormat sgt2 anda semua. Hidup dalam keadaan yg sgt keliru. Speechless tapi saya jugak turut berdoa kita semua dapat bertemu di Jannah. Sebak membaca n3 ini, Allah akan permudahkan setiap usaha dan niat baik anda berdua. Jaga diri baik2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Wardah,

      Terima kasih dari saya dan bagi pihak saudara Ron....:)

      Delete
  2. tq share this Najmi, byk cerita2 yag boleh KA ambil dan jadikan panduan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesuma Angsana,

      Sama-sama mudah-mudahan ada ikhtibar yang boleh kita semua jadikan pendoman(panduan)...:)

      Delete
  3. Menitis air mata...
    Membaca artikel ni...
    Masalah kita sama.....
    Hanya Allah tempat mengadu...
    Walaupun kadang2 rasa jijik dengan diri sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous,

      Saya doakan agar kehidupan awak dirahmati Allah, Allah tempat kita mengadu dan bergantung harap.

      Jijik hanya bagi awak dan diri saya yang telah terlanjur jauh, tetapi bagi saudara Ron dan Awan TerPLU (entry lalu) mereka ini insan yang kuat dan masih bersemangat melawan nafsu dan sehingga kini kedua mereka masih tidak terjebak melakukan aktiviti tidak elok itu.

      Kekuatan mereka melawan dugaan boleh kita contohi, jika mereka boleh kawal nafsu...... maka kita pun boleh...kan

      Delete
  4. im learning new thing today~~tak tahu pun pasal gay gene..kalau gtu ada lesbian gene jugak ke?? kan bagus kalau ada alat pengesan huhuhuhuhu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elsie coolzzzz'

      Saya pun sama baru tahu, rasa saya lah kalau gay gene ada sudah tentu gene ini pun ada pada lesbian.... cuma mungkin masih guna nama yang sama. Wallahuallam...

      Delete
    2. haha maybe2 kalau ada alat pengesan aku nak juga mgesan ada gene apa kat aku ni haha tak penah tpikir nak kahwin selama ni..tak pernah suka laki or pompuan..hahaha

      Delete
    3. Elsie coolzzzz,

      Hahaha....belum ada seru lah tu, insyaallah bila dah sampai jodoh akan timbul lah rasa keinginan nak berkahwin tu nanti.... :)

      Delete
  5. Berkali-kali saya datang membaca tentang RON ni Najmi...'Masya Allah'....hebatnya nawaitu RON...saya tak pandai nak komen apa dengan pengakuan jujur beliau...jujurnya beliau menjadi manusia...walaupun bersarang "gene gay" dalam dirinya.....

    Nafsu itu dicipta Allah bukannya untuk dikalahkan...kerana setiap nafsu yang ada pada
    diri kita.... ada yang baik dan sebaliknya...cuma nafsu itu perlu kita tawan...agar tidak menjadi raja dlm diri kan....dan jelas..nafsu syahwat itu boleh disembuhkan hanya
    dengan KESABARAN...

    ALLAH berjanji..akan menolong hambanya dengan bersabar ketika menghadapi syahwat dan syubhah dengan semangat yang jitu..sebagai pemimpin kepada yang lain...

    Firman Allah dlm Surah As Sajadah ayat 24 yang bermaksud:

    "Dan Kami jadikan mereka beberapa pemimpin,yang membimbing kaum masing-masing kepada
    hukum agama kami,selama mereka bersifat sabar ( dalam menjalankan tugas itu ) serta
    mereka tetap yakin dengan ayat-ayat keterangan kami."

    Saya berdoa..moga Najmi..RON. Awan yang TerPLU..Haris dan mereka yang diuji Allah dengan ujian yang hebat ini..diberi pertolongan dan syurga dari ALLAH...serta mereka ini benar-benar sebagai pemimpin dan pembimbing ke jalan lurus...Amin ya Rabbi.

    :)

    syukran jazillan


    ReplyDelete
    Replies
    1. syukran jazillan

      ....:) terima kasih kerana mendoakan kami....

      Delete
  6. Astagfirullahalazim, ya Rabb ramainya yang melalui ujianMU yang hebat di dunia ini, bantu lah kami Ya Rabb, bantulah kami melawan hawa nafsu dan godaamn syaitan ini, rindunya nak kembali padaMU secepat mungkin, rindunya saat moment of truth yang tercatat dalam surah yasin, salamun qaulam mirabbirahim...Ya Rabb, jauh disudut hati kami, kami semua merinduiMU dengan kerinduan yang amat sangat, kami lemas dengan kehidupan dunia yang penuh dengan bisikan syaitan laknatullah dan hawa nafsu yang sukar untuk di kawal, ampuni kami Ya rabb, redhai kami Ya Rabb, kasihani kami Ya Rabb..Ron ..semoga Allah swt melindungi adik dari segala kejahatan dan maksiat dan semoga Allah swt menghilangkan gen gay itu dari anda sebelum anda menutup mata menemuainya, berdoa lah dik, mari kita terus terus berdoa mohon belas kasihanNYA, percayalah akan KUNFAYAKUN itu, pasti, yakin DIA sentiasa ada mendengar rintihan dan doa kita..insyaAllah, salam sayang pada semua :)

    ReplyDelete
  7. menitis titik titik jernih bile membaca artikel dari saudara,,,
    dan semua cerite sangat sangat pernah saya laluinya....
    tapi,,,, hurmmmmmmmm

    ReplyDelete
  8. Anonymous

    Yang baik boleh dicontohi, yang tak baik buang jauh2. Jadikan pengajaran buat diri saudara......:)

    ReplyDelete
  9. semoga anda semua diberi kekuatan untuk menempuhi ujian ini...
    InsyaAllah...

    ReplyDelete
  10. hidup ini adalah ujian.. iaitu untuk mengikut nafsu yang benar dan mengikut fitrah alam.. iaitu lelaki bersama perempuan (tapi kena la kawin dulu ok? kalau tidak kira berzina.. dosa jugak tu).. jadi, yg ada rasa lelaki nak dgn lelaki, perempuan nak dengan perempuan, itu semua adalah nafsu songsang yg harus dilawan.... nafsu syaitan tu... ikutlah nafsu yg dibenarkan.. kelak tuhan pasti akan redha padamu..

    ReplyDelete
  11. Anonymous

    Jihad melawan nafsu lah tu kan....:)

    ReplyDelete
  12. Setiap orang diuji dengan cara berbeza oleh Allah. Untuk saudara Ron, banyak-banyak berdoa lepas solat untuk dijauhkan dari melakukan perbuatan yang dilaknat Allah. Kita hidup di dunia ini sementara sahaja. Yang kekal adalah kehidupan setelah kematian. Sentiasalah merintih dan mengadu pada Allah mohon dikuatkan iman kerana Allah suka pada hambaNya yang selalu menangis mengharapkan kasih dan rahmatNya. Mohonlah pada Allah agar perasaan sukakan lelaki lenyap dan perlahan-lahan perasaan sukakan wanita timbul sedikit-sedikit. Allah maha mengabulkan permintaan hambaNya yang ikhlas dan bersungguh-sungguh. Jangan harapkan bumi terbelah petir sabung menyabung sebagai tanda Allah mendengar doa kita. Kadang-kadang ia datang secara subtle hinggakan kita tidak menyedari Dia rupanya mendengar doa kita hambaNya yang hina ini. Percayalah, yakinlah dan bersungguh-sungguhlah memohon padaNya. Saya juga berdoa saudara Ron dapat berubah menjadi lelaki sejati satu hari nanti. Insyaallah....

    ReplyDelete
  13. salam,sy seorg ppuan yg mngalami nasib di mana teman lelaki sy biseks. sy dpt tahu bila tnampak gambar di HP dia sedang bpelukan & mncium sorang lelaki.hancur luluh hati sy.sy berhubungan dgnnya selama 7-8 tahun..skrg sy memutuskan utk berpisah dgnnya. dulu sebelum mengenali sy, dia juga pernah bcinta dgn seorg lelaki, sy memberinya peluang tapi dia tetap melakukan aktiviti songsang tersebut.dia tidak pernah liwat tetapi just ringan2.alangkah sedihnya hati sy..Allah shj yg tahu.semoga sy dpt meneruskan kehidupan sy yg baru.dia meminta putus atas alasan tidak mampu membahagiakan sy & sy takkan bahagia dgnnya..dia pn memberikan green lite utk sy btunang/bkahwin dgn org lain yg sempurna dari dirinya yg dia anngap cacat.sy sedih tapi sy tak mampu nak membantu n menjadi tabah..memandangkan sy tahu sy boleh mencari laki yg sempurna (sy mempunyai rupa paras yg agak cantik & bekerjaya hebat), tetapi semua itu x mendatangkan bahagia. bahagia sy hanya dengannya..sy tahu salah sy mengatakan demikian..kerana kekasih abadi hanya kepada Allah..sy sgt lemah skrg, pergi kerja pn on off on off.. bantulah sy kawan2..adkh sy perlu di sampingnya atau meninggalkannya shj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya pun prnah ada pngalaman mcm awk . memiliki seorang teman lelaki yg kacak membuatkan sy bngga dan gembira ttapi semua itu sementara apabila teman lelaki sya mengaku dia seorang gay dan mempunyai teman lelaki yg tampan . sy sngt kecewa dan marah . Tetapi , sya brharap sngt-2 dia akan berubah dan kembali kpada sya . kmi dh brpisah ttapi sy msih x dpt lupakan dia .

      Delete
  14. Anonymous, salam. Anda merasakan anda tidak boleh mencapai bahagia dengan orang lain kerana masa anda bersama dia sangat lama iaitu 7-8 tahun. Anda perlu sedar bahawa naluri gay tidak boleh diberhentikan tetapi boleh ditahan dengan keinginan yang sgt tinggi maknanya dia perlu benar2 bersedia untuk meninggalkan aktiviti gay dan menahan diri dari melakukannya. Seandainya dia sendiri tiada keyakinan diri untuk membahagiakan diri anda bermakna dia tidak bersedia untuk berubah. Maknanya inilah tarikh akhir anda bersama dengannya dan mulakan hidup baru. Anda cuba berkenalan dan bergaul dengan lebih ramai kenalan, sibukkan diri anda dan mohon pada Allah kekuatan. Mungkin ada seribu rahmat disebalik perpisahan ini, anda ada rupa dan kerjaya, anda pasti punya ramai kenalan, seandainya anda berjumpa dengan lelaki yang sekufu, setaraf, baik agamanya dan tingkah lakunya, lebih baik anda menumpukan perhatian kepada kehidupan yang lebih baik, pasti anda berjumpa kebahagian yang sebenarnya.

    ReplyDelete
  15. Anonymous

    Betul kala Mak Wardah tu, jika dia minta putus dan ia kata tak mampu membahagiakan awak, putus sahaja.

    Saya tahu sukarnya nak menerima kenyataan orang yang kita cinta minta putuskan hubungan.

    Tak mengapa kuat kan semangat, mula2 pasti awak rasa sedih insyaallah lama kelamaan awak pasti dapat menerima hakikat dan pastinya segala yang berlaku ada sebab nya.

    Saya yakin Allah hendak menyelamat kan saudari, Allah tak mahu saudari teluka lebih teruk setelah mendirikan perkahwinan dengan nya kelak.

    Mudah untuk saya kata supaya saudari tinggalkan atau lupakan dia, berat mata memandang berat lagi bahu memikul.Saya rasa saya faham apa yang saudari alami.

    Saya harap saudari menerima kenyataan yang dia seorang biseksual, sukar untuk dia berubah, tidak ramai yang mampu berubah bersungguh2. Mereka hanya boleh mengawal perasaan dari terus terlibat, tak ramai yang boleh mengawal diri dari terus terjebak.

    Semoga Allah bersama saudari, semoga saudari lebih kuat dan tenang menghadapi dugaan ini.

    ReplyDelete
  16. Untuk sekadar berkongsi perasaan dan masalah bersama saudari Anonymous January 04:12:48PM....

    Redhakan saja....

    Tidak semua takdir mampu ditafsir oleh akal, dapat diterima oleh perasaan, biarpun sayang
    dan bercinta selama mana,suatu masa jika telah ditetap masanya oleh Allah..tetap juga akan kehilangan..kerana kita hanyalah hamba, DIA boleh memberi dan DIA juga mampu mengambil semula...

    Saudari perlu belajar kuat dan terus tabah...kerana Allah sedang menguji iman saudari sekarang...saudari perlu merentang jalan keluar dengan yakin hanya meminta bersungguh2 bantuan Allah,
    Sila jawab soalan ini dgn sejujurnya dihati..pasti jawapannya juga hanya hati saudari juga yang tahu..

    - setelah sekian lama bercinta kenapa dari awal lagi ia tidak mampu berterus terang,dan setelah saudari boleh memaafkannya semula, dia mengulangi semula nafsu songsangnya, adakah itu bererti dia boleh terus dipercayai setelah berkahwin dengannya nanti..?

    - Andaikan setelah dia menjadi suami saudari,sanggupkah saudari berkongsi kasih dengan isterinya yang bernama 'lelaki'..atau paling tidak simpanannya yang bernama 'lelaki simpanan'...?

    - Bolehkah saudari padamkan semua perasaan sendiri dan melayannya dikamar tidur,bila setelah menjadi isterinya nanti sedangkan baru sebentar tadi dia melayan isteri lelakinya itu...?

    - Bayangkan, bolehkah hati saudari rasa tenang menyambutnya didepan pintu waktu dia pulang kerumah, sedangkan selama waktu saudari menunggunya...dia sedang membuat projek
    dengan kekasih lelakinya ditempat lain..?

    -Sanggupkah saudari mengatakan bahawa akan tetap bersama dgnnya hidup dalam susah dan senang
    sedangkan dibelakang saudari dia juga sanggup ' bersusah dan bersenang ' dengan kekasih lelakinya...?

    Bawalah hati utk berfikir diluar kotak fikiran dengan kritik, kritis lagi realistik...dengan tenang dan sabar...memang pahit menerima ujian ini awalnya..tetapi pasti bertukar manis akhirnya kerana janji Allah, setiap jalan yang sukar, pasti disertai juga dengan jalan yang mudah...Insyaallah

    Lepaskan dan bina hidup baru saudari..tidak dapat berkahwin dengannya tidak bermakna terus membiarkannya sesat dalam dosa..saudari mampu menyelamatkannya dgn banyak berdoa pada Allah setiap masa moga dia diberi petunjuk dan hidayah, dgn banyak2 berdoa itulah sebenarnya tanda cinta saudari,letak kan segalanya terus pada ALLAH..moga dia kembali sedar akhirnya....Amin Amin ya Rabbi.

    Wallahualam

    syukran jazillan








    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum..alhamdulillah Allah masih sygkan sy. Memberi kekuatan yg saya x pernah jangka.. Syukur krana skrg sy bertambah baik dan bselera makan..tidur pn dah mula ckup.. Tipulah sy kalau sy katakan sy mula melupakannya.. Tidak lah 100% tetapi ada pningkatan. Sy tidak menghubunginya lagi dan berazam utk menjauhkan diri. Namun dugaan pn dtg jg. Si dia mula merayu dan menangis meminta sambung phubngn smula. Dan meminta sy mnolongnya utk keluar dr dunia gay. Sy sedih mndengar suaranya. Namun sy tak mampu utk mnrimanya kembali. Semoga kwn kwn dpt mndoakan sy agar tenang dan kluar dr blenggu ini. Bukan mudah melupakan insan yg telah bsama dkat sedekad. Wallahualam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, kuatkan tekad tapi cuba hadkan perasaan anda hanya sebagai kawan. InsyaAllah dia akan memahami. Saya setuju dengan pendapat Najmi n syukran jazillan. Bina hidup dan kekuatan baru. Anda sebagai wanita yang bijak pasti mampu mengatasinya. Benar kata Najmi, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Jangan risau kami semua doakan anda mendapat jodoh yang terbaik dan sentiasa bahagia. Take care

      Delete
    2. Askm wbt

      Saya sangat setuju dengan Mak Wardah agar saudari kawal perasaan dan hanya teruskan perhubungan sebagai kawan sahaja kerana saya tidak nampak kesungguhan rakan lelaki saudari itu untuk berubah. Sebagai seorang yang berpelajaran tinggi dan mempunyai rupa paras yang menarik, saudari boleh mencari calon suami yang lebih baik. Seorang suami sepatutnya menjadi pembimbing dan contoh kepada isteri dan anak-anaknya. Dikhuatiri sekiranya perbuatan si ayah diketahui oleh si anak, apakah natijahnya kelak? Sentiasalah berdoa kepada Allah agar saudari mendapat suami yang soleh. Saya doakan saudari mendapat jodoh yang terbaik, insyaallah.

      Delete
  18. salam rupanya ramai yang senasib dengan saya (gay), ya Allah tabahkan la hati hambamu ini yang diuji seumur hidup.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous

      Ya sebenarnya ramai yang senasib dengan awak, ramai yang cuba mengawal diri dari terlajak dan berusaha mendekati diri pada Allah...

      Delete
    2. salam, saya pun sama.. kisah saya sama seperti awak.. saya mempunyai naluri yang terlarang ni... saya berkawan dengan seorang pengkid... mulanya niat saya nak mengubah dia ke jalan yang baik tapi terjerumus plak..saya mula sayang pada dia..tapi lama kelamaan saya sedar saya tidak boleh teruskan..Memang Allah Maha Penyayang... Dia makbulkan doa saya dan temukan saya dengan seorang lelaki yang baik..Saya cuba sedayanya lawan perasaan terlarang ni..saya byk bdoa pada tuhan..alhamdulillah saya ok.. tapi masih sedih terkenangkan dia... saya harap tuhan kuatkan diri saya.. saya pun harap dapat bukakan hati kawan pengkid saya supaya kembali ke pangkal jalan...saya masih berkawan baik dengan dia...hu

      Delete
    3. Anonymous

      Semoga Allah bersama awak Anonymous, saya doakan yang terbaik buat awak....:)

      Delete
    4. Terima kasih Naj Mi.. saya pun doakan yang terbaik utk awak.. dan semua yang sama macam kita.. harap mendapat petunjuk dari Allah SWT.. amin

      Delete
  19. salam.. saya pun ada naluri yang sama macam awak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous

      Semoga kita sama2 dilindungi Allah SWT

      Delete
  20. salam najmi semoga sentiasa dirahmati tuhan hendaknya . sebenar nya gay nih bukan lah perasaan yang di buat buat dan boleh ditukar ke straight seperti yang di gembar gemborkan. kalu dah gay tuh gay lah selamanya . saya juga gay perasaan nih dari saya darjah 3 lagi sangat suka tgk lelaki lelaki / model yang kacak kat tv terasa perasaan yang lain perasaan yang tak sama bila kita tengok perempuan .selepas melagkah ke sekolah menengah baru saya menyedari say nih gay / homoseksual atau orang yang tertarik dengan pasangan sejenis rasa sangat down sangat . dekat sekolah ustaz ada menerang kan tentang perlakuan homoseksual yang di laknat tuhan ... ya rabbi mengapa aku ada naluri tuh .

    kadang kadang rasa nak menjerit jer kenapa keadaan kita tak normal mcm kawan kawan lain . berlakon straight depan kawan kawan senhingga masuk ke alam universiti dan di alam perkerjaan .sorang pun tak tahu terjatuh cinta dengan sababat baik sendiri paling membuat kat aku down . tapi alhamdulillah aku lebih sayangkan persahabatan daripada nafsu . sehingga kini aku masih dapat mengawal nafsu songsang nih tak tahulah berapa lama lagi dapat bertahan moga tuhan lindungai aku dari perbuatan tuh. sekarang umur dah 32 masih single . telinga ni dah lali dengan perkataan bila turn aku nak berumah tangga . nih la dugaan gay apabila masuk 3 series , kira pakej lengkap lah nak kawin semua dah ada rumah, kete tinggal bini je tak da . keluarga dan saudara mara heran kenapa aku tak kawin lagi jawapan nak buat macammana belum sampai jodoh lagi. macammana nak kahwin nafsu tak ada dekat insan yang bernama wanita ...boleh turn on dengan lelaki sahaja .. dah pua menagis lepas sembahyang berdoa supaya tuhan switch aku ke straight tapi sampai sekarang masih gay lagi . bagi yang merasakan gay tuh boleh ubah ke staright anda salah kerana anda tak mengalaminya .hanya tuhan jer yang tahu perasaan insan yang mempunyai gay gene nih .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous

      Ni siapa nama? alah lain kali tinggalkan lah nama samaran diakhir komen ni, anonymous juga ker yang tinggalkan komen diruang komen dalam entry " "I'M GAY AND ITS NOT OKAY... BUT ITS AWESOME ;)" semalam? Bukan apa nak aje abg jadikan entry komen anonymous ni...Kalau ya lah orang yang sama......:)

      Betul....... itu yang abg kata kan pada sesiapa aje yang gay ni tak boleh diubah, kalau ada ustaz kata boleh ubati gay jadi str8 semua tu tak betul...Naluri gay memang tak boleh diubah TETAPI naluri gay tu boleh dikawal, kita boleh kawal diri dari berterusan melakukan aktiviti seks sejenis ni.

      Kesian awak, kesian kat abg jugak, tapi nasib awak lebih baik sebab tak ada HIV kan...yang abg ni ada HIV...tapi alhamdulillah sebab HIV ni lah yang buat abg semakin kuat mengawal diri, kalau lah abg masih sihat tak tahu lah apa nak jadi...tentu masih berpeleseran di sauna2 gay kat luar sana.

      Alahmdulillah abg diberi HIV.....sebab HIV ni abg semakin jauh dari aktiviti2 tu...Anonymous kena jaga diri baik2 ok....;)

      Delete
    2. Azri bro:) dari selatan tanahair .yer org yang sama yg tinggal kan komen kat entry im gay and its not ok but its awesome , kalo bro nak jadikan entry sila ler he he he.

      Delete
    3. Azri

      Alhamdulillah dah agak mesti orang yang sama...terima kasih...sebenarnya abg dah siapkan entry tu cuma tunggu nak publishkan aje...Dugaan gay ni sama aje tapi cara kita hadapi tempuhi tu yang berbeza...ada gay yang hidup hapi aje tak da siapa yang kisah tapi ada yang lain pula hidup dalam keadaan resah gelisah macam saya dan awak bila kerap ditanya bila nak kahwin dan sebagainya...

      Terima kasih....:)

      Delete
    4. sekarang saya berasa sangat kesepian . kawan kawan hampir kesemuanya dah ada life sendiri dah berkeluarga kadang kadang saya nak terima je orang yang mak sedara saya rekomenkan kawin n dapat anak tapi bila dipikirkan balik mcm mana nak on ngan pompuan tak naik .... tengok karipap dier pun tak lalu mcm mana nak bersama tersiksa batin isteri kalo saya kawin kecuali pejam mata dan membayangkan main ngan jantan ... tapi berdosa pulak .mesti muntah hijau kalo yang straight baca . tapi itulah realiti kehidupan .

      ikutkan nafsu serakah nih nak aja respone pada mamat ( memang tase aku plak tu) yang nampak sangat minat kat saya masa ptg ptg kalo jogging ( yang staright jgn baca nanti termuntah hijau plak :)).ada dua tiga org yang yang macho pulak tuh hi hi hi tapi kebengkokkanya saya jer tahu . . teringin nak bercinta cam dulu . tapi takutkan terlajak dulu masa muda muda boleh kawal lagi skang dah 30 tahun lebih menahan nafsu serakah nih ...... kalo tak tahan saya masturbate . tu pun rasa bersalah kalo lepas buat nak buat macammana takut tektahan terlajak ngesek nanti .

      ada seorang kawan sekerja saya perempuan pernah kata kat saya all hensem and good looking guy in the world are shit the are gayyy . then what left for us to married . saya kata tak semua yng good looking tuh gay tapi kebanyakannya lah saya pernah jumpa gay yang perut boroi n muka cam longkang hi hi hi. tapi most of gays guy mesti jaga penampilan punya . tak heranlah kat taman awan belambak gay jog kat gym gak bersepah cuma mereka kelihatan straight jer pada pandangan mata umum tapi bengkok macam saya gak he he he . kawan saya tuh banyak kali cintanya kene reject ada yg terus terang cakap die gay tuh yg keluar statement cam tu . kesian die bukanya tak cantik cuma tersalah pilih agaknya nasib die tak cakap die suka saya mampus ape nak jawap :)

      dulu masa awal 20 an saya just hidup dengan happy tak pikir ape ape tapi bila dah masuk lewat 20an keluarga dah mula berkata kata tuh yang tension dan letih nak menjawap .berbalik kepada persoalan adakah cara didikan mak bapak beri kesan dan mempengaruhi seseorang menjadi gay . pada saya mungkin ya tapi saya anak sulung dari 3 adik beradik dua lagi adik saya perempuan mak bapak saya tak pernah pun pakaikan baju perempuan kat saya pendekkata didik dengan normal yang lelaki dididik menjadi seorang lelaki dan yang perempuan dididk menjadi seorang perempuan . naluri gay nih rasanya memang dah ada sejak lahir lagi cuma menyedarinya sejak masuk ke alam sekolah menengah masa kecik kecik tak tahu lagi cuma suka tgh orang hensem jer masuk sekolah menegah dah boleh berfikir cuma didikan agama je lah yang boleh membendung nafsu nih dari terus terjebak. pendek kata tepuk dada tanya iman berani ke nak jadi kaum nabi lut kalo sempat bertaubat tak pe kalo tak sempat cammana ........ mungkin ada yang kata masa muda nih enjoy dulu bro nati dah tua baru tobat ...tapi kalo tak sempat cammana tuh yang buat saya tak jadi nak ngesek tu bercinta memang pernah memang indah dunia nih bagai milik kita huh ..... tapi alhamdulillah masih boleh mengawal diri lagi dari godaan . lagipun BF saya yang dulu pun cam saya gak takut nak terjebak nasib baik kami tak terlajak walaupun pernah hampir nak terlajak akibat godaan syaitan yang durjana tuh.... (tekup muka ) bila teringat kan balik mermang kita sedaya upaya nak mengelak tapi syaitan lagi licik dalam bab seduce nih ... last last kami berpisah bila abis belajar sebab masing masih balik ke tempat asal untuk keje .. sampai skang saya rasa kesunyian setrelah bertahuh hidup berseorangan . ntah la bro aku tak kata aku baik kalo aku gersang aku tgk gay porn n lencun lah seluar tapi tu je option yang ada dari terus terjebak dan solat 5 waktu lah yang mungkin mencegah aku dari buat dosa tuh . aku rasa ramai lagi gay kat luar sana yang mcm aku massih tersiksa jiwa kerana naluri songsansg nih . apa punn blog bro memang awesome .

      azri

      Delete
    5. Azri

      Apa yang azri alami tu lebih kurang sama seperti yang dialami semua gay2 diluar sana...cuma bentuk perjalanan hidup kita sahaja yang berbeza.

      Gay yang tinggal dikampung lain bentuk kehidupan mereka jika dibandingkan dg gay2 dibandar, TAPI kita semua sama sahaja bila dikaitkan dengan bab hawa nafsu seks ni kan dan tekanan yang terpaksa kita hadapi disekeliling kita seperti kena paksa kahwin dan sebagainya tu...

      Ada dikalangan kita yang mampu kawal diri (seperti Azri) dan ada yang berterusan terlajak dan seronok dengan aktiviti2 seks sejenis ini, walaupu sudah diduga Allah kena penyakit dan sebaginya.

      Semua kisah boleh kita jadikan pengajaran.

      Benar solat 5 waktu boleh mencegah kita dari berterusan terlajak, yang penting seperti yang selalu saya sebut ialah doa kita pada Allah...Saaya sendiri tak tahu boleh kawan nafsu ni atau tidak dimasa depan, mudah2an saya, azri dan semua diluar sana di lindungimAllah sentiasa....:)

      Delete
  21. urmm . saya sebenarnya , menyokong semua gay di dunia ini untuk berubah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous

      Mengawal diri dari terus berada dalam aktiviti tak sihat itu...

      Delete
  22. saya suka baca tentang gay . sebab saya nak tahu perasaan menjadi gay .
    saya bersimpati dan berharap mereka akan berubah dan kuatkan semangat untuk meneruskan kehidupan .
    pedulikan kutukan dan cemuhan dari masyarakat . yang penting , diri kita hendak berubah menjadi yang lebih baik .
    semoga kita menjadi hamba allah yang taat akan perintah yang maha esa .

    ReplyDelete
  23. mungkin tk perlu tahu mcm mana dan perasaan menjadi mcm ni. betul.

    ReplyDelete
  24. Hey and a good day. I just found out your blog and its really inspirin' me - I mean, RON entry, obviously. Its your second entry I read after another entry thats all bout a guy bein "gay-ed" w/o he noticed it, and its like a wake up call for me. Im gay. Yeah thats why Im here, what else right? My story differ from you guys'. I mean, lots of my friends know my sex orientation and only my lil sister. Shes 16 y/o but I do have feelin that she doesnt know what I've been through all this time. Honestly, I've been wantin' for a real relationship. My friends do gimme moral support, but like what most of you guys said, gay feelin never can be changed. Some say bein' gay is a choice, then I wonder when they choose to be straight? IDK, but I know that deep down inside of me myself, I never wanted to be like this. This is just some test from Him, maybe. I could say that I have this abnormal feelin' ever since I was kid. So I believe this is not accidentally feelin' that I always make. My friends s'times ask me when would I be a woman lover? and I just say IDK. BUt they didnt mock me. They support me. Im very thankful to have 'em. Thinkin' of what would it turn out to be when I've completed my study, that scares me. A lot. I know the fact that one day, I have to get married, no matter what - to a lady, ofc. The problem is I never have a feelin' towards people named WOMEN and I've tried, then I fail. S'times I do think that I dont wanna get into marriage life at all, if this is meant to be.

    Talkin' bout family, I do think my third brother knows bout me. I cant recall why, but I have a good feelin' bout it. Actually, I dont really sorta "cant racall" but I refuse to tell you guys, its kinda embarrasin me. Then one day, he happened to notice my ws status. "Ahmad Zahir's <3". But then he immediately ws-ed me and asked who Ahmad Zahir and why theres a love symbol at the back?". I astounded. But I tried to react normal because I know he knows. Therefore I confused bout my brother's sex orientation. I cant tell you more because hes my brother and Im afraid of Im humiliatin him. Ahh, btw hes married now and will be a father soon this year, so I dont think its a nice idea for me to tell bout him. Hope you understand.

    Yeah, I do have intention to change. Maybe I cant be fully straight but at least I can have my gay lust under control. I may not be like some of you guys, even you are gays, but you do a lot of good deeds. Im different and that makes me shy to say this. I dont always do my responsibilities to HIM. I mean, I fast every year - full but in term of payer, I do rarely. Only when Im in my study town, but when Im home in Northen state, I neglect it. Its now my parents to be blamed for this. They do teach me maybe its me who such a rebellion to myself. Dont blame my parents, they had done everything it takes to make me a good son. But its me who the one make it worse. Not to be boastful, but among my siblings, Im the one who always outstanding. I mean, in academic.

    Im 19. This year. Im still studyin and will be pursuin my degree this June. Im just like common teens out there (some), I love entertainment, I dyed my hair (is that too bad?), I love to go to club but I've never been there. I love tattoos but I never had mine a permanent one. IDK but I love everything that makes me happy. BUT I DONT DO DRUGS AND ALCOHOL.

    It may sound weird for a Muslim to like those things right? Im sorry but the purpose Im here is to reflect myself and seek for constructive advice from you guys. IKR some of you have entered 30s and that makes you have so much experience when your age were like mine. and ahh, I never have sex since two years ago and I wish to keep it forever.

    Hope to hear from you guys soon. Im so grateful to have people like you guys who I believe can guide me. (=


    Have a good day,
    FB : Eyman Aney (Just in case you think I should know your opinion bout me)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyman Aney, it may and it may not. The good part is, you aware of your own psychological state and social life. The awareness helps you to live on better. I'm also a gay, 23, will be graduating end of this year. I noticed and aware of my own sex orientation when I was 13. It's totally hard for me to control the feeling. Nevertheless, I try and keep trying. Sometimes I won over myself but sometimes I lost. I have this awareness, like yours, that we need to change, or at least try to control.

      Delete
  25. apa yg diperkatakn itu benar sya pn bkn memilih jln songsang sbgini..tetapi sejak kecil lebih tertarik kpd lelaki.....kwn2 lelaki sya pn prnh ambik ksempatan waktu di sek rendah dan menengah...tetapi diwaktu tue saya mcm biol sikit,,membiarkn je apa yg mereka lakukan kod saya..dan semua kwn saya tue pn dh berumah tangga...tetapi sya dh maafkn mereka..naluri suka pd lelaki mmg payah nk hilang..dh byk kali cuba dan beberapa kali putus cinta dgn perempuan sebab cuba nk jadi normal....ada wanita yg tahu naluru sya mcm ni masih nk kwin dgn saya sebab betul2 nk bantu n sanggup ambik anak angkat..tp saya x nak sebab dia ada hak utk dpt lelaki normal...skg saya teruskn khidupn seperti biasa....cuba sedaya upaya melawan bisikn syaitan dn nafsu..saya takur azab Allah...sebab saya dgr kuliah di masjid ustaz tue bgtau org yg byk dosa akn masuk neraka Allah sekurangnya 1 juta tahun sebab 1 hari di dunia bersamaan 1000 tahun di akhirat..ulama dh buat perkiraan tahu..SAYA TAKUT DH CUBA TINNGGALKN....DOAKN LAH SAYA BERJAYA..tg abg najni..saya berdoa supaya Allah terima taubat kita.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Alhamdulillah, kita semua perlua ada rasa takut dengan balasan Allah untuk kita cuba tinggalkan aktiviti tersebut, kawal dan sekurang2nya kurangkan sedikit demi sedikit aktiviti berkaitan dan penting perlu ada niat nak berubah meninggalkan aktiviti2 sedemikian. Mudah2an Allah memberkati kehidupan saudara. AMIN3

      Delete
  26. Allah je tau letih jd gay...aq simpan awek juz nk ttup ke'gay'an aq..tp aq syg die..ade pkir nk ajak kawen..tp xde lgsg nk pkir bab sex tu..mber2 rapat aq,houzmate aq hensem belaka..tp bile da jd mber aq xpenah la nak usha..same mcm laki straight kalo da mber ngan pmpuan gak...kalo xla sebab didikan agama dan mak abah,entahla..kepada gay di luar sana..jihad ini satu anugerah,tapi harus tahu bagaimana menjadikan ia sau anugerah..kuatkan jiwa anda.sekian.

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST