Wednesday, 22 August 2012

TASIK KELANA JAYA SARANG "GAY" - DAH TAHU LAMA DAH


Pusat riadah jadi sarang gay

PETALING JAYA – Tiada siapa sangka di sebalik keindahan Tasik Kelana Jaya di sini yang menjadi pusat riadah penduduk pada waktu petang, ia bertukar wajah menjadi sarang seks golongan lelaki homoseksual pada sebelah malam.

Lebih menjijikkan apabila pasangan songsang turut menjadikan kawasan permainan kanak-kanak yang terletak berhampiran Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) sebagai tempat melempiaskan nafsu.

Tinjauan Kosmo! mendapati tasik terletak bersebelahan dengan Lebuh Raya Damansara-Puchong (LDP) mula meriah dengan pasangan gay bermula pada pukul 1 pagi hingga pukul 4 pagi.

Pemandangan di kawasan tasik itu turut diwarnai kehadiran gay warga asing seperti gay Bangladesh, Nepal dan Pakistan.

Selain Tasik Kelana Jaya, turut menjadi tumpuan pasangan gay ialah kawasan di sekitar Stadium MBPJ, Sudut Selera Taman Bandaran Kelana Jaya dan kawasan letak kereta berhampiran Kompleks Renang MBPJ.

KEHADIRAN tiga lelaki gay berpelesiran di kawasan Tasik Kelana Jaya, Petaling Jaya merimaskan penduduk sekitar.

Menjelang waktu malam macam-macam gelagat antaranya gay yang tiada pasangan akan cuba ‘menjual minyak’ di sekitar kawasan itu bagi mendapat pasangan.

Seorang pembantu restoran Rosli Hanafiah, 28 berkata kawasan tasik tersebut menjadi tumpuan golongan gay kerana lokasinya yang agak tersorok dan malap.

"Kawasan ini mempunyai tujuh buah tasik yang dipisahkan lorong-lorong kecil diantara tasik-tasik tersebut.

"Lorong-lorong tersebut pula malap dan menjadi suasana yang digemari pasangan gay," kata Rosli yang mnecadangkan agar lebih banyak lampu dipasangkan disekitar tasik itu.

Seorang pekerja swasta, Ahmad Zahiruddin 21, berkata golongan tersebut tidak segan silu bermesra walaupun dikawasan terbuka.

"Saya pernah ternampak beberapa pasangan gay berjalan berpimpin tangan disekitar tasik berkenanan." ujurnya yang memberitahu gelagat pasangan gay itu merimaskan orang awam.

Kenyataan itu disokong seorang suri rumah, Ainun Afifah Rosli 36, yang berpendapat kegiatan tidak bermoral itu sedikit sebanyak mencemarkan imej dan nama baik kawasan perumahan sekitar tasik tersebut.

"Tasik Kelana Jaya yang indah ini lebih dikenali sebagai sarang golongan gay dan bukannya kawasan untuk penduduk sekitar beriadah." ujurnya ketika ditemui.

Sementara itu Pegawai Perhubungan Awam MBPJ, Zainun Zakaria ketika dihubungi berkata, pihaknya telah memasang banyak lampu dikawasan tasik tersebut, namun lampu-lampu tersebut kerap dirosakkan oleh golongan yang tidak bertanggung jawab.

"Setiap kali kita ganti lampu baru, lampu itu dirosakkan dalam masa beberapa hari sahaja," kata beliau.

Mengenai aktiviti tidak sihat pada sebelah malam di kawasan tasik itu, Zainun berkata pihaknya akan memantau kawasan tersebut bagi mengurangkan kegiatan maksiat.

INFO GAY TASIK KELANA JAYA 
- Bersidai dikawasan terbuka dan terang untuk memikat pasangan.
- Bersiul-siul bagi menarik perhatian lelaki yang mereka minati,
- Sanggup mengekori sasaran hingga kekawasan tasik yang gelap.
- Bermula dengan berbual-bual kosong sebelum membawa pasangan ke kawasan semak berhampiran untuk melakukan seks

Sumber : Kosmo (21 Ogos 2012)


Kawasan seperti ini sebenarnya terdapat hampir disetiap bandar dan dimerata tempat, dan kebiasaannya masyarakat disekeliling hanya buat tidak kisah sahaja. Perlukah saya senaraikan tempat seperti ini disetiap negeri di dalam negara ini?

4 comments:

  1. betol betol... dulu tasik ni gelap gelita.. pernah masa muda muda dulu berjalan di tasik KJ tanpa seluar. Bogel.. tapi pakai baju je.. hahahaha... sekarang tasik tu dah cerah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lelaki melayu,

      Cerah sekarang tapi tak lama nanti akan kembali gelap :)

      Delete
  2. lelaki melayu,

    cayalah..skang ni penyakit ko tu dah menular ke aku...enjoy!

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST