Saturday, 11 August 2012

KELAB GAY DISERBU - SONGSANG ADALAH PENYAKIT ROHANI YANG KRONIK

Kelab ‘gay’ gagal penuhi syarat baharui lesen 


KUALA LUMPUR: Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) mengesahkan premis hiburan atau kelab ‘gay’ yang disiarkan muka depan Harian Metro semalam beroperasi tanpa lesen perniagaan sah.

Pegawai Media DBKL, Zurida Hashim, ketika dihubungi berkata, premis terbabit beroperasi secara haram kerana gagal memenuhi syarat pembaharuan lesen perniagaan yang baru.

“Kelab itu pernah memiliki lesen perniagaan, tetapi lesen yang sudah tamat tidak diperbaharui kerana beberapa prosedur dari pihak kami yang tidak dipenuhi pemilik.

“DBKL akan turun padang bagi memastikan ia tidak beroperasi dan jika pemilik melanggar syarat, surat tunjuk sebab akan dikeluarkan,” katanya.

Harian Metro semalam melaporkan mengenai golongan ‘gay’ yang menjadikan pasangan sejenis sebagai tempat melepaskan nafsu serta berpesta meraikan malam sambutan Maulidur Rasul.

Sementara itu, pakar agama, Datuk Dr Hassan Mahmud al-Hafiz berkata, hubungan sejenis adalah penyakit rohani yang kronik dan ia perlu ditegah serta dirawat segera. Budaya itu katanya, adalah amalan jahiliah kerana masyarakat sudah lama beralih ke dimensi masyarakat bertamadun.

Menurutnya, gejala yang disifatkan melampau itu harus dipandang serius kerana ia mencerminkan imej negatif kepada masyarakat terutama apabila ia membabitkan masyarakat Melayu beragama Islam.

“Perkara itu mencerminkan imej negatif seolah-olah Islam boleh disamakan dengan agama lain yang menerima perubahan tidak sihat, sekali gus membawa kepada permasalahan yang lebih besar. Malah, tidak menghormati peraturan dan undang-undang negara.

“Lebih mengaibkan apabila perbuatan meraba-raba, meneguk minuman keras dan menunjukkan kelakuan intim secara terang-terangan kepada umum dilakukan pada malam sambutan Maulidur Rasul. Jelas ia menunjukkan kerosakan akhlak mereka,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Hassan berkata, ia adalah penyakit rohani yang boleh diubati dan berdasarkan pengalaman beliau sudah ada empat kes diselesaikan membabitkan hubungan sejenis lelaki dan wanita. (YE KE?)


 



1 comment:

  1. Saya sama nasib dengan sis yg husbandnya gay. Banyak Kali kantoi at last, finally dia tak boleh bohong sbb I ada bukti. I bagi peluang dia bertaubat, anak dah 3. Mmg sebijik character mcm sis tue described. Solat tak tinggal, kopiah atas kepala, pergi surau/masjid, hantar anak pergi tahfiz, sbb tue byk kali kantoi I tak bleh nak tuduh. Tapi Allah dgr DOA I. Selepas I suruh bertaubat, after a year berlakon last2 kantoi balik. This time mmg I mintak dia ceraikan I. Dia pergi pejabat agama, bukan dia yg kena lecture pasal masalah dia, I yg kena lecture sbb tak bersyukur dapat suami yang bertanggungjawab. WTH??? Now for almost 3 years kitorang duduk satu rumah tapi we don't talk to each other. Tak kisah lah skg dia dah btul2 bertaubat, our marriage dah tak boleh nak diselamatkan, walaupun I tried until anak2. Mmg trauma and bit by bits I am mentally torched. Lepas anak I exam tahun nie, I angkat kaki rumah org tua. Dia tak nak ceraikan I sbb kesian kat anak2, time syiok Ade ingat anak2? Ade ingat org yg beranakkan anak2 dia? Yes, I am open minded, it's ok if u wanna be gay tapi jangan menyusahkan org lain.

    ReplyDelete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST