Monday, 6 February 2012

MUSTAFA KAMAL ATATURK


Ini sebuah buku yg kita rasa baik untuk dibaca oleh semua orang terutama umat islam, berharga RM25 kita baca sedikit tentang nya melalui akhbar dan terasa amat menarik, marilah kita sama-sama melabur sedikit RM dengan membaca kisah yg dapat memberi pengajaran peringatan pada kita semua. Saya pun belum sempat membaca sepenuhnya lagi tapi dah cari di kedai buku Popular tapi tak jumpa walaubagaimanapun insyaallah nak beli dan baca juga nanti...

MUSTAFA KAMAL ATATURK

Mustafa Kamal Ataturk tokoh hitam sejarah Islam yang tidak sewajarnya diberi sanjungan kerana pelbagai penghianatan telah dilakukannya terhadap agama Islam, ekonomi dan rakyat Turki. Beliau yang pada mulanya pernah disanjung sehingga digelar “Khalid al Walid” kerana berjaya mengalahkan tentera British lalu diangkat menjadi Presiden Turki yang pertama, menunjukkan belang hitamnya setelah berkuasa.

Beliau menjatuhkan khalifah Uthmaniyah, menghina Islam sehingga sanggup memerintahkan seruan azan dilaungkan dalam bahasa Turki, al Quran yang mengandungi tulisan arab dibakar kerana orang ramai hanya dibolehkan membaca tafsiran dalam bahasa Turki, menukar masjid menjadi gereja, menukar undang-undang Islam kepada undang-undang barat, menggalakan kaum wanita mendedahkan aurat, membunuh ramai ulama yang tidak bersetuju dengan corak pemerintahannya dan pelbagai kekejaman lagi.


Pemimpin yang diagungkan barat sehingga digelar “bapa moden Turki itu” ternyata tidak membawa apa-apa kemodenan terhadap Turki berbanding semasa pemerintahan khalifah Utmaniyah. Kejayaan beliau yang paling ketara hanya membina patung beliau diseluruh Turki seolah mahu rakyat menyembahnya.


Penulisan novel Mustafa Kamal Ataturk berjalan lancar.
Terima kasih Ya Allah…
Terima kasih kepada yang memberi sokongan…

Abdul Latip Talib 

Selamat Menyambut 
Hari Keputeraan Junjungan kita 
Nabi Muhammad S.A.W 

 

3 comments:

  1. AO baru rancang nak beli buku ni secara online hehe dekat laman web PTS tapi nantilah.

    tapi kini Turki mempunyai wajah yang berbeza..

    ReplyDelete
  2. Begitulah akhirnya sebuah kisah pemimpin yang sekular yang menjadi penegak agenda Yahudi..akhirnya mayat beliau
    dikatakan benar-benar tidak dapat diterima bumi...kan Najmi..

    Teringat juga saya pada kenyataan seorang pengeluar filem barat yang telah berjaya mengeluarkan filem 2012 yg
    mendapat sambutan mengila dari peminat panggung diserata dunia...

    Roland Emmerich...membuat kenyataan yang beliau memang berminat menghasilkan filem2 yang membawa imej
    mencipta idea bagi merosakkan bumi..kata beliau ia sebuah cerita yg menarik...
    dan beliau memang suka menggambarkan imej2 kehancuran dan menakutkan...!

    Dan dalam satu kenyataan berani beliau satu masa nanti..ialah...menghasilkan cerita bagaimana Kaabah akan dimusnah
    kan...!!!! dan ia memang mengaku akan meruntuhkan kiblat seluruh umat Islam dan pusat ibadah haji..
    walaupun sekadar sebuah filem...Najmi...!!

    Najmi...kita umat Islam tentunya merasa terhina dan marahkan...???!!!
    Mungkin Najmi dan pembaca yang lain ada pandangan untuk mengulas kenyataan ' kurang ajar' ni kan....!!! :-(

    syukran jazillan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous syukran jazillan

      Ya ker tentang rancangan film meruntuhkan kiblat umat islam... dan kaabah tu.... adoiii saya tak pernah dengar... dah tentu mengila2 idea mereka kan, sengaja nak buat umat islam marah....

      Ya Allah gagalkan lah segala perancangan mereka itu semua.

      Tapi kan kita biasa dengar bila akhir zaman orang yang dah tak percaya Islam semakin ramai.... kdg2 saya rasa maybe perancangan mereka memporak perandakan Islam semua itu akan berjaya.... bila akhir zaman imam mahadi akan diturunkan dan nabi Isa akan menghancurkan orang yahudi semua itu......maknanya orang yahudi tu akan tetap bermaharaja lela memporak perandakan umat islam hingga akhir zaman....apa yang boleh kita buat?

      Adoiii saya tak bijak nak bincangkan tentang pekara ini...

      wallahuallam

      Delete

LABELS

10 sepuluh (28) 4 peringkat hiv sebelum menjadi aids (1) 5 lima (11) adik MS (4) aids kaitan dengan penyakit kulit (1) aku plhiv redha (1) amenia dan hiv (1) apa itu hiv apa itu aids (1) aplikasi (4) asas tentang hiv/aids (6) baby free hiv (10) bacha bazi (1) bagaimana hiv berjangkit? (3) bagaimana hiv tidak berjangkit? (2) barah otak (1) baru diagnosis hiv (13) basikal (2) bengkak puting tetek (3) berapa lama kuman hiv bertahan diluar badan (1) berbekam (1) berita hiv/aids (112) bisekual (21) buku dan majalah (16) buku informasi hiv/aids (3) buku kehidupan yang positif (10) buku nota hiv/aids (4) buku panduan HIV Levi Strauss (3) cara mengetahui samada saya telah dijangkiti hiv? (1) CD4 (6) CMIA principle test (2) dairy kehidupan (342) delima (pomegranate) (2) derma darah (4) diabetes (3) Efavirenz (3) fakta (10) fidyah (1) filem (17) gonorea (3) HAART (27) habbatus sauda (nigella sativa) (1) harga ubatan (6) hari aids sedunia (12) hepatitis (3) herpes (9) herpes zoster (1) hiv bukan hukuman mati (1) hiv bukan penyebab aids (1) hiv kaitan dengan antidepresan dan penggunaan dadah (1) hiv kaitan dengan hipertensi dan osteoporosis (1) hiv kaitan dengan jantung dan diabetes (2) hiv kaitan dengan kanser dan ginjal (1) hiv kaitan dengan kemerosotan otak dan lemak (1) hiv kaitan dengan makanan dan supplemen (2) hiv kaitan dengan rokok dan alkohol (2) hiv test kit (8) homosekual (7) hukuman jenayah seksual luar tabii (2) icon (11) insurans/pinjaman peribadi plhiv (3) istilah yang perlu dielakkan (1) jangkitan dan simptom hiv (6) jangkitan hiv kali ke dua (2) jangkitan opportunistik (JO) (2) kaitan tidur dan hiv (1) kandida/fungus (1) kanser (12) kanser hidung (3) kanser payu dara lelaki (3) kaposi sarcoma (1) kaunseling telefon nombor (4) kelenjar tiroid (1) kesan sampingan (8) kesihatan (11) ketuat genital (4) keyakinan kemurungan kebimbangan terhadap hiv (20) khatan (7) kondom (3) lebah dan hiv/aids (3) lesbian (9) LGBT (31) lipoatrophy (5) liwat (14) luar negara (57) madu (1) majlis AIDS malaysia (MAC) (1) maklumat hiv/aids (158) mengapa perlu lakukan ujian hiv awal? (2) methadone maintenance therapy (MMT) (1) MFZ (3) minda jasmani rohani (1) mitos hiv (5) mulut dan gigi (1) MylifeMystoryPT (6) NAJMI (56) najmi jumpa doktor (9) nelayan dan hiv (1) nukilan (1) nyamuk (3) onani (2) organ hati/hepatoksisiti (1) p t foundition (2) panduan/petua (47) peenyembuhan penyakit hiv/aids (1) pemakanan (1) penagih dadah (13) penawar HIV/AIDS?? (2) pengenalan hiv/aids (1) penuaan (1) penyakit kelamin (30) pep - post exposure prophylaxis (2) peria katak (1) perkahwinan (70) photo (11) PLHIV (175) pneumonia (1) positif thinking (1) prosedur melangkah jalani ujian hiv (3) puasa (17) rawatan (8) rawatan dan sokongan bantuan (1) rawatan peringkat ke 2 (2) red ribbon (1) remaja bawah umur dan hiv (6) rencana/artikel (58) risalah (12) rogol (9) rumah perlindungan hiv (23) rumah wahidayah (9) RVD (RetroViral Disease) (1) sajak (1) sauna (2) saya positif (9) sejarah hiv/aids (5) seks dan hubungan (28) selebriti (13) sembuh cara islam (2) senaman (2) siapa hendak diberitahu? (3) sifilis (4) skim PAL (2) SLE (Systemic Lupus Erythematosus) (1) SLN30 (1) soaljawab (89) solat (2) songsang (286) spirulina (1) stavudine (1) stigma/diskriminasi (27) stress (3) sub-jenis jenis golongan dan jenis hiv (1) tatoo dan tindik (1) TB tuberculosis (4) TENVIR EM dan STOCRIN (2) top vs bottom (1) travel dan plhiv (9) truvada pil pencegah hiv (1) ubat generik (2) ujian air kencing (2) ujian hiv imun cd4 dan viral load (2) ujian saringan hiv (15) umrah dan haji (4) urusan jenazah (6) video (83) viral load (5) wanita (119) window period 14 days (3) zakat (1) zali dan lisa (4) zoophilia (1)

RECENT POST