Followers

Tuesday, 13 December 2011

PENYAKIT KELAMIN (STD) - PHOTO PERTAMA

Maaf kalau photo ini membuatkan anda berasa loya
Ini antara beberapa photo berkaitan penyakit kelamin (STD), setiap kali kita pandang photo ni memang rasa seram. Semua photo ni kita boleh dapat melalui Google semua orang boleh cari dan tengok, tapi ada ker orang nak cari kecuali sebab-sebab tertentu kan, so kita gabungkan semua photo-photo tu menjadi satu supaya senang tengok. Senang insaf. Kat hospital pun setengah photo ni terpampangkan kat dinding. Rasanya tak salah kan...

Saya berpesan dan ingatkan terutamanya pada diri ini dan mereka yang diluar sana, kalau tak dijangkiti hiv sekali pun, penyakit seperti  atas ni senang nak dapat kalau kita selalu melakukan sex rambang. Bagi yang dah ada hiv elakkan dari mendapat jangkitan baru. Jika dapat jangkitan baru risiko lain pulak kemungkinan akan kita dapat.

Diri sendiri ni pun entah tak tahu, ada ker tak penyakit  STD seperti  diatas, tapi selama 6 tahun ni pun tak pernah pulak alami simptom-simptom seperti  penyakit kat atas tu kecuali ruam yang penuh kat badan jer. Sakit pedih kencing pun tak ada. Masa CD4 turun sampai 12 pun tak da pun naik kudis kat badan ni…..Hmmm nak kena tanya doctor lah nanti…

Kalau pihak polis boleh pamerkan photo-photo  accident  yang putus kepala putus badan dan yang ngeri-ngeri kat tempat awam tu bagi menyedarkan orang ramai tentang kemalangan yang semakin meningkat tu. Tentu photo-photo macam ni pun boleh kita sogokkan pada  budak-budak remaja diluar sana supaya dalam diri mereka ada rasa takut bagi mengelakkan diri  dari melakukan sex rambang.

Penyakit Kelamin STD - Photo 3

10 comments:

  1. Terbaik.. sarapan pagi ni hehehe..

    huei dah melangkah selangkah ke hadapan. Wah saya baru merancang-rancang nak buat apa .. huei dah terus buat.. harap dengan pot ini ada yang mula berfikir..

    Insyallah...

    ReplyDelete
  2. huei,

    awk memang berfikiran jauh ke depan..

    ReplyDelete
  3. t kasih NM
    saya pun paparkan gambar2 ini utk tujuan pendidikan di blog dalam kategori STD's/ penyakit kelamin.

    ReplyDelete
  4. Saya takut jugak ada orang marah saya letak pic cam ni,semalam dekat 2jam saya fikir nak post ker tak nak ni, kejap post kejap cancel.

    Tapi kalu tak letak mana orang nak tau kan.
    Heee tiap kali saya tengok tersirap darah... rasa gerun, masa tengah berpelukan dengan setan tak pernah nak ingat semua ini heeeee aduhhhh

    ReplyDelete
  5. If awak rasa betul, awak proceed je.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Anonymous,

      Tak da... ada kan maybe line internet Anonymous slow kut

      Delete
  7. nak tanya sikit wahai saudara Naj Mi..

    kalau dilihat seseorang (selalunya perempuan) yang dikatakan ada kudis di mulut (kononnya herpes). adakah ia disebabkan oral seks yang tak selamat/bersih?

    selalu ingat herpes kat kelamin je

    ReplyDelete
  8. biskut

    cuba awak klik di tajuk yang ini "PENYAKIT HERPES DAN PENCEGAHANNYA"

    "kalau dilihat seseorang (selalunya perempuan) yang dikatakan ada kudis di mulut (kononnya herpes). adakah ia disebabkan oral seks yang tak selamat/bersih?"

    Saya rasa tak semestinya dia telah melakukan hubungan sex tak selamat.... kalau contohnya awak ada siflis kemudian awak cium pipi anak saudara awak maka jangkitan boleh berlaku.

    Setahu saya... kebanyakan orang memang ada siflis didalam badan mereka... itu normal....siflis akan keluar sekiranya...... baca dibawah;

    Mengapa penyakit virus Herpes boleh berulang-ulang? Faktor-faktor yang menyebabkan jangkitan berulang: Kekerapan ulangan penyakit herpes berhubung kait dengan sistem pertahanan badan yang rendah. Sistem pertahanan badan rendah berlaku pada:

    Pemakanan tidak sihat
    Tekanan (stress)
    Pembedahan
    Amalan sek ganas menyebabkan luka pada alat kelamin
    Datang haid atau mengandung (perubahan hormon)

    Majoriti dari kita semua memang ada kuman siflis dlm badan, cuma kerana kita kuat sistem imun dlm badan yang buatkan kesan tu tak keluar dibadan.... tetapi bagi mereka yang sistem imun nya tak kuat seperti org ada AIDS siflis mudah muncul di kulit.

    Wanita yang ada kudis tu tak semestinya kerana akibat sex bebas....:)

    Wallahuallam....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RECENT POST